Hae
Outi Karita

Helmikuun startti: Talvisesta luonnosta voimaa

Helmikuu on startannut ja se starttasi aikamoisella rytinällä ainakin henkisesti!

Oon viime päivinä saanut ihan hurjasti voimaa ja energiaa talvisesta luonnosta ja onhan se nyt kaunis. Ja hei, talvista luontoahan löytyy ihan kaupungistakin, ei tarvitse mennä välttämättä metsään, kun huomaa tien varsien pensaat, puistojen puut…. Talvinen luonto on niin kaunis, että lenkillä on pakko välillä pysähtyä, katsella ympärilleen, katsella ylöspäin, pysähtyä ja hengittää. Sitten vielä vaikka sormet vähän palelisivatkin, niin ihan pakko ottaa muutama kuva, ei somea varten vaikka sinnekin saatan muutaman kuvan jakaa vaan siksi, kun haluan sitä kauneutta ja hetkeä tallentaa kuviin. Valokuvaus on ollut mulla jo ennen someaikaa tärkeää. Mutta en vain räpsi kuvia, vaan laitan hanskat takaisin käteen ja jään vielä hetkeksi ihastelemaan…

Pysähteletkö sä lenkillä ikinä fiilistelemään ympäristöä, osaatko fiilistellä siinä samalla kuin lenkkeilet vai painatko vaan eteenpäin ja pidät huolen, että sykkeet pysyy kohdillaan ja liike ei lakkaa?

Mun helmikuu alkoi oikeastaan aika rankasti. Mä olin helmikuun ensimmäinen päivä hukkua ahdistukseen, oikeasti mulla tuli ihan kyyneliäkin pari kertaa silmiin. Mun on helppo useimmiten asettua toisen asemaan ja tunteisiin, siinä on hyvät puolensa ja huonot puolensa. Eilen päästiin omien tunteiden ja energioiden lisäksi vielä muiden tunteita ja energioita itseeni. Kun valmiiksi itsestä tuntui pahalta, niin kun siihen päästää vielä toistenkin pahaa oloa, niin on sitä helppo hukkua ahdistukseen. Mua ahdisti ja suretti se, mitä niin monelle tarkoitti helmikuun ensimmäinen päivä sotepuolella, mitä se tarkoittaa loppupeleissä ihan meille kaikille. Luonto auttoi eilenkin, se auttoi maadoittamaan ja saamaan hengityksen virtaamaan paremmin, pääsemään takaisin omaan voimaan irtipäästäen ulkopuolista energiaa. En jaa tästä nyt täällä enempää ajatuksiani, ne ajatukset on jaettu jo instassa, kuvapäivityksessä ja myös strooripätkät tallennettuna nyt myös kohokohtiin.

Tänään, helmikuun toisena multa yhtäkkiä katos kaikki virta ja energia. Ensin mietein, että olenko tulossa kipeäksi ja tein k-testinkin vaikken kyllä uskonut siitä saavani positiivista tulosta enkä saanutkaan. Voi olla, että joku pöpö yrittääkin iskeä tai sitten eilinen kuormitus jysähti tänään vielä, ehkä se vaati sen verran paljon sitä omaa energiaa ja voimaa, että tänään on veto pois. Huominen kenties näyttää voisiko olla jommastakummasta kyse ja kummasta. Tänään olen joka tapauksessa ottanut hyvin iisisti ja aika paljon makoillut ja juonut pakurilla tehostettua teetä!

On tärkeä kohdata ja puhua vaikeistakin asioista, mutta niihin hukkuminen ei auta ketään. Niistä puhuminen kyllä voi auttaa niin itseä kuin muitakin. Samalla on kuitenkin tärkeä pitää huolta omasta voimasta ja pääpainoa siinä, mitä haluaa elämään lisää! Vaikeiden asioiden keskellä tarvitsemme eteenpäin vievää positiivista energiaa! Nyt keskityn taas enemmän siihen mistä saan hyvää oloa, iloa ja valoa, koska sitä ei ole maailmassa koskaan liikaa!

Miten sun helmikuu on startannut?

Valoa ja energiaa helmikuuhun ihan jokaiselle!

Instassa

@outikarita

Lue myös

Torstain tohinoita

2021 vuoden kirjakooste, 50 kirjaa ja oma top 10

Yksi kommentti

  1. Katariina kirjoitti:

    Kiitos kun kirjoitat myös vaikeemmista päivistä ja ajatuksista, niitäkin meillä kaikilla on ja se kuuluu elämään. ❤ Ja ihanaa että osaat keskittyä myös siihen, mistä saat vaikeana hetkenä voimaa. Itsellä helposti joskus käy niin että jää vaan vellomaan pahaan oloon ja sieltä on vaikea päästä pois.. mutta liikunta auttaa itseä myös selkiyttämään ajatuksia ja sen jälkeen usein tuntuu murhee pienemmiltä. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *