Hae
Outi Karita

Pikkujoulu ja tonttuovi

Pikkujoulu!

Meillä vietetään pikkujoulua joulukuun ensimmäinen päivä. Mun lapsuudessa pikkujoulua vietettiin myös, meillä oli pieni kuusi pöydällä ja jokaiselle yksi pieni paketti. En muista oliko tätä oikeasti joka joulu ja mihin ikään asti, mutta muistan että tällaista ainakin joskus vietettiin ja olen halunnut tästä tehdä meillekin perinteen, josta joulun odotus meillä alkaa…

 

Tonttuovi!

Ensimmäinen päivä alkaa myös tonttu käymään tonttuovella, joka toimii meillä lasten yhteisenä joulukalenterina. Tonttuovella tulee joskus jotain saamista, joskus jotain tekemistä tai tehtäviä. Tänään yhdistyi tonttuovi pikkujouluun ja oli vähän spesiaalimpi juttu tonttuovella.

Pikkujoulu ja tonttuovi

Tänään tonttuovella oli aamulla ensin viesti pienine tehtävineen, joista lapset heti innostui. Piti koristella pikkukuusi, joka saa olla lastenhuoneen kuusena. Tämä koristeltiinkin heti aamulla innokkaasti.

pikkujoulu

Tehtävänä oli myös illaksi tehdä joulutorttuja ja jättää tonttuovellekin yksi joulutorttu. Salamyhkäisesti viestistä selvisi, että tonttu ehkä käy vielä myöhemmin ja tuo jotain. Tonttu kävi syömässä tortun ja kovasti murusteli. Ovella oli uusi viesti, jossa neuvottiin kurkkimaan terassin pöydälle, jossa meillä on pieni kuusi myös.


Paketit jokaiselle. Tuotiin paketit ja kuusi sisälle. Paketeissa oli lapsille joulu vaatetta, pienet herkut ja joulutatuoinnit.
Meille vanhemmillekin löytyi kivat kotihousut!
Vietettiin pikkujoulua, avattiin paketit, syötiin joulutorttuja ja juotiin glögiä!

 

Onko muilla tonttuovea?
Entä vietättekö pikkujoulua?

pikkujoulu

Lue myös

Joulunodotus, 3 ajatusta miten meillä joulunodotus näkyy

Instassa myös meidän joulukalenteri päivittäin!

@outikarita

Yksi kommentti

  1. Kata kirjoitti:

    Siis aivan ihana tonttuovi ja koko tuo idea! ?❤ mukavaa joulunodotusta sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *