Hae
Outi Karita

Toiminnan täyteinen tiistai

Tällä viikolla my day -postaus tiistaista ja nyt hieman jälkijunassa, kun en ole ehtinyt tänne blogin äärelle. Nyt kuitenkin pääsette hyppäämään meidän yhden arkisen päivän touhuihin! Tiistait rullaa melko saman kaavan mukaan varmaan nyt alkuvuodesta ainakin, koska Lukan kerho ja harrastus rytmittää tätä päivää osaltaan!

7.30 heräiltiin Lukan kanssa ja hipsittiin hiljaa olohuoneeseen, jossa Luka käpertyi sohvalla mun kainaloon saman viltin alle. Laitettiin telkkari päälle ja Pikku kakkosen lastenohjelmathan siellä tuttuun tapaan pyöri. Hetken päästä kuuluikin pienten jalkojen tepsutus, kun Bellakin oli herännyt ja tuli makkarista myös sohvalle ja suoraan mun syliin halimaan hetkeksi.

Kasin jälkeen suuntasin laittamaan aamupalaa, lapset tulivat vähän kurkkimaan mitä teen ja Luka toivoi puuroa, joten sitähän mä sitten tein. Puuroa odotellessa vielä katselivat kaksin telkkua samassa pienessä lasten nojatulissa viekutusten istuen. Täytyy kyllä sanoa, että pysähdyn joka päivä, usein useammankin kerran päivässä katsomaan hellyttävää näkyä heistä yhdessä tai erikseen ja lämpö läikehtii sisällä!

Puuroa oltiin sitten syömässä joskus puoli ysin jälkeen ja hyvin maistui kaikille. Lapset paineli puuron jälkeen hetkeksi touhuihinsa ja mä aloin täytellä Lukan kerholappuja. Tänään kun alkoi avoimen päiväkodin kerho joulutauon jälkeen, mutta paikka ja työntekijät ovatkin uusia, kerhokaverit kyllä pysyivät ja vähän tuli uusiakin. Niin, join teetä ja täyttelin Lukan tietoja. Sitten katsoinkin kerhorepun jo valmiiksi ja huomasin, että on aika vaihtaa isompiin kerhotossuihin.

Välillä vaihdettiin päivävaatteet ja tehtiin aamutoimia ja sitten taas lapset touhuttivat omia puuhiaan, suosikkina taisi olla keittiöleikki sekä huilailuleikki viltin alla. Vietettiin rento aamupäivä sisällä, koska edessä oli muuten melko aktiivinen loppupäivä. Yhdentoista maissa syötiin lounas. Tein itselleni halloumsalaatin ja lapset saivat makaronilaatikkoa, jota itse ei nyt tällä kertaa vain tehnyt mieli, teki mieli salaattia.

Lounaan jälkeen ehdotin Lukalle jos pelattaisiin yksi muistipeli ennen kerhoon lähtöä. Otettiin vain osa korteista peliin ja loppuja kortteja Bella sai tutkia mun ja Lukan pelatessa. Luka voitti yhdellä parilla mut ja pelin jälkeen kysyi, ”joko lähdetään sinne kerhoon?” Luka lähti siis oikein mielellään ja suorastaan innoissaan kerhoon, vähän häntä harmitti, kun työntekijät vaihtui, mutta ei antanut sen enempiä haitata. Innoissaan hän sinne meni ja jäi.

Yhden aikaan olin sitten Bellan kanssa taas kotona ja Bella nukahti autoon päiväunille niin kuin oletinkin ja sai jatkaa uniaan terassilla rattaissa. Oli vähän hassu olo olla yksin sisällä tähän aikaan päivästä. Keitin itselleni latten ja otin kirjan sohvannurkkaan. Pieni hetki tuttuun tapaan, mutta nyt täysin yksin.

Pienen hetken jälkeen aloin kotipuuhiin, siivoilin vähän lattioita tyhjäksi ja Bellan herättelin hieman ennen kolmea. Sitten alettiinkin vihdoin purkamaan joulukuusta, koristeet laatikkoon ja Bella auttoi innoissaan. Lukahan ei olisi halunnut, että kuusta puretaan vielä, kun kaikki kaverit ei ole sitä nähneet ja se on kuulemma niin kaunis. Yhdessä sitten vielä imuroitiin Bellan kanssa!

Riku toi puoli neljän jälkeen Lukan kotiin kerhosta. Sovittiin, että pääasiassa Riku hakisi tiistaisin Lukan kerhosta töistä tulessaan. Kerho kun loppuu puoli neljä ja sitten Lukan voimistelukoulu alkaa jo viideltä, niin ei tule niin kova hässäkkä siinä mulle, kun tarvisi kuitenkin Bellakin napata mukaan jos itse hakisin. Lukalla oli mennyt uudessa kerhossa tosi kivasti päivä ja hän oli siitä hyvin innoissaan! Hieman väsyksissä, kun tuohon aikaan, kun kerho nyt oli, on Luka tottunut rentoilemaan äidin kanssa ensin kirjahetkellä ja sitten jonkun ohjelman tai pelin äärellä, ei toki koko tuota kerhoaikaa, mutta osan siitä.

Neljältä oltiinkin sitten mä ja Luka syömässä jauhelihakeittoa. Bella kun oli vetänyt kolmen maissa välipalasmoothien niin söikin Rikun kanssa vasta myöhemmin. Toki Bellakin halusi pöytään, kun mä ja Lukakin siinä oltiin, niin annoin sitten paperia kynät, niin pääsi yhden lempipuuhansa äärelle, piirtelemään!

Ruuan jälkeen laitoin Lukalle yhden ohjelman hetkeksi pyörimään, niin sai hetken huilia sohvalla. Puoli viiden jälkeen lähdettiinkin sitten kohti urheilutaloa, jonne vein Lukan voimistelukouluun. Riku jäi Bellan kanssa kotiin. Mä vien ihan mielelläni Lukan sinne, saan omaa aikaa Lukan jumpan aikana tunnin itselleni. Tällä kertaa kävin kävelylenkillä kuunnellen äänikirjaa, Camilla Läckbergin Jääprinsessaa. Teki oikein hyvää kävelylenkki, sillä mulla oli maanantaisesta HERO tehosetin treenien kotitreenistä etenkin reidet hieman kipeinä, odotin rintalihasten kipeytyvän eniten, mutta lähinnä tuntemukset tosiaan reisissä. Ajattelin josko lenkki vähän palauttelisi ja oli kyllä ihana lenkki!

Urheilutalolta tuli sitten kuuden jälkeen hyvin väsyneen näköinen voimistelukoululainen. Oli ollut kuulemma kivaa, mutta nyt väsytti! Autossa annoin välipalasmoothien Lukalle ja ilman sitä olisi varmaan nukahtanut kotimatkalla. Itsekin söin banskun, kylläkin vasta kotiin päästyä. Kotona heti tulikin sohvalle mun viekkuun ja kysyi, ”voinks mä äiti nukkua nyt tässä?” Hetki vain oltiin siinä. Käytiin kuitenkin vielä suihkussa ja syötiin hyvä iltapala. Mäkin oon ottanut nyt tavaksi syödä lasten kanssa samaan aikaan iltapalan. Aiemmin kun oon syönyt vasta lasten mentyä nukkumaan ja välillä iltapala on siten mennyt tosi myöhäiseksi.

Ps. teessä näkyvä jauhe on pakuria, jota lisään teehen tällä hetkellä ylläpitämään vastustuskykyä.

Riku hoisi lasten iltatoimet ja suuntasi Lukaa nukuttelemaan lastenhuoneeseen. Mä taas menin Bellan kanssa meidän makkariin häntä nukuttelemaan. Kummatkin lapset nukahti siinä ysin maissa, Bella vähän myöhemmin.

Mä vielä keitin iltateen itselleni, luin hetken kirjaa, sain jalkahieronnan ja meillä oli hetki kahden…

Lue myös

Vuoden ensimmäinen maanantai alkoi pusulla

Kiitollisuuden muistoja vuodesta 2021

Odotettu arjen startti!

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *