Hae
Outi Karita

Perjantain energiset fiilikset

Mulla oli perjantai huippuenerginen päivä, positiivisen energinen päivä. Olin tosi paljon läsnä itselleni ja perheelleni ja päivä sujuikin mukavasti, lähes ilman kommelluksia. Siispä….

Perjantai

Siinä seiskan maissa heräilin lasten kanssa. Mä oon koko viikon aloittanut päiväni kirjoittamalla sivun ajatuksenvirtaa vihkoon ja niin tein tänäkin aamuna. Lapset sai katsoa lastenohjelmia. Perjantaisin on Lukalla avoimen päikyn kerho aamulla ja silloin aina turvaudun nopeisiin ja helppoihin aamupalahetkiin ja lapset saivat puurosmoothiet ja vähän muutakin lastenohjelmia katsoessa sohvalla syödä. Itelleni surautin smoothien, jonka hörpein siinä samalla kun aamutouhuja tein ja Lukan kerhoreppua laitoin valmiiksi.

Kerhoon lähtiessä, mut pysäytti auringonnousu, niin kaunis ja tätä auringonnousua seurasin ja fiilistelin koko aamun! Luka kun oli viety kerhoon, niin mä huristin Bellan kanssa Kirjurinluodolle. Siellä eniten touhuttiin musiikkileikkipuistossa ja vähän yksinäisessä, mutta ehdottomasti Bellan lempparikarusellissa, johon haluaa joka kerta! Aivan ihana ilma ja alku päivälle, tällä energialla suunnattiin kotiin vähän alle tunnin ulkoilun jälkeen.

Kotona Bella sai katsoa hetken Gabbyn nukketaloa, kun mä tein HERO tehosetin treenin, joka ohjattiin kympiltä. Pääsin siis liveaikaan paikalle täynnä energiaa! Hauska oli kuunnella välillä, kun Bella innostui ohjelmasta, etenkin huutamaan ”kisuliiii”. Mä olin aamulla ajatellut, kun katsoin, että päivän treeni olisi hyppytreeni, etten siihen pystyisi. Tajusin jo aamusti kuitenkin samantien, että nyt kyse on vain mun uskomuksesta. Mä lähdin treeniin mukaan, kuunnellen kehoani. Välillä oli pakko himmata, kun lantionpohjan hallinta meinasi karata. Ei ihan ole tullut hypittyä hetkeen, joten oli myös valaisevaa huomata, kuinka paljon lantionpohja tarviikaan vielä huomiota ja keskittymistä tällaisessa menossa. Treenissä oli kaksi kierrosta ja tokalla kierroksella alkoi hyppiminen hyytymään ja tein osittain välillä kevennettynä ja tein sitten askeltaen tai muuten, kun en pystynyt hyppimään. Liikkeessä pysyin ja nautein! Kävin heti perään suihkussa!

Treenin ja suihkun jälkeen telkkukin sammutettiin ja Bella ehti vielä hetken leikkimään uudella interaktiivisella Pipsa Possullaan, mä otin kuvaa mun Me&i tilille instaan, katseltiin yhdessä myös yhtä kirjaa ja sitten lähdettiin hakemaan Lukaa kerhosta, joka loppui puoli kaksitoista!

Kotiin syömään lounasta porukalla, Bella päiväunille ja hetki Lukan kanssa. Luettiin kirjaa ja sitten Luka sai hetken tabletilla ja mä katselin Sweet magnolias sarjaa latteani juoden. Innostuin myös Lukan touhutessa kihartamaan tukkaani vähän nätimmin, kun tuolle luonnonkiharasöhrölle, tosin kuvaa mulla tuosta tuotoksestani ei ole.

Bella heräili kolmen maissa ja sitten pian jo syötiinkin päivällistä. Rikulla meni töissä pidempään, joten piti lähteä viemään Lukaa mammalaan hetkeksi hoitoon, kun suuntasin Bellan kanssa tanssimuskariin. Sovittiin, että Riku hakee töistä lähtiessään sitten Lukan kotiin.

Tanssimuskarissa Bella aina yrittää kiskoa mua ylös lattialta jos näytän mallia mitä tehdään ja niinkuin musta aikuisten kuuluukin touhuta lapsen kanssa, vaikkapa kun leikitään kissaa…. Aina loppu”tunnista” Bellakin enemmän vapautuu, harmi, että tanssimuskari kestää vain puoli tuntia, mutta tänä vuonna ollut vasta kaksi kertaa, joten varmasti pian jo vapautuu nopeamminkin, kovasti kuitenkin tykkää etenkin tanssiosuuksista, mutta arastelee kun pitäisi juuri leikkiä jotain, missä laskeudutaan enemmän lattialle.

Tanssimuskarin jälkeen suunnattiin kauppaan tekemään viikon ruokaostoksia Bellan kanssa ja kotona oltiin vasta seiskan maissa. Lupasin Lukan kanssa vähän puuhailla ja täyteltiin puuhapinkin kortteja sohvalla. Bella välillä seurasi meidän puuhia, välillä leikki Pipsa Possullaan.

Kasin aikaan iltapala mulla ja lapsilla, jonka jälkeen Riku hoisi lasten iltatoimet. Tuttuun tapaan jälleen mä nukutin Bellan tissin kautta ja Riku nukutti Lukan iltasadun kautta. Lasten nukahdettua iltateetä ja Sopranosia kainalokkain sohvalla.

Hyvä perjantai, uni maittoi!

Instassa

@outikarita

@meandiouti

Lue myös

Torstain tohinoita

Helmikuun startti: Talvisesta luonnosta voimaa

Selvät säännöt somelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *