Hae
Outi Karita

Joulukuun kirjoissa oman tarinan voimaa, jännitystä ja hömppää

Joulukuussa lukemista himmasi hieman se, että 7 sisar kirjasarjan seitsemättä osaa luin tabletilta. Huomaan lukevani ja suorastaan ahmivani kirjoja paremmin, kun saan ne käteeni konkreettisesti. Kuuntelu on sitten eri juttu, mutta tuon kirjan halusin lukea, kuten olen kirjasarjan muutkin kirjat lukenut. Haluan myös kirjan omakseni, mutta sitä ei myydä vielä pokkarina ja kaikki aiemmat kun on pokkareina niin hankitaan loputkin. Joka tapauksessa joulukuussakin tuli luettua 2 kirjaa ja aloitettu vielä yksi, kuunneltua tuli 1 kirja ja aloitettua toinen.

Luettuna

Lucinda Riley – Kadonnut sisar

Kuten jo kerrottu, niin kirjan lukemista himmasi se, että luin sitä tabletilta. Voi olla, etten silti olisi tätä ahminut yhtä nopeasti kun edelliset, sillä tämä kadonneen sisaren tarina ei lähtenyt samalla tavalla mua viemään mennessään. Mua häiritsi tarinan outous, en oikein päässyt kiinni tähän jujuun kadonneesta sisaresta. tätä on vaikea kertoa spoilaamatta kirjasarjaa, mutta ehkä kirjasarjan lukeneet ymmärtävät mitä tarkoitan vaikkeivat olisi samoin kokeneet tätä tarinaa, mutta olihan tämä hyvin erilainen lähtökohtaisesti mitä aiempien sisarien tarinat. Jään kuitenkin innolla odottamaan tänä vuonna julkaistavaa kahdeksatta osaa itse Papa Saltista, sisarukset adoptoineesta miehestä, vaikka fiktiivinen kirjasarja onkin. Kirjasarja tosiaan on fiktiivinen ja aika monta sellaista kysymysmerkkiä sisarustenkin elämissä on ollut, ettei nyt ihan todellisuutta vastaisikaan nämä tarinat. Kuitenkin todella mukaansa tempaiseva kirjasarja, jonka kirjat mielelläni omistan itsekin ja joita voin suositella kyllä isosti. Kirjojen mukana pääsee erilaisiin maihin, elämiin ja aikakausiin matkalle….

Takakansi

”Lucinda Rileyn rakastetun romaanisarjan seitsemännessä osassa Kadonnut sisar on tullut vihdoinkin aika kertoa puuttuvan sisaren, Meropen, tarina.

D’Aplièsen sisarukset suunnittelevat adoptioisänsä muistojuhlaa, johon he haluaisivat mukaan myös kadoksissa olevan sisarensa. Hänen olinpaikastaan löytyneet uudet johtolangat vievät aluksi uusiseelantilaiselle viinitilalle, mutta melko pian alkaa vaikuttaa siltä, ettei seitsemäs sisar tahdo tulla löydetyksi.

Vuonna 1920 Irlannin West Corkissa puhaltavat vapaudenkaipuiset tuulet, joiden tuiverrukseen Nuala Murphy ripustaa pyykkiä kuivumaan. Nualan perheen maatila on IRA:n salainen turvatalo, ja vaatteet kuuluvat brittihallintoa vastaan taisteleville miehille. Samalla narulla liehuvat myös Nualan sulhasen paidat. Kun Nuala pestataan yllättäen brittiperheen sodassa rampautuneen pojan avustajaksi, hänelle avautuu toisenlainen rooli hallinnonvastaisessa taistelussa. Nualan rohkea sydän osaa varautua vaaroihin, mutta ei uuteen ystävään.

Kadonnut sisar -romaanissa sisarukset Maia, Ally, Tähti, CeCe, Tiggy ja Electra avaavat salaisuuksien solmuja ja vievät jälleen huikaisevalle matkalle Tyynen valtameren tuliperäisiltä saarilta aina Irlannin smaragdinvihreille nummille asti.”

Katri Syvärinen – Sinun tarinasi voima

”Vapaudu vanhasta ja uskalla loistaa”

Sain tämän kirjans yntymäpäivälahjaksi ja nyt joulukuussa lukaisin kirjan. Kirja oli helposti luettavaa ja ajatuksia herättelevää. Kirja jakaantuu 4 lukuun, joista 2 ensimmäistä sisälsi paljolti sellaista itselle tutun tuntuista asiaa, jota olen jo paljon käsitellytkin. Kaksi viimeistä lukua antoivatkin sitten itselleni enemmän ja sivuja alkoi mennä hiirenkorville, kun tulikohtia, jotka halusin merkata itselleni ylös, kohtia jotka puhuttelivat ja oivalluttivat.

Nuo neljä lukua ovat siis: Elämän voima on enemmän, Uskomukset, Sinun tarinasi sekä Uskalla loistaa.

”Olennaisinta on, että sinä omistat tarinasi. Tarinasi on tarpeeksi juuri sellaisena kuin se on. Sinun arvosi ei ole kiinni siitä, kuinka pohjalle olet pudonnut tai kuinka tyylikkäästi lennähdät huipulle. Tarinassasi on taikaa, jonka voit tuntea paitsi äärikokemuksissa myös arkisissa vivahteissa ja tavallisten päivien hippuriikkisen pienissä hetkissä. Niissä kaikissa lepää sinun tarinasi voima.”

Takakansi

”Jokainen meistä kertoo jonkinlaista tarinaa itsestään ja elämästään. Tarinasi ei ainoastaan kerro, mitä sinulle on tapahtunut, vaan myös sen, miten elämäsi käänteisiin suhtaudut. Kun kirjoitat tarinasi kauniimmaksi, luot elämääsi energiaa ja uusia mahdollisuuksia. Kun vapaudut uskomuksista, otat valtavan askeleen kohti omaa voimaasi.”

Kuunneltuna

Camilla Läckberg – Noita

Suositus rikosjännäreistä pitäville!

Olen koukussa Camilla Läckbergin kirjoihin ja niin koukutuin tähänkin. Tässä kirjassa oli kyllä sellaisia taustatarinoita, että oikein pahalta tuntui välillä. Kirjantarinat oli kuitenkin helppo nähdä ja hahmottaa niin historiassa kuin nykyhetkessäkin, kun eri aikakausissa matkattiin. Tässä kirjassa siis eri aikakausien tapahtumat linkittyvät vahvasti toisiinsa ja lopulta kaikelle löytyi selityksensä ja ratkaisunsa, mutta mitenkään ennalta-arvattava kirja ei ollut! Hyytävä ja koukuttava tarina, janoan näitä kirjoja lisää! Huomasinkin, että Bookbeat:ssä nämä kirjat olivatkin hieman väärässä järjestyksessä ja nyt tammikuussa olenkin aloittanut Fjällbacka -sarjan ensimmäisen osan. tämäkin kirja oli siis tuota kirjasarjaa, mutta jo 10. osa ja huomasin, että olen kuunnellut 7-10 osat nyt, koska olen luottanut että ne olisivat alkuperäisessä kirjojen julkaisujärjestyksessä. Tästä kyllä miinus Bookbeat:lle!

Takakansi

”Tyttö katoaa jäljettömiin maatilalta Fjällbackan liepeiltä, mikä herättää hätää ja nostaa pintaan kipeitä muistoja. Kolmekymmentä vuotta aiemmin täsmälleen samasta paikasta katosi nelivuotias tyttö, joka myöhemmin löytyi paikalta kuolleena.

Tuolloin sieppaamisesta ja taposta syytettiin kahta teinityttöä. Heistä toinen jäi elämään hiljaiseloa Fjällbackaan. Toinen heistä ei ole astunut jalallaan paikkakunnalle oikeudenkäynnin jälkeen – paitsi nyt, kun hän palaa Fjällbackaan ihailtuna näyttelijänä kuvaamaan tähdittämäänsä elokuvaa Ingrid Bergmanista.

Patrik Hedström Tanumin poliisilaitoksen kollegoineen alkaa tutkia, mikä kahta rikosta yhdistää. Apua he saavat Erica Falckilta, joka on aikeissa kirjoittaa vanhasta tapauksesta kirjan. Tutkimuksen edetessä alkaa paljastua, että salaisuuksien juuret kiemurtelevat kauas 1600-luvulle ja noitaroviolla poltetun naisen langettamaan kiroukseen.”

Vuodenvaihteessa kuunneltuna

Pakko tää on tänne nyt vielä laittaa, en malta odottaa kuukautta, koska tämä on jouluinen kirja ja sopii vielä hyvin näin joulun jälkimainingeissakin kuunneltavaksi/luettavaksi. Itse siis kuuntelin!

Joanna Bolouri – Paras aika vuodesta

Halusin jonkun kevyen jouluhömppäkirjan kuunnella, joten jouluna otin tämän kuunteluun ja sain tammikuun puolella nyt kuunneltua loppuun. Hyvinkin ennalta-arvattava, mut just hyvä kevyen hömpän tarpeeseen! Sydänsuruja, naurua ja romantiikkaa jouluisessa tunnelmassa. Takakanis spoilaa jo osan kirjasta, mutta ei silti täysin…

Takakansi

”Joulun ihme on tapahtunut: tänä vuonna Emilyn ei tarvitse lähteä Lontoosta yksin joulunviettoon vanhempiensa luokse Skotlantiin – mukaan lähtee hurmaava miesystävä. Ei enää naljailua ikuisesta sinkkuudesta, ei sääliviä katseita joulupöydässä. Mutta! Robert särkee Emilyn sydämen vain pari päivää ennen joulua. Eikä unikaan tule kun naapurissa ilakoidaan äänekkäästi joka yö. Miten ihmeessä Emily tulee vielä palkanneeksi tuon raivostuttavasti virnuilevan naapurinsa, Evanin, vara-Robertiksi? Hillittömän hauska matka vähän vinksahtaneen riemuperheen luo voi alkaa.”

Uusi kirjavuosi startattu!

Aikas monta kirjaa tuli viime vuonna luettua/kuunneltua. Vielä en ole laskenut kuinka monta, mutta ajattelinpa tehdä niistä listauksen top suosituksineen! Hyvällä tahdilla tämäkin vuosi startattu. Tälle kirjainnolle ei näy nyt ainakaan vielä loppua!

Instassa

@outikarita

Viime vuoden kirjapostauksia

4 kuukaudessa 12 kirjaa

Kesä- ja heinäkuun kirjoja seksuaalisuudesta, jännityksestä, historiasta, romantiikasta, häpeästä…

Toukokuun 10 kirjaa!

Huhtikuun kirjat – Pannaan menemään sekä 5 x Tess Gerritsen

5 kirjaa maaliskuulta – jännitystä, kiehtovuutta, kasvatusta, voimaa

Helmikuun 3 kirjaa vei mennessään, luettuna ja kuunneltuna

Toimiva perhe – Kirjaesittely

Tammikuun kirjat – Tritonus ja Samu Haber

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *