Hae
Outi Karita

Jouluinen Tampereen reissu

Tampere, Koiramäen joulu, Tallipihan joulu, Joulutori….

Meidän piti jo viime vuonna suunnata Tampereelle fiilistelemään jouluntunnelmaa, mutta silloin kaikki peruuntui. Tänä vuonna nyt päästiin reissuun viikonlopuksi ja vitsi, meen reissu oli ihana ja teki niin hyvää tuollainen arjesta irrottautuminen! Oli vielä ihan täydellinen viikonloppu tälle reissulle, pakkanen oli ehtinyt lauhtua juuri sopivaksi, jotta tarkeni hyvin useamman tunnin ulkona olla ja kuitenkaan ei vielä loskakelit olleet tulleet. Luminen maisema teki reissusta just sellaisen joulutunnelmaisen! Pysyttiin siis lämpimänä ja kuivana!

Lauantaina lähdettiin kohti Tamperetta ja Tampereen päässä ensin hesesafkattiin ja sitten ajettiin kohti Koiramäkeä, joka oli meen reissun pääkohde!

Koiramäen joulu

Koiramäki on niin tunnelmallinen paikka jo itsessään ja sitten, kun vielä oli lunta ja kaikkea jouluista, niin oli tää nyt aivan ihana paikka. Lähes neljä tuntia, jonka Koiramäki oli avoinna niin viihdyttiin ja hyvin viihdyttiinkin. Tekemistä ja näkemistä oli niin, ettei ihan kaikkea ehditty. Oli eläimiä, teatteria, puuhapajoja, Joulupukki, ulkoleikkejä ja ties mitä, kahvilassakin herkuteltiin ja pienet ostoksetkin tehtiin. Lopuksi saatiin tonttudiplomi Lukalle ja nähtiin upea tulishow! Tonttuovemme tonttukin oli salamatkustajana ja hankki lapsille sunnuntaiaamuksi hotellille pientä puuhaa Koiramäestä.

Koiramäestä suunntattiin hotellille, Radisson Blu Grand Hotel Tammer, joka ihastuttaa kyllä vanhana rakennuksenaja hyvällä paikallakin on! Nopsasti vietiin tavarat huoneeseen ja suunnattiin illalliselle hotellin ravintolaan. Nukahdettiin illalla aikas nopsaan kaikki, en tiedä kuka ekana ja kuka vikana. Itse nousin 22.20 Bellan vierestä pesemään hampaat, heh.

Tallipihan joulu ja Tampereen joulutori

 

Tallipiha on mua ihastuttanut ja nyt käytiin kiertelemässä sen joulutunnelmissa. Kaunis ja viihtyisä alue, jossa oli nyt paljon kojuja pihassa ja joulun tunnelmaa. Sisäpuodeissa ei käyty tällä kertaa lainkaan, mutta fiilisteltiin muuten tunnelmaa ja kurkittiin kojujen tarjontaa.

Tallipihalta käveltiin Tampereen joulutorille. Porissa ei kummoista joulutoria ole, muutama päivä ennen joulua alkaa Tuomaan markkinat kyllä. Tampereella joulutorin on kyllä panostettu ja ihanasti toteutettu. Joulutori oli myös sopivan kokoinen. Bella nukkui tuon torin ajan ja Luka sai nälkäänsä suklaakuorrutetun ompun. Sen enempiä ostoksia ei tehty, mutta itselle pääasia olikin se fiilistely ja jouluinen tunnelma!

Kotiin lähtö

Ennen kotiin lähtöä käytiin vielä syömässä ja kotiin lähdettiin kolmen-neljän aikoihin. Luka nukahti ihan väkisin tuplarattaisiin matkalla autolle ja nukkui melkein kotiin asti, kun taas Bella valvoi koko kotimatkan.

Aivan ihana reissu ja kaikki sujui tosi hyvin! Reissussa oli kokoajan hyvä fiilis ja se kantaa yhä. Instassa mua seuranneet tietää, että saatiin ikäviä ja yllättäviä uutisia Lukan kerhoiluun liittyen. Tää reissu tuli nyt niin hyvään saumaan, sai muuta ajateltavaa ja puuhaa ja viikonloppu vieläpä toi niin hyvän fiiliksen, että tästä ammentaa voimaa ikäviinkin juttuihin.

Lue myös

Lastenkirjalauantai – Lukan lemppari joulukirja!

Ilon joulukuu – Pysähtymisen ilo

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *