Hae
Outi Karita

Kohti valoa!

Kohti valoa, se voi tuntua nyt todella vaikealta! Viime viikko kyllä myllersi maailmaa ja se myllerrys jatkuu. Tällaisessa tilanteessa voi olla vaikea löytää valoa. Itse olen rajannut hyvin tarkkaan kuinka paljon luen uutisia, kuinka paljon katson tietoa, kuvia, videoita maailman ja sodan tapahtumista. On helppo hukkua ahdistukseen, vaikeampi nousta sieltä pois! Itse käytän apunani itseni rauhoittamiseen ohjattua meditointia, musiikkia (Fia ja panhuilumusiikki maadoittaa hyvin itseäni) ja liikettä, tanssi ja ulkoilu tekevät hyvää mielelle, tanssin kautta usein puran tunteita ja ulkoilu rauhoittaa! Tilanne tuo monenlaisia tunteita pintaan ja tuo ihmisistä esiin erilaisia puolia, vihaa, pelkoa, toivoa, auttamishalua….

Me elämme 2020 lukua ja on hyvin vaikea ymmärtää maailman tapahtumia todeksi tässä ajassa, tässä maailmassa! Kuitenkin, se mitä tapahtuu niin on todellista, siltä ei voi sulkea silmiä, Kuitenkin voi suojata myös itseään ja rajata sitä tiedon ja uutisten määrää, jota some, uutiset, lehdet, kaikki on tulvillaan. Riittävän tiedon saa hukuttamatta itseään siihen. On keinoja auttaa ja tukea ja siihen on hyvä valjastaa omia energioitaan, mieluummin siihen kuin ahdistukseen, vihaan ja pelkoon.

Somessa sitä välillä miettii, että voinko mä tässä maailmantilanteessa jakaa jonkun fiilistelytunnelman. Mä oon sitä mieltä, että voin! Me tarvitaan elämää ja valoa. Mä haluan jakaa ajatuksia tästä maailmantilanteesta silloin kun tuntuu, että mulla on sanottavaa, mutta mä haluan itsekin somessa nähdä ja kuulla myös muutakin. Mä olen muutakin ja mun elämä on muutakin! Nyt ei ole aika jähmettyä ja lakata elämästä!

Itseäni pelottaa sodan lisäksi juurikin se, miten tämä vaikuttaa meihin kuhunkin, mitä tämä tuo esiin meistä! Se miten asiaa käsittelemme ja millaisia tunteita itse kohtaamme, se kaikki heijastuu meidän ympärillemme ja eniten kaikista lähimpinä oleviin, itselläni omaan perheeseeni, puolisooni ja lapsiini. Meidän kulttuurissa on kipeitä pisteitä, jotka ovat toisissa hyvinkin syvällä ja ne pisteet saattavat nousta pintaan voimalla! Historiakin vaikuttaa reagointeihimme! Välillä se tunne mitä tunnemme ei olekaan omamme, reagointi jolla reagoimme, ei olekaan omamme, vaan ne ovat ylisukupolvisia siirtymiä. Välillä on vaikea ymmärtää ja hyväksyä myös toisen reagointeja, mutta on tärkeää muistaa, että jokaisella meillä on oma historiamme ja siellä takana oman sukumme historia ja taakkakertymät ovat erilaisia.

On tärkeääkin pysähtyä miettimään miten me reagoimme ja toimimme, miten itse reagoi ja toimii. Millaista energiaa itse haluaa virrata, mitä kohti mennä. Tunteet joista käsin elää ja hengittää, heijastuvat ympäristöömme ja se mitä jaamme itsestämme ulospäin lisääntyy. Kaikki tunteet ovat sallittuja ja kaikki tunteet ovat tärkeitä kohdata. On myös tärkeää etsiä se oma voimansa, juurikin se mitä haluaa itselleen ja ympärilleen ja pyrkiä vahvistamaan sitä!

Me tarvitsemme valoa,
me tarvitsemme rakkautta,
me tarvitsemme toivoa!

Muista antaa tilaa sille, mitä haluat elämään
ja päästää ulos, sitä mitä et halua.
Tällöin voit jakaa myös ympärillesi, sitä mitä haluat itsellesikin!

Muista itseäsi ja perhettäsi maailman myllerryksissä!
Mieti, onko sinulla mahdollisuus auttaa ja tukea!
Ja muista, miten autat itseäsi, rauhoitat mieltäsi ja kehoasi,
onko keinosi hiljainen meditaatio, liike, musiikki, luonto….

Toivotan hyvää viikkoa, rauhaa ja rakkautta!
Jokainen meistä voi säteillä omaa voimaansa ulospäin!

Instassa

@outikarita

Lue myös

Energian heilahteluja

Selvät säännöt somelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *