Hae
Outi Karita

Tammikuussa luettua/kuunneltua

Tämäkin vuosi on alkanut kirjojen suhteen ahkerana. Tammikuussa tuli luettua 1 kirja ja kuunneltua 3. Oikeastaan yksi kuunnelluista oli kyllä jo tammikuun alkaessa loppusuoralla, mutta tammikuun kirjaksi lasketaan, kun kerran loppuun tuli kuunneltua tammikuun puolella. Olen myös lukenut yhtä kirjaa alkuvuodesta alkaen ja näyttää siltä, että sen kanssa menee maaliskuulle asti. Maria Nordinin Eroon oireista vaatii pysähtymisiä, työstämistä ja taukoja. Noh, mennäänpä kuitenkin niihin tammikuun kirjoihin!

Luettuna

E.L. James – Freed
Christianin kertomana

Fifty shades of Grey on varmasti ainakin nimeltä monelle tuttu, kentien myös kirjojen ja/tai leffojen myötä. Kirjathan on sitten ihan eri kaliiperia kuin leffat, kuten aina. Tämän kirjasarjan kohdalla kyllä olen tykännyt leffoistakin ja pitänyt niitä onnistuneina, mutta kirjat on vaan paljon parempia. Ahmein aikoinani kaikki kolme kirjaa ja jokaista osaa Christianin kertomana olen odottanut ja tätä viimeistä aika pitkäänkin. sitten tämän bongasin kirjakaupassa ennen joulua ja olihan se pakko ostaa heti mukaan!

Kolmas osa Christianin kertomana, tavallaan siis kuudes osa ja päätösosa. Vihdoin ilmestynyt päätös kirja tälle kirjasarjalle myös Christianin kertomana. Nämä kaikki 6 kirjaa olen ihan ahminut ja niin kävi tämänkin kanssa! Erotiikkaa ja romantiikkaa lukijalle, kyllä kiitos! Tokikaan tämä kirja ei tunnu todelliselta ja itseäni ainakin tarinassa häiritsee se, miten nopeasti suhde etenee kaikista henkilökohtaisista traumoista huolimatta, mutta silti, nautin näistä kirjoista.

Takakansi

”Christian Grey ja Anastasia Steele saavat viimein toisensa. Mutta onko Christian todella aviomiesainesta, ja koetteleeko Anan vapaa sielu liikaa Christianin tarvetta kontrolloida kaikkea? Parin välinen liekki loimuaa kuumempana kuin koskaan, mutta suuri intohimo nostaa pintaan myös suurimmat pelot. Vanhat kaunat ja kohtalokas virhearvio uhkaavat heidän suhteensa lisäksi heidän henkiään.
Voiko Christian selättää lapsuutensa piinan jättämät jäljet ja oppia ottamaan vastaan Anan ehdottoman rakkauden?”

Kuunneltuna

JOANNA BOLOURI – PARAS AIKA VUODESTA

Tämän esittelin jo joulukuun kirjoissa, mutta laitetaan nyt vielä, koska tammikuun puolella tämä tuli kuunneltua loppuun!

Halusin jonkun kevyen jouluhömppäkirjan kuunnella, joten jouluna otin tämän kuunteluun ja sain tammikuun puolella kuunneltua loppuun. Hyvinkin ennalta-arvattava, mut just hyvä kevyen hömpän tarpeeseen! Sydänsuruja, naurua ja romantiikkaa jouluisessa tunnelmassa. Takakansi spoilaa jo osan kirjasta, mutta ei silti täysin…

Takakansi

”Joulun ihme on tapahtunut: tänä vuonna Emilyn ei tarvitse lähteä Lontoosta yksin joulunviettoon vanhempiensa luokse Skotlantiin – mukaan lähtee hurmaava miesystävä. Ei enää naljailua ikuisesta sinkkuudesta, ei sääliviä katseita joulupöydässä. Mutta! Robert särkee Emilyn sydämen vain pari päivää ennen joulua. Eikä unikaan tule kun naapurissa ilakoidaan äänekkäästi joka yö. Miten ihmeessä Emily tulee vielä palkanneeksi tuon raivostuttavasti virnuilevan naapurinsa, Evanin, vara-Robertiksi? Hillittömän hauska matka vähän vinksahtaneen riemuperheen luo voi alkaa.”

Camilla Läckberg – Jääprinsessa

Aloitin tammikuussa Fjällbacka kirjasarjan alusta. Olen aiemmin kuunnellut kirjasarjan loppupään kirjoja, kun en ole huomannut julkaisuvuosia tarkemmin katsoa ja Bookbeat sovelluksessa nämä Läckbergin oli hämäävästi väärässä järjestyksessä, kun haki vain kirjailijan nimellä hänen tuotantonsa.

Olen tykännyt tämän sarjan kirjoista ja hyviä kirjoja jännitys/dekkarikategoriassa. Tässä tosin hieman pisti häiriten kehojen kuvailu, kun tutustuttiin eri hahmoihin. Jotenkin hyvin pinnallista ulkonäkökeskeisyyttä ja paljon henkilöt kokivat myös ulkonäköpaineita, joka tuntui tarinan kannalta turhalta. Ymmärrän kirjoissa henkilöiden ulkonäön kuvailun, mutta näissä kirjoissa se tuntuu olevan sellaista arvostelevaa kuvailua, josta paistaa ajatus tietynlaisten kehojen ja ulkonäön paremmuudesta. Kuitenkin tarina oli mukaansatempaava eikä ainakaan itselleni ennalta-arvattava!

Takakansi

”Erica Falck palaa kotikyläänsä ja keskittyy kirjoittamaan Selma Lagerlöfin elämäkertaa. Maaseudun rauha on mennyttä, kun Erican lapsuudenystävä, Alexandra löytyy kuolleena tyhjillään olevan talon kylpyammeesta. Alexandran elämä ei ehkä ollutkaan niin täydellistä kuin miltä se vaikutti.
Tutkimukset johtavat Alenxandran karmivaan lapsuuteen. Erica päättää paljastaa vanhan ystävänsä kuolemaan liittyvän salaisuuden yhdessä poliisin kanssa. Joku yrittää kuitenkin suojella salaisuutta hinnalla millä hyvänsä.”

Camilla Läckberg – Saarnaaja

Melko karmiva tarina kirjassa ja jännitys pysyi loppuun asti, ei todellakaan itselleni ollut ainakaan ennalta-arvattavissa ratkaisu. Tämä Fjällbacka kirjasarja todella koukuttaa!

Takakansi

”Vapaakirkon pastorin poika törmää ruumiiseen. Poliisit löytävät kahden 1970-luvulla kadonneen naisen luurangot naisen ruumiin alta. Onko poika syyllinen, ja mikä on murhien välinen yhteys?”

Lue myös

2021 vuoden kirjakooste, 50 kirjaa ja oma top 10

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *