Hae
Outi Karita

Kurkistus arkeemme – keskiviikko

Kurkistus meidän arkeen ja keskiviikko vuorossa tällä viikolla!

Seiskan jälkeen heräiltiin minä ja lapset, Riku oli jo lähtenyt töihin. Hetkeksi sohvalla kolmistaan ja pikku kakkosen ohjelmat telkkarissa. Aamun rauha ja hämäryys….

Kasin maissa mä olin keittelemässä aamupuuroa ja pilkoin kasviksia kasvissosekeittoon. Laitoin keitonkin siinä tulemaan ja sai kasvikset keittyä aamupalan aikana! Puuro tuntuu tällä hetkellä meillä hyvin maittavan aamuisin, Bella pyytää yleensä lisääkin! Ai että muuten, viikonloppuna ostetut keittiönmatot ihastuttavat mua joka aamu!

Aamupalan jälkeen mä soseutin kasvikset ja tein keiton loppuun. Ihanat tuoksut! Tästä syntyi mulle siis lounasta! On tehnyt mieli kasvissosekeittoa jo tovi! Lapset saavat toki maistaa, mutta tiedän, että heille maittaa kenties jokin muu paremmin lounaalla.

Puettiin päivävaatteet päälle ja toiveesta luin yhden Ryhmä Hau -kirjan (btw, ihan mun inhokki lastenkirjoja, mutta lapset tykkää), jonka päätteeksi Luka kyseli kirjan mukana tulleen leikkialustan perään ja niin alkoi sisaruksilla yhteiset leikit! Tosin Bella otti tuon alustan ensin tanssialustaksi, mutta kun Luka toi siihen Ryhmä Hau hahmot ja muutaman auton, niin tanssialusta muuttui leikkialustaksi. Loppujenlopuksi leikki laajeni vähän muuallekin. Mä vähän hääräilin ja niin hääräili lapsetkin….. Syntyi leikkien lisäksi maja numero 1 pyykkitelineen alle!

Kympin jälkeen suunnattiin ulos, pulkat mukaan ja lähipuistoon. Sovittiin, että pyörätiellä kävellään, mutta muuten voin vetää pulkassa. muutamat mäenlaskut ja sitten tulikin puistoon toinenkin äiti lapsensa kanssa, jonka seurassa lapset viihtyivät tosi hyvin. kotiin mentiin sitten vähän eri reittiä, kun lapset halusivat olla pulkan kyydissä. Pyörätiet niin täynnä soraa, ettei niillä viitsi vetää pulkkaa.

Varmaan reilu tunti ulkoiltiin ja kotona odottikin ruoka valmiina. Kuten arvasin, lapsille maistui paremmin joku muu ruoka. Mulle namia kasvissosekeittoa ja lapsille mun tekemää muusia ja jonkun muun tekemiä kalapullia. Meillä syödään aivan liian vähän kalaa, niin olen yrittänyt lisätä lapsille edes sitä kalan määrää tällaisilla valmiilla valinnoilla ja nää ainakin maittoi lapsille tosi hyvin!

Ruuan jälkeen siinä pikkuhiljaa läheni Bellan päiväuniaika ja lähdin häntä ulos nukuttelemaan, pusut sai antaa pupulle, mutta ei Bellalle. Luka teki maja numero kakkosen sinä aikana, kun mä olin nukuttamassa Bellaa, sen parissa sitten hetken hääräilikin. Mä siistein vähän keittiötä ja meinasin tehdä yhden treenin HERO -valmennuksesta ja Luka oli innokkaana mukana, kuten oli mun kanssa maanantainakin treenaamassa. Treeni olisikin ollut tasapaino/liikkuvuustreeni ja huomasin aikalailla heti, että tää vaatisi nyt ihan oman rauhan täysin yksin tehdä, joten pidettiin sitten Lukan kanssa vaan pieni ja lyhyt taukojumppa. Tää treeni saisi odottaa iltaa… Laitoin itelleni päivälatten tulemaan. Pieni kirjalukuhetki Lukan kanssa, jonka jälkeen hän sai tabletin ja mä luin kirjaa. Välillä piti auttaa Lukaa, kun Pikku Kakkosen eskarisovellusta hääräili ja välillä pelattiin yhdessä angry birdsiä. Hetki näin…

Kolmen aikaan Bellan herättelin ja olisi ehkä vielä nukkunut, mutta kun huomasi Lukan tekemän majan, niin kiinnostui siitä! Mä aloin tehdä ruokaa ja taisi nuo lapset vähän lastenhuoneessakin leikkiä, kun sinne kurkkasin….

Neljän jälkeen Rikukin tuli kotiin kaupan kautta ja puoli viiden maissa syötiin. Sovittiin vähän, että mä saisin illan puuhata omia puuhiani. Riku lähtikin ruuan jälkeen lasten kanssa ulos, kun tarvitsin hiljaisen kodin hetkeksi. ME&i kevätkausi käynnistyi juurikin tänään ja mä halusin kuvata instaan vähän materiaalia siitä ja pidin liven, jossa purin kevätmalliston vaatteet laatikostaan.

Vähän ennen seiskaa aloitin tehdä tiistaista HERO treenien tasapaino/liikkuvuus treeniä. Nyt sain paremmin keskityttyä ja treeni meni mukavasti. Haasteellinen se kyllä oli ja haastetta omalla kohdallani lisäsi kyllä takaketjun kireys, joten siihen huomio!!! Tää teki kyllä nyt illalla hyvää, rauhoitti samalla kehoa!

Iskä ja lapset hääräili muumiläppärin parissa, kun mä lopettelin treenin, tai Bella taisi touhuta ihan omiaan. Olin aiemmin päivällä laittanut pyykkiä koneeseen niin Bella tuli innokkaana tyhjentämään konetta ja tarkisti vielä lopuksi, että on varmasti tyhjä! sitten olikin iltapalan aika ja mä söin taas samaan aikaan lasten kanssa. Riku hoiti sitten vielä lasten iltatoimet ja tutulla jaolla mentiin. Riku Lukan kanssa lastenhuoneeseen ja mä ja Bella makkariin unta hakemaan. Bella nukahtikin nopsaan tissin kautta.

Kun Bella oli nukahtanut niin keittelin mulle ja Rikulle iltateet. Mä sytytin tuikkuja vähän, katselin vähän Emily in Paris -sarjaa ja hörpein iltateeni viltin alla, nautein illan rauhallisesta tunnelmasta….

Sellainen kurkistus meidän arkeen tältä viikolta!
Nyt kohti viikonloppua!

Lue myös

Vuoden ensimmäinen maanantai alkoi pusulla

Toiminnan täyteinen tiistai

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *