Hae
Outi Karita

Kiitollisuuden muistoja vuodesta 2021

Jätit, kasvatit ja loit toiveita ja unelmia vuodelle 2022.
Kaikelle ei ollutkaan aika, ainakaan vielä.
Nyt uusi vuosi on entistäkin isompi seikkailu,
johon voin lähteä tietämättä ainakaan täysin,
mitä se tuo tullessaan,
seikkaillen, tutkien, unelmoiden, tarttuen hetkiin ja luottaen intuitiooni.

Näin kirjoitin eilen kalenterini sivuille, joka kehotti miettimään menneen vuoden kiitollisuudenaiheita ja kirjoittamaan tarinan vuodesta 2021 kiitollisuuden näkökulmasta. Tuosta vasta alkoi kirjoitukseni, annoin ajatusten virrata ja kirjoitin samaan tahtiin, joka tarkoittaa kohdallani aikamoista kynän sauhuamista. Tosin tekstin pituus pysyi maltillisena, jotain on muuttunut. En yritä enää kirjoittaa kaikkea mahdollista ja joka ainoaa hetkeä vaan kirjoitin laajemmalla ajatuksella, aidolla ajatuksenvirralla, joka sisälsi monia pieniä ja isoja hetkiä. Tänne blogiinkin olen suunnitellut tehdä koontia viime vuodesta. On aika iso homma kirjoittaa viime vuoden hetkiä ja retkiä ja päädyin siihen, että ei minun tarvikaan. Olen monista jo tänne kirjoittanut, miksi kirjoittaa uudestaan. Mainitsen kenties joitakin tiettyjäkin juttuja, mutta en ala tekemään enää pitkää listaa ja suurta kuvapläjäystä eri menemisistä ja tekemisistä. Olen tehnyt tänne kuukausikoonteja osasta viime vuoden kuukausista ja olen tehnyt monista reissuista ja hetkistä postauksia, voin niitä jakaa tekstin loppuun ja te lukijat voitte valita mitkä kurkitte vielä läpi. Voihan sieltä saada ideoita tämän vuoden tekemisiinkin.

Ajatuksenvirrastani pätkiä….

”Kiitos hetkistä ja retkistä joihin jo uskallauduimme, elämä tuntui normaalimmalta kun sitä eli! Oli jälleen aika monien perinteiden, jotka olivat olleet tauolla edellisen vuoden, oli aika uusien seikkailuiden. Osa retkistä johdatti minut luontoon, josta löysin valtavasti voimaa ja rauhaa, aloin janoamaan sitä lisää ja syksyllä juoksentelin lähimetsässä ja kalliolla, kun kaipasin maadoittumista!”

Vappuna perheen kesken Amarillossa, juhannuksena muumimaailmassa ja risteilemässä, heinäkuussa Särkänniemessä, elokuussa Ähtärissä. Kesä oli aivan mielettömän ihana! Ähtäri antoi hyvän startin syksylle ja siellä todella keräsin virtaa luonnosta! Syksyllä taas enemmän rauhoittumista kotiin, mutta myös välillä reissaten, kuten joulukuussa Koiramäen jouluja Tampereen joulumarkkinat…. Pitkin vuotta retkiä, eniten kesällä ja kaiken keskellä myös niitä ihania arkisia hetkiä!

 

”Vuoden aikana kasvatin ja vahvistin juuriani, kipeiden muistojen ja tunteiden kautta eheytin ja vahvistin juuriani, pystyin päästämään myös jostain irti ja jotain työstän vielä, jolloin tiedän että tulevaisuus voi tuoda jälleen uusia ulottuvuuksia itseni kanssa ja en tiedä, mitä ne ovat. Elämä on seikkailu myös itseeni, kiitos siitä!”

Olennainen ja etenkin Maija, hänen ohjauksensa ja yksilökäynnit ovat olleet iso osa ja tuki tällä matkalla, kehollista ja henkistä hyvinvointia! Tälle olen halunnut löytää aikaa ja mahdollisuuksia ja tämä onkin ollut niin iso ja hyvä satsaus itseeni. Tästä voin ennen kaikkea olla kiitollinen itselleni, mutta myös Maijalle ja kaikille muille matkassa minua tukeneille!

Ihmissuhteet ovatkin olleet hyvin tärkeitä ja on ollut jälleen ihana huomata, miten ihania ihmisiä ympärilläni on, niin lähellä kuin kaukanakin, niin tiiviissä kuin harvemmassakin yhteydenpidossa. Tärkeitä kaikki! Viime vuosi vahvisti muutamaa uudempaa ystävyyssuhdetta elämässäni. Minä riitän oikeille ihmisille juuri tällaisena kuin olen!

”Kiitos elämästä, joka on kaunis ja upea,
jolta olen saanut jo niin paljon
ja jolle haluan vielä antaa paljon ja itselleni itseni.”

Mistä asioista sinä kiität viime vuotta?
Mistä tunnet kiitollisuutta?
Pystytkö näkemään myös vaikeissa asioissa kiitollisuuden aiheita
tai kasvun mahdollisuuksia?

Lue viime vuoden hetkistä ja retkistä top 10+1

Kotiäidin vapaapäivä

Äitien vapaapäivä vol. 2

Meidän vappuhetkiä, retkiä, riemua ja rentoilua

Vuorokauden treffit itseni kanssa

Juhannusperinteet, Muumimaailman kautta laivalle….

Särkänniemi ja Tampereen minireissu

Teräshääpäivä – 11-vuotis hääpäivän viettoa

Sastamala – Päiväretki ja kyläily Herra Hakkaraisen luona

Lomalla Ähtärissä

Muumaa, Koivuniemen Herran landeseikkailu

Jouluinen Tampereen reissu

Instassa

@outikarita

Yksi kommentti

  1. Katariina kirjoitti:

    Näistä kaikista kuvistakin huokuu ilo ja onnellisuus ❤ osaat selkeästi kääntää vaikeatkin hetket kasvun ja kiitollisuuden aiheiksi, mikä on älyttömän ihailtavaa ja mihin sitä itsekin aina uudelleen ja uudelleen pyrkii. ? viime vuosi oli kyllä itsellekin opettavainen ja kun selasin kuvia viime vuoden ajalta, muistin miten paljon siellä oli ihania hetkiä ja asioita ja ihmisiä, joista olla kiitollinen! ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *