Hae
Outi Karita

4 kuukaudessa 12 kirjaa

Mulla on jäänyt aivan kirjapäivitykset tekemättä ja nyt elo-marraskuun kirjat kaikki samassa postauksessa. Yritän tiivistää… Kirjoja tuli luettua 5 ja kaikki ovat samaa kirjasarjaa, joten nämä tulee helpostikin esiteltyä. Kuunneltuja kirjoja oli sitten 7 ja näissä on hyvinkin erilaisia kirjoja!

Luettuna

7 sisarta kirjasarjaa olen lukenut hyvin koukuttuneena. Sain näiden kolmen kuukauden aikana luettua kirjoista viisi. Yhden olin lukenut jo kesällä, joten nyt ollaan päästy yhteensä 6 kirjaa tuosta kirjasarjasta loppuun! Kirjasarja on ollut äärettömän kokuttava ja jokainen kirja kertonut yhden sisaren tarinan Papa Saltin adoptoimista tytöistä eri puolilta maailmaa. Kirjojen parissa on päässyt matkustamaan ja seikkailemaan niin ajassa kuin paikassakin, kun siskokset ovat kukin vuorollaan selvittäneet juuriaan. Näistä saisi aivan mielettömän hyvän tv-sarjan, yksi kausi kustakin kirjasta! Toisaalta mä näin jo niin vahvasti nämä naiset ja paikat ja kaiken, että olisi aika kovat odotukset jos näitä tv:stä olisi mahdollisuus katsoa. Nyt odotan kuitenkin, että saan koko kirjasarjan kerättyä hyllyni ja koska olen pehmeäkantisena näitä ostanut niin sellaisina sitten kaikki haluaisin hankkia. Nyt luenkin sitten seitsemättä kirjaa tabletilta Bookbeatin kautta, lukukokemus kärsii, mutta kirjaa kun ei saa vielä ostettua kuin kovakantisena.

Lucinda Rileyn tähtiin kirjoitettu maailmanlaajuisen suosion saavuttanut sarja kertoo Papa Saltin adoptoiduista tyttäristä, jotka lähtevät etsimään omia sukujuuriaan. Jokaisen sisaruksen nimi tulee Plejadit 7 sisarusta tähdistön mukaan.

En kirjoita nyt isoja kuvauksia kirjoista, vaan lyhyesti, missä kirjoissa matkataan. Paikkojen lisäksi kirjat sisältävät niin paljon myös elämää ja jokaisen sisaruksen elämä ja sukujuurten historia on niin erilaista. Kirjasarja on ollut hyvin rikasta luettavaa tässäkin mielessä! Iso suositus ehdottomasti tälle kirjasarjalle!

Myrskyn sisar

”Toisessa osassa purjehduskilpailuista matkataan Norjaan oopperan maailmaan.”

Varjon sisar

”Kolmannessa osassa matkataan Englannin vehreän maaseudun kautta Lontoon seurapiirien kuohuihin.”

Helmen sisar

”Neljäs osa vie tropiikin samettisiin öihin ja Australian polttavan paahteisille takamaille.”

Kuun sisar

”Viidennessä osassa voi kuulla skotlannin nummien huminan ja Sarcomonten flamencokitaroiden laulun.”

Auringon sisar

”Kuudes osa vie nykypäivän ruuhakisesta New Yorkista toisen maailmansodan kesyttämään Afrikkaan.”

Ensimmäisen osan luinkin jo kesä-heinäkuussa ja siitä taisin tehdä hieman isomman esittelyn postauksessa

 Kesä- ja heinäkuun kirjoja seksuaalisuudesta, jännityksestä, historiasta, romantiikasta, häpeästä…

 Kuunneltuna

Liane Moriarty – Viimeinen vuosipäivä

Liane Moriartyn lähes kaikki kirjat on olleet suositusten arvoisia ja mieleenpainuvia. Kirjat tempaisevat mukaansa ja henkilöt sekä tapahtumat pystyy näkemään kirjaa lukiessa tai kuunnellessa. Tästä kirjasta ei draamaa eikä yllätyksellisyyttä puutu!

Takakansi

”Sophie Honeywell on kohta neljäkymmentä, sinkku ja lapseton. Yllättäen hän saa entisen poikaystävänsä – joka ehkä sittenkin oli se oikea? – tädiltä perinnöksi talon, joka sijaitsee pienellä Scribbly Gumin saarella. Sophie muuttaa saarelle ja saa pian huomata, että sen jokaisella eriskummallisella asukkaalla tuntuu olevan jokin salaisuus. Salaisuuksista suurin on se, mitä tapahtui yli seitsemänkymmentä vuotta sitten Alice ja Jack Munrolle, jotka kadotessaan jättivät jälkeensä vastasyntyneen vauvansa.”

Anne Pennanen – Pako päihdehelvetistä

Pako päihdehelvetistä on pysäyttävä tarina, joka muistuttaa siitä, miten jokaisella ihmisellä on tarinansa ja taustansa! Annan takakanen tekstin kertoa enemmän!

Takakansi

”Jennan elämän lähtökohdat eivät olleet kummoiset. Vanhemmat erosivat pian tyttären syntymän jälkeen, eikä nuori äiti kyennyt yksin huolehtimaan lapsistaan. Päihteet kuuluivat äidin jokapäiväiseen elämään ja vanhempien virkaa toimitti alle kouluikäinen isoveli.

Huostaan Jenna otettiin 4–vuotiaana. Kolme vuotta vanhempi isoveli sijoitettiin eri perheeseen. Ensimmäiset humalat Jenna veti yhdeksänvuotiaana, ensimmäisen piikin 12-vuotiaana. Kun sijaisvanhemmat eivät enää pärjänneet tytön kanssa, häntä siirrettiin kasvatuslaitoksesta toiseen. Lopulta Jenna päätyi Pohjolakodin kylmään putkaan alasti riisuttuna.

Aikuisikä on pitänyt sisällään perheväkivaltaa, turvakoteja, päihdekuntoutuksia, katkaisuhoitoja, retkahtamisia ja rakkaiden menetyksiä. Jenna on synnyttänyt viisi lasta, joista jokainen on vuorollaan otettu huostaan.
”Sain ensimmäisen lapseni 18-vuotiaana ja avioiduin päihderiippuvaisen miehen kanssa. Taistelen tälläkin hetkellä saadakseen heidät takaisin. Lapset on helppo menettää, mutta lähes mahdotonta saada takaisin.”

Nyt 35-vuotiaan Jennan tie on ollut kivikkoinen, mutta viimeiset kuusi vuotta hän on kulkenut sitä selvin päin. Hän haluaa kertoa kipeän kasvutarinansa, jotta se antaisi toivoa kaltaisilleen. Päihteistä on mahdollista päästä eroon.

Kirjassa kuullaan myös Jennan sijaisvanhempien ja biologisen äidin kertomukset tytön lapsuudesta.

Jennan tarinan on kirjoittanut toimittaja, mielisairaanhoitaja Anne Pennanen (s. 1964). Hän on aikakauslehden toimituspäällikkö ja tekee päihdeohjaajan sijaisuuksia uusmaalaisessa päihdehoitokeskuksessa.”

Antti Tuisku – Menesty!

Itse Antti tuisku lukijana! Silti, jotenkaan tämä kirja ei sytyttänyt. Kirjassa toki on mielenkiintoista elämänmatkaa ja paljon hyviä oivalluksia ja pohdintoja, joita herää itselläkin, mutta jotenkaan en saanut kiinni kirjan punaisesta langasta ja olo jäi vähän tyhjäksi. En tiedä mitä odotin, mutta en myöskään tiedä mitä sain…

Takakansi

”Näin löydät itsesi ja voit hyvin. Suomen suurimman poptähden opit itsetuntemuksen kautta syntyvistä todellisista onnistumisista.

Antti Tuisku singahti nuorena suoraan suomalaiselle poptaivaalle mutta teki sen muiden hänelle valamassa muotissa, eikä menestys ollut kestävällä pohjalla. Vasta tultuaan sinuiksi itsensä kanssa hän uskalsi alkaa toteuttaa asioita omalla tavallaan. Syntyi ennennäkemätön menestystarina. Tässä kirjassa Tuisku käy rehellisesti läpi menestystä: mitä aallonpohjat opettivat, mitä menestys loppujen lopuksi on ja millä keinoin kuka tahansa meistä voi sen saavuttaa.

Kirja tarjoaa konkreettisia neuvoja omien voimavarojen tunnistamiseen, hyvinvointiin sekä itsetuntemukseen. Ääneen pääsevät myös joukko valmentajia ja huippu-urheilijoita sekä Antin monivuotinen terapeutti.”

Ulla-Maija Paavilainen – Rohkeudella Elina Gustafsson

Äänikirjassa Elina toisena lukijana tuo oman sävynsä kirjan kuunteluun! Kirja on todella koskettava ja upea kasvutarina! Kirja antaa paljon ajattelemisen aihetta! Tämä kirja todella kannatti kuunnella!

Takakansi

”Kiihkeä kuvaus kapinallisen nuoren naisen matkasta nyrkkeilyn Euroopan mestariksi ja yhdenvertaisuuden lähettilääksi.

10-vuotias Ellu pelkää eikä uskalla puhua. 13-vuotiaana hän juopottelee, lentää koulusta ja ihastuu tyttöihin. 18-vuotiaana hän kantaa rautaa raksalla. Sitten hän astuu kehään.

Urheilu tuo mestaruuksia, mutta vie kaiken. Tie omaan minuuteen masennuksen ja syömishäiriön kautta on ylä- ja alamäkien taival.

Rohkaiseva kirja, josta jokainen nuori, vanhempi ja elämänsä kanssa kipuillut löytää itsensä.”

Johannes Lahtela – Samuli, pimeydestä valoon

Samuli, tiesin että hänen elämäänsä on mahtunut paljon kaikenlaista, mutta en kuitenkaan tiennyt mitä kaikkea ja kuinka syvissä vesissä sitä todella ollaan kahlattu. todella mielenkiintoinen elämäntarina ja kasvutarina tämäkin. Myös tämä kirja kannatti ehdottomasti kuunnella ja olihan tässäkin kirjassa toisena lukijana itse kirjan päähenkilö, Samuli!

Takakansi

”Samuli Edelmannin koskettava ja avoin tarina vie kuoleman porteilta takaisin elämään.

Taiteilijaperheen vilkkaasta vesasta kasvaa monilahjakas näyttelijä ja laulaja. Hän toteuttaa määrätietoisesti kunnianhimoisia unelmiaan ja menestyy. Karismaattinen ulkokuori kätkee kuitenkin taakseen pimeyttä, jota on lopulta mahdotonta päästä pakoon.

Millainen on mies, joka on tuttu julkisuuden valokeilasta, menestyksekkäistä elokuvarooleistaan ja lukuisista hittibiiseistään?

Ravisuttava teos on syntynyt kahden elämää nähneen miehen keskusteluiden pohjalta.”

Clare Mackintosh – Lopun jälkeen

Huhhuh, mä ajattelin kun aloin tätä kirjaa kuuntelemaan ja selvisi, että kirjan aihe onkin melkoisen rankka. Kirja kuitenkin tempaisi mukaansa tähän psykologiseen tarinaan, jossa tarina kulkee eri vaihtoehtojen kautta….

Takakansi

”Elämässä joutuu väistämättä joskus tienhaaraan, jossa ei osaa valita oikeaa polkua vaan toivoo, että voisi kulkea useampaa, nähdä mihin ne vievät. Tässä kirjassa voi.

Max ja Pip ovat vahva pari. He rakastavat toisiaan valtavasti mutta pientä poikaansa Dylania vieläkin enemmän. Dylanin sairastuttua vakavasti Max ja Pip joutuvat tekemään yhdessä elämänsä isoimman ja vaikeimman päätöksen. He ovat eri mieltä. Mahdottoman valinnan seuraukset uhkaavat tuhota heidät molemmat, eikä mikään ole enää niin kuin ennen.

Mutta mitä vain voi tapahtua lopun jälkeen…

Psykologisista trillereistään tunnetun Clare Mackintoshin omista kokemuksista inspiroitunut uutuusromaani on syvästi koskettava tarina mahdottomista valinnoista, rakkauden voimasta ja hauraudesta, surusta ja toivosta.”

Clare Mackintosh – Panttivanki

Jatkoin sitten saman kirjailijan kirjoissa ja niin imaisi tämäkin mukaansa psykologiseen trilleriin, jossa myös pinnalla oleva aihe, ilmastonmuutos.

Takakansi

”Voit pelastaa satoja ihmishenkiä – tai sen yhden kaikista arvokkaimman…

Tunnelma suoran Lontoo–Sydney-yhteyden avajaislennolla on sähköinen. Bisnesluokan 56 matkustajan joukossa huhutaan olevan monia kuuluisuuksia, ja perillä lentoa vastaanottamassa on joukko toimittajia.

Mina on yksi tarkoin valituista lentoemännistä, jotka on otettu mukaan tälle historiaan jäävälle lennolle. Hän yrittää keskittyä työhönsä ja olla miettimättä liikoja viisivuotiaan tyttärensä tilannetta. Tai avioliittonsa valtaisia ongelmia.

Lentokone on vasta noussut ilmaan, kun Mina saa hyytävän viestin nimettömältä matkustajalta, joka aikoo varmistaa, ettei kone tule koskaan pääsemään määränpäähänsä. Tämä tarvitsee Minan avukseen – ja tietää tarkalleen, miten saada hänet tottelemaan. Laskeutumiseen on kaksikymmentä tuntia. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon…”

Loppu!

Siinä siis oli kirjoja neljän kuukauden ajalta! Tänä vuonna on tosiaan luettu/kuunneltu ihan ennätysmäärä kirjoja ja jääty ihanaan kirjakoukkuun, kun janoaa vain lisää luettavaa ja kuunneltavaa! Yritän palata takaisin siihen kuukausittaiseen raportointiin. Ehkä tämä tosiaan ei ole kovin lukijaystävällistäkään, mutta toisaalta tästä voi napata heti useamman kirjasuosituksen!

Oliko tässä sulle tuttuja kirjoja?
Saitko uusia kirjavinkkejä?

Lue myös aiemmat kirjapostaukset

Kesä- ja heinäkuun kirjoja seksuaalisuudesta, jännityksestä, historiasta, romantiikasta, häpeästä…

Toukokuun 10 kirjaa!

Huhtikuun kirjat – Pannaan menemään sekä 5 x Tess Gerritsen

5 kirjaa maaliskuulta – jännitystä, kiehtovuutta, kasvatusta, voimaa

Helmikuun 3 kirjaa vei mennessään, luettuna ja kuunneltuna

Toimiva perhe – Kirjaesittely

Tammikuun kirjat – Tritonus ja Samu Haber

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *