Hae
Outi Karita

Vuoden ensimmäinen maanantai alkoi pusulla

Vuoden ensimmäinen maanantai alkoi tosiaan pusulla ja jatkui rennolla kotiäitimeiningillä….

Herään siihen, kun saan pusun. Aivan ihana herätys esikoiseltamme ja sen toteankin hänelle, että olipa kulta ihana aamupusu. Vilkaisen kelloapuhelimesta ja totean kuitenkin pojalle, että mitäs jos vielä nukuttaisiin, kun illalla sovittiin, että nukutaan edelleen aamuisin pitkään vaikka iskä onkin jo noussut ja lähtenyt töihin. Kello on siis seitsemän, Luka nukahtaa siihen kun sipsutellaan toistemme kämmeniä ja niin nukahdan minäkin, hetkeksi….

Pian alkaakin Bella kähkimään mun toisella puolella, olin ehtinyt hetkeksi jo välillä nukahtaa, mutta Bella herää ihan kunnolla ja nousen hänen kanssaan hieman ennen puolta kasia ylös. Bellalla ja mulla oli levoton yö. Bella kuulosti jo yöllä hieman nuhaiselta ja kähki ja liikuskeli paljon. Yleensä hän nukkuu hyvin rauhallisesti ja paikallaan. Mä sitten jossain kohtaa yöllä jäin oikein valvomaan ja kuuntelin hetken äänikirjaakin, jotta nukahtaisin. Noh Bellan kanssa noustaan ja hipsitään olohuoneeseen, hän on nuhainen. Hän käy potalla ja alkaa hääräillä leluilla eikä muuten vaikuta enempiä kipeältä. Tehdään siinä aamusella pikkuhiljaa myös jo Bellan aamutoimia ja kun Luka heräilee hieman ennen puolta yhdeksää ollaan me naiset täysin hereillä jo!

Luka kuikuilee siis sängystä ja menen vähän höpsöttelmään hänelle peittomörkönä ja kannan olkkariin kikattavan poitsun. Alan laittamaan aamupalaa ja Luka saa hetken katsoa lastenohjelmaa telkusta. Laitan aamupalaksi kummallekin sunnuntaisen suklaa-kauramannapuuron jämät ja teen smoothien, josta lapsetkin saa pienet mukilliset ennen kuin lisään vielä omaani macaa tuomaan vähän virtaa. Smoothieen laitoin muuten mansikkaa, tyrniä, banaanin, rahkajugua ja appelsiinimehua. Aamupalat maittaa hyvin ja kello onkin jo reippaasti yli yhdeksän.

Innostun kaikkien aamutohinoiden jälkeen pieneen jumppatuokioon ennen ulos lähtöä. Pistän uuden, tämän vuoden biisilistani soimaan, jossa on vasta neljä biisiä. Lisäilen siihen aina fiiliksen mukaan biisejä. Nyt eka biisi (Moments like this) tanssitaan lasten kanssa ja sit mä alan jumppailemaan, pääasiassa keskivartaloa kolmen biisin verran. Bella pääasiassa tanssii biisien mukana ja Luka välillä matkii mun liikkeitä tai möyrii mun päälle ja hyppelee jalkojeni yli. Jumppahetken jälkeen suunnataan ulos, jossa odottaakin lumenkolaus pihasta. Lapset toimii myös vähän apureina ja kun lumet on saatu kolattua niin lähdetään lasten toiveesta vielä käymään leikkipuiston pulkkamäessä. Vedän kummatkin lapset pulkissaan puistoon ja takaisin, muutamat mäen laskut puistossa ja kierimistä lumessa! Kaikilla alkaa olla nälkä ja kotiin päästyä mulla nälän lisäksi myös hiki!

Kotona syödään sunnuntailta jäänyt kana-nuudeliwokki loppuun ja lapset saavat vielä välipalapatukat jälkkäriksi, kun ovat niin nälkäisiä. Kello on 12 ja ihan vielä ei Bellan päiväuniaika ole, joten vähän kotihommia tässä välissä ja lapset touhuttavat keskenään. Puoli yhden jälkeen alan laittamaan Bellalle päiväunivaatteita päälle, joilla tarkenee ulkona rattaissa nukkua vilttien alla. Käyn kiertämässä korttelin ympäri Bellan kanssa ja sillä välin Luka värittelee kotona. Bella simahtaa vasta kun ollaan päästy terassille takaisin ja siinä hetken vielä rattaita heijaan.

Kotona laitan itselleni latten tulemaan ja kahvin kanssa suuntaan sohvalle. Ensin pidetään Lukan kanssa yhteinen kirjahetki, luetaan sunnuntaina aloitettu Viiru ja Pesonen kirja loppuun. Luka toivoo kovasti saavansa tabletilla pelailuaikaa ja annan hälle tabletin. Itse tartun latteeni ja kirjaan. Luka haluaa välillä että pelaan hänen kanssa jonkun kentän angry birds pelistä ja muuten, on aika koukuttava peli mullekin, hups! Kyllähän siinä varmaan tunti vierähtää ja on aika laittaa kirja ja tabletti sivuun. aika mennä herättämään myös Bella, kun kello alkaa olemaan kolme. Kolmen aikaan aina käyn hakemassa rattaat sisälle ja saa minimimmi alkaa heräillä. Hän kun on aikamoinen iltakukkuja muutenkin, niin ei viitsi antaa nukkua pidempään. Yleensä siinä kolmen maissa alkaa itsekin heräillä nykyään, nyt vaikuttaisi että uni olisi vielä voinut maittaa…

Lapset saavat pienet välipalat, Bella smoothieta ja Luka muumipatukan. Alan itse tekemään ruokaa ja kuumatkin lapset haluavat pyöriä siinä ympärillä, mutta innostuvat sitten myös leikkikeittiöstä, joka meillä on keittiön nurkassa juuri sen takia, että he voivat siellä tehdä ruokaa kun minä tai Riku kokkaillaan, toki aina välillä ovat mukana ihan oikeankin ruuan laitossa, mutta ei tänään… Riku tulee neljän jälkeen kotiin ja syödään yhdessä ruoka. Tein jauhelista chili con carnea ja lapsill eilman chiliä.

Suunnitellaan kauppalista ja pelataan erä Afrikan tähteä. Sitten Riku lähteekin kauppaan ja Pikku Kakkonen tulee telkkarista. Istahdan hetkeksi lukemaan, kun lapset katsovat Pikku Kakkosta, jota oli ehkä puolet vielä jäljellä kun telkku avattiin. Bella tosin enemmän touhuttaa vauvanukellaan, muumitalolla ja Pipsa Possu puhelimella, häntä ei niin paljoa telkkariohjelmat kiinnosta, mutta välillä katsoo jotakin ohjelmaa hetken Lukan kanssa.

Pikku kakkosen jälkeen menen lasten kanssa lastenhuoneeseen ja otetaan vähän yhdessä leikkejä siellä koiran ja legojen parissa lähinnä. Luka osaa hienosti järjestää numerot oikeaan järjestykseen legojunaan. Hän on ollut hirmu kiinnostunut jo jonkin aikaa numeroista ja kirjaimista ja hyvin sisäistänyt niitä.

Kun Riku tulee kotiin ovat lapset heti valmiita auttamaan kauppakassien tyhjentämisessä ja Bella tulee aina välillä mulle näyttämään innoissaan ostoksia, kuten makaronipusseja…. Niin, mähän makaan itsekseni tässä kohtaa lasten huoneen lattialla, heh!

Riku ottaa hetken lasten kanssa ja mä suuntaan hetkeksi tioetokoneelle. Vastailen täällä blogin puolella muutamiin kommentteihin ja aloitan kirjoittamaan tätä postausta. sitten muistan, etten ole vielä käynyt suihkussa, #momlife ja suuntaan suihkuun. Riku on lasten kanssa piirrellyt ison pahvin kummankin puoliin täyteen, ovat hienosti taiteilleet, Luka kun toivoi askartelua.

Mä hoidan lasten iltapalat ja syön samalla itsekin iltapalan. Luka toivoo jugurttia myslillä ja leipää juustolla ja kurkulla. Sellaiset setit siis ja vielä itse tehtyä mehua mukeihin. Itselleni teen melkein saman setin, mutta leivän sijasta rouskin maissikakkuja.

Riku hoitaa iltapalan jälkeen loput iltatoimet. Mä suuntaan Bellan kanssa meidän makkariin nukuttelemaan häntä ja otan valkosipulia sukan sisässä mukaan auttamaan nuhanenää. Riku suuntaa Lukan kanssa lastenhuoneeseen nukutuspuuhiin. Lukan kanssa Riku yleensä lukee kirjan, Bella puolestaan vetäisee unimaidot tissistä ja usein nukahtaa siihen. Nyt ei meinaa vaan millään uni tulla tai oikeastaan aina kun yritän tissiä ottaa häneltä pois niin havahtuu. Usein nuhaisena on juuri näin ollut ja lopulta vaihdetaan Rikun kanssa, mä keitän itselleni vielä iltateen. Bella kuitenkin kähkii Rikunkin kanssa niin, että Riku päättää käydä hammaspesulla. Mäkin sitten hörpin teeni nopsaan ja käyn hammaspesulla. Kun menen makkariin niin siellä Bella nukkuukin jo iskän kainalossa. Siirrän Bellaa hieman, mutta en tohdi nyt enää siirrellä pinnikseen ettei herää. Nukutaan koko yö tosi hyvin, ihan aamu kahdeksaan asti valkosipulin tuoksuisessa makuuhuoneessa, jonne Lukakin on jossain kohtaa yötä taas hipsinyt.

Yritänpä saada nyt taas tehtyä näitä my day postauksia ja jos saisin tällaisen 7 osaisen sarjan ainakin aikaiseksi, missä joka viikko olisi yksi päivä. Ensi viikolla vuorossa olisi tiistai! Saadaan sitten tänne blogiin maistiaisia meidän arjesta ja touhuista!

Lue myös

Miten vuosi on startannut?

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *