Hae
Outi Karita

Mitä kerromme Joulupukista?

Meille Joulupukki ja Tontut ovat juuri niin todellisia, kuin lapsi uskoo niiden olevan. Emme varsinaisesti sano niiden olevan totta, emme myöskään kerro niiden olevan satua. Meillä on tonttuovi, jolle tonttu tuo joulukalenterisaamisia tai tehtäviä, meille tulee joulupukki. Luemme joulukirjoja ja katsomme jouluohjelmia. Joulupukki ja tontut asuvat Korvatunturilla. Me lähetämme heille tiedoksi lahjatoiveita ja mikäli tontut jotain kurkkivat, niin sitä millaisia lahjoja kukakin tarvisi.

Mutta kuka tuo lahjat? Mistä ne tulevat?

Meille lahjoja tuo Joulupukki ja kerromme, että joulupukki tuo lahjoja, mutta osa lahjoista voi tulla sitten myös läheisiltä ja ystäviltä. Samoin me voimme lahjoin muistaa läheisiä ja ystäviä. Olemme myös auttaneet Joulupukkia viemällä joulupuu keräykseen paketit ja Luka oli mukana ostamassa näitä lahjoja. Olen myös miettinyt, että jatkossa otan Lukaa ja Bellaa mukaan valitsemaan ja/tai tekemään ystäville ja läheisille lahjoja. Tänä vuonna kuitenkaan ei vielä näin tehty vaan minä olen hankkinut lahjat ja yhdessä ollaan joitakin itsetehtyjä kyllä puuhailtu! Näin lapsikin oppii samalla toisten huomiointia.

Bella ja Luka ovat kummatkin innoissaan Joulupukista ja Tontuista, vähän ne jännittävätkin. Lapsentahtisesti myös heitä lähestytään jos mahdollisuus on heitä päästä jossain tervehtimään ja myös sitten jouluaattona, lapsentahtisesti lapset saavat Joulupukkia tervehtiä, syliin ei ole pakko mennä, ei edes viereen.

Lue myös

Joulunodotus, 3 ajatusta miten meillä joulunodotus näkyy

Ilon joulukuu – Pysähtymisen ilo

Jouluinen Tampereen reissu

Lastenkirjalauantai – 3 jouluista kirjaa

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *