Hae
Outi Karita

Lastenkirjalauantain paluu – Siiri ja kauhea kummitus

Lastenkirjalauntain paluu!

On vihdoin lastenkirjalauantain paluu. Tämä lastenkirjalauantai jäi vähän tauolle ja monesti on ollut mielessä tätä jatkaa. Meillä kun edelleen luetaan paljon! Nyt onkin aika tehdä lastenkirjalauantain paluu! Suunnitelmissa myös, että joulukuussa olisi kaikki lastenkirjalauantain kirjat joulukirjoja ja olisikin aika niissä merkeissä suunnata kirjastoon!

Lastenkirjalauantain paluu

Siiri ja kauhea kummitus

Tiina Nopolan ja Mervi Lindmanin Siiri -kirjoja on meillä jo useampi ollut lainassa kirjastosta. Siiri kirjoissa seikkailee mm. Siiri ja kolme Ottoa. Ottojen myötä meidänkin ouheissa lisääntynyt jaottelu pieni, keskikokoinen ja iso. Tällä kertaa meillä oli Siiri ja kauhea kummitus. Kummitukset on pitkään olleet leikeissä mukana, ne vähän jännittävät, pelottavat ja kiehtovat. Leikkien ja kirjojen kautta asiaa onkin lapsen helppo ja hyvä käsitellä ja jäsennellä.

Tässä kirjassakin kummitukset kiehtovat, vähän jännittävät ja pelottavat. Halutaan olla urheita, kujeillaan ja leikitään, mutta myös pelästytään. Hauska Siiri -kirja jälleen kerran, nyt kummituskäänteineen! Tämä kirja innosti meidät myös nopeaan, helppoon ja hauskaan kummitusaskarteluun!

Takakansi

 

”Pikku-Otto kertoo Siirille nähneensä kummituksen kotinsa ullakolla. Siiri ei pelkää kummituksia ja lähtee pikku-Oton kanssa tutkimaan asiaa. Pikku-Otto osoittaa ullakon pientä ruutuikkunaa, jossa hulmahtaa jotakin valkoista.

-Ei näytä kummitukselta, Siiri sanoo. -Näyttää ikkunanverholta. Pikku-Otto leuhkii keski-Otolle nähneensä kummituksen ja pelotelleensa sen tiehensä. Otot haluavat mennä pikku-Otolle yökylään odottamaan kummituksen ilmestymistä. Mutta mitä tapahtuu, kun Siirikin tupsahtaa yökylään? Ja kuka on kauhea kummitus, joka yöllä hiipii pikku-Oton huoneeseen?”

Lastenkirjalauantain paluu

Kummitusaskartelu

Kummitukset askarreltiin ihan valkoiselle paperille ensin piirtämällä lapsen jalan ääriviivat. sitten lapsi saa leikata kummituksen ja koristella. Meillä oli hopeista kimalleliimaa ja askartelusilmiä, joiden avulla syntyi hohtavia ja hassuja kummituksia. Nämä roikkuvat tällä hetkellä lastenhuoneen ikkunassa.

Onko Siiri -kirjat teillä tuttuja?

Lue myös aiemmat lastenkirjalauantai postaukset 

Lastenkirjalauantai – Molli x 3

Lastenkirjalauantai- Roskakasa, muttei roskakirja

Lastenkirjalauantai – Nelli Heinimo Kaivurin raivari

Lastenkirjalauantai: Katri Kirkkopelto – Piki

Lastenkirjalauantai: Jani Toivola – Poika ja hame

Kettujuttuja – Lastenkirjahaaste ja lukuvinkki!

Instassa

@outikarita

2 kommenttia

  1. Jasmin kirjoitti:

    Oi mikä ihana idea! Sitten kun oma lapsi kasvaa sen ikäiseksi niin varmasti mekin käytetään tätä ideaa!

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

  2. sarankotikolo kirjoitti:

    Meillä on myös tykätty Siiri-kirjoista tosi paljon, on taidettu kaikki jo lukeakin joten lisää odotellessa. Ne on hauskoja sekä vanhemmille että lapselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *