Hae
Outi Karita

Selvät säännöt somelle!

Oli aika tehdä selvät säännöt somelle!

Kauhean vaikea vähentää somen käyttöä, olla skrollailematta ja selailematta, puhelin eksyy käteen helposti, usein kun on rauhaisa hetki, liian usein. Someen on helppo jumittua ja samalla sieltä tulee huomaamattaan imettyä myös negatiivista energiaa. Negatiivista energiaa saattaa imeä, vaikka seuraisi vain ihmisiä ja tilejä, joista kokee samanhenkisyyttä ja joiden kanssa jakaa samoja ajatuksia ja sitten päälle vielä uutiset ja niiden otsikot.

HERO valmennuksen helmikuun tehosetissä oli somettomuus haaste nyt helmikuulle. Räätälöitsin tämän haasteen itselleni, koska täysi somettomuus ei tuntunut hyvältä. Haluan pitää kuitenkin blogini sekä instatilini aktiivisena ja sitten on vielä’ tuo @meandiouti tili, joka toimii työvälineenäni noissa Me&i myyjän hommissa. Oikeastaan haluaisin nämä kaikki kolme aktiivisemmiksi vielä, jotta voisin näitä kasvattaa! Halusin tehdä ennemminkin pysyviin tapoihin tähtääviä muutoksia. Somen vähentäminen on ollut kauan mielessä, mutta sitä on vaikea vähentää ilman selviä tekoja sen eteen. Mulla ei ole ainakaan toiminut ajatus, että olen vain vähemmän somessa.

Ensinnäkin mä tein ratkaisun sulkea mobiilidatan illalla lasten mentyä nukkumaan ja avaan sen vasta aamulla, mutta en heti! Puhelut tulee läpi, koska haluan, että mut saadaan kiinni jos jotain tapahtuu vaikkapa jollekin läheiselle ja itseasiassa heti maananti-iltana sain sellaisen puhelun (ei mitään hätää ole nyt!). Normaalisti mulla ei puhelin soi iltamyöhään, yöllä eikä aamuvarhain. Aamut alkaa nyt toisella vastaan tulleella haasteella, mikä myös on pitänyt jo kauan toteuttaa, päivittäisellä ajatuksenvirran kirjoittamisella. Kirjoitan yhden sivun vihkooni joka aamu ja voi vitsi, tällä viikolla on ehtinyt tulla jo niin erilaisia sivuja, että huhhuh. Huomasin kuitenkin, että tällä onkin hyvä aloittaa päivä, aiemman somen ja viestien selailun sijaan. energiat on heti päivän alkuun aivan erilaiset! Huomasin myös, että en edes katso sitä kännykkää tämän kirjoittamisenkaan jälkeen vaan olenkin nopeampaa valmis aamun ja päivän puuhiin!

Tein myös suunnitelman, missä hetkissä päivää voisi olla hetki somen selailulle. Omien päivitysten tekoa en rajannut, koska ne haluan tehdä fiiliksen mukaisesti ja intuitiivisesti. Nyt on menossa kolmas päivä ja somen selailu väheni todella paljon heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Somea salaillessa olen myös poistellut seurannasta tilejä ja sivuja, jotka eivät tunnu hyvältä, tätä olen kyllä tehnyt muutenkin aina välillä. Iltalehden, iltasanomien ja monien muidenkin lehti- ja uutissivujen päivitykset jäädytin 30 päivän ajaksi, sitä mukaa, kun niiden päivityksiä tuli vastaan. Nyt silmiin ei osu jatkuvasti klikkiotsikoita, kohujuttuja ja ikäviä uutisia. Kaiken tarpeellisen uutisen saa kyllä muutoinkin tietoonsa!

Mulla on tullut näiden muutosten mukana vain positiivisia huomioita ja tää olikin yllättävän helppoa sen jälkeen, kun laati itselleen ja somelleen ne säännöt.

Voin suositella kaikille!

Lue myös

Helmikuun startti: Talvisesta luonnosta voimaa

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *