Hae
Outi Karita

Torstain tohinoita

Torstaina oli tohinaakin kyllä, mutta hyvin rauhallinen alku päivälle saatiin!

Bella näki yöllä varmaan jotain pahaa unta, kun nukkui jossain kohtaa niin levottomasti ja haki kättänsä mun yöpaidan alle turvaan, että hetken siinä itsekin valvoin. Viikonloppuna huomasinkin, että Bellalla kurkkaa kasi alaposkihammasta, joten ehkäpä oli ne, kun yöllävaivasivat. Nyt on siis tulossa jo neidille tokat poskihampaat. Nukuttiin kuitenkin aamusti pitkään ja Riku oli jo töissään, kun me vasta herättiin.

Lukan kanssa nousin sängystä kasin maissa ja saatiin hetki olla kaksin. Luka innostui heti majastaan, jonka oli isän kanssa illalla rakentanut. Aamupalaa aloin siinä pian jo tekemäänkin ja ysin aikaan, kun Bella heräsi oli aamupala pöydässä odottamassa. Vähän kaurapuurolle vaihteluksi, tein neljän viljan puuroa.

Aamupalan jälkeen, kun oltiin saatu päivävaatteet päälle ja aamutoimet touhuttua niin Luka pyyteli mua kovasti leikkeihin ja lupasin hetken päästä tulla leikkimään, jokin juttu siinä oli itsellä vähän kesken… Pian huomasinkin, että lapset olivat leikkimässä lastenhuoneessa kaksistaan ja leikit sujuivatkin siellä ongelmitta. Mä sainkin puuhata rauhassa omia juttujani eikä mua kaivattu missään vaiheessa! Näyttihän huone myöhemmin aika myllätyltä, mutta niinhän sen leikin kuuluukin näkyä, yhdessä sitten siivoiltiin ennen lounasta.

Lounaan jälkeen oli hetki aikaa vielä kotosalla ennen päivän aikataulujen vastaan tulemista. Lapset innostuivat kirjasta ja taas kaksin, voi että!!! Hieman kränää tuli kirjasta, mutta pian kummallakin oli omat kirjat, joita viekutusten katselivat hetken. Kahdentoista jälkeen oli kuitenkin alettava suunnata pukemaan ulkovaatteita ja vietiin Luka kerhoon puoli yhdeksi. Bella puki ulkopäikkäreitä varten vaatteet valmiiksi, kun ajattelin, että nukahtaa sitten autoon, josta siirrän rattaisiin. Vaikka ajettiin vähän pidemmän lenkin kautta kotiin, niin aamulla pitkään nukkuminen myöhensi selvästi päikkäreitä ja sain vielä kotipihassa hetken rattaissa työnnellä ennenkuin simahti.

Mä pistin kotona Netflixin päälle ja hyppäsin kuntopyörän selkään. 40 minsaa poljin pyörää ja sitten keittelin itselleni päivälatten ja jatkoin vielä hetken telkkarin katselemista. Bongasin tällä viikolla Netflixistä Castamarin keittäjätär nimisen sarjan, johon olen nyt koukuttunut, kun Emily in Paris tuli katsottua loppuun. Tää on ihana sarja!!!

Vartin vaille kolme oli pakko mennä herättelemään uninen Bella, jotta ehdittiin hakea Luka ajoissa kerhosta sitten myös kotiin. Bella tosiaan oli aika uninen, söi pienen välipalan ja potalla selailtiin yhdessä vähän kirjaa. Bella löysi myös huulirasvan, jolla kävi piirtelemässä ikkunaan, ei ehditty pyyhkiä, kun piti alkaa tehdä lähtöä ja sittense jo unohtukin…. Pitikin siis pian jo pukea ja lähteä hakemaan Lukaa, kerho kun loppuu puoli neljältä.

Kauaa ei oltu kotona, mutta htekn lapset touhusivat siinä keskenään. Hyppynaru on ollut viime aikoina kovin mieleen ja se on sidottuna nyt kuntopyörään kiinni. Hetken päästä kaverit kurvasivat pihaan, ystävä lähes saman ikäisten lasten kanssa ja touhut sai alkaa. Tehtiin ja syötiin myös yhdessä päivällinen, jatkettiin leikkejä ja pelattiin erä Afrikan tähteä. Oli kiva ilta, lapsilla leikkikavereita ja äideillä seuraa toisistaan. Riku sai viettää muutaman tunnin itsekseen.

Kavereiden lähdettyä mä menin hetkeksi koneelle ja tein loppuun viime vuoden kirjakoosteen tänne blogiin. 50 kuunneltua/luettua kirjaa yhteensä! Aikamoinen määrä! Vähän jälkeen kasin kun lähdin koneelta pois ja Riku oli menossa lasten kanssa iltatoimille, tajusin, että mullahan on nälkä. Keho on oppinut uuden rytmin, kun aloin syödä lasten kanssa samaan aikaan iltapalan ja pakkohan se oli popsia vielä iltapala ennen nukutushommia!

Tuttuun tapaan jälleen, Riku Lukan kanssa lastenhuoneeseen ja mä ja Bella makkariin. Lukan kanssa varmaan lukivat jonkun kirjan ja ysiin mennessä siellä taidettiin olla unten mailla. Bella menee edelleen nukkumaan tissin kautta ja oisko kello ollut ysin paikkeilla kun Bellakin simahti. Taisin vartin yli ysin hipsiä pois makkarista. Keittelin vielä iltateetäja istahdettiin Rikun kanssa sohvalle hetkeksi katsomaan Sopranosia.

Pian tuleekin torstai-iltoihin taas vakkarimenoa, kun luultavasti ens viikolla pääsee perhefutis vihdoin alkamaan!

Oli oikein kiva torstai!

Lue myös

Vuoden ensimmäinen maanantai alkoi pusulla

Toiminnan täyteinen tiistai

Kurkistus arkeemme – keskiviikko

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *