Hae
Outi Karita

Meidän perheen lokakuun kuulumiset

Lokakuussa

Nautittiin alkuun vielä ihanasta ruskasta,
on aurinko paistanut, on vettä satanut,
ensimmäiset aamupakkasetkin koettu!
On uusia tuulia elämään tullut….

Kyllähän lokakuussa vaikka mitä tapahtui. Olin itse heti kuun alusta alkaen täynnä vauhdikasta energiaa, mutta osasin myös pysähtyä ja pitää rajoistani huolta, ettei energiaa kuluteta kuitenkaan yli!

Oli ihana suunnitella ja järkätä Lukan 4-vuotis synttäreitä. Tähän halusinkin antaa kunnolla aikaa ja jossain kohtaa priorisoitsinkin tekemiset ja keskittymisen enmmän niihin. Olen oppinut, ettei ehkä kannata häärätä miljonaa asiaa samanaikaisesti, jep!

Vaikka miljoonaa asiaa ei ole samanaikaisesti häärättykään, niin lokakuuhun mahtui muitakin juttuja ja olihan mullakin synttärit! Itsenikin yllättäen päätin lähteä Me&i vaatteiden myyjäksi ja se touhu onkin käynnistynyt nyt vauhdikkasti. Tätä uraa voi seurata ihan omalta instatililtä @meandiouti

Pysähtymisen hetkiä olen pitänyt mm. naistenpiireissä ja omilla luontolenkeilläni lähikallioilla, kuunnellut musiikkia ja muistanut rauhoittaa mieltä ja hermostoa!

Lapset

Meidän lapset on kyllä aikamoisia ilopillereitä kummatkin, elämä hymyilee heille ja heidän kanssaan! Heissä on paljon samoja piirteitä, mutta myös niin erilaiset temperamentit. He ovat ihan omia itsejään! On ihanaa, miten he viihtyvät toistensa kanssa, mutta toki myös kränäävät ja kilpailevat huomiosta. He ovat aina valmiita retkiin ja moniin erilaisiin hetkiin, monet touhut kiinnostavat ja menoissa mielellään mukana!

Lokakuussa paljon ulkoiltiin ihan lähimaastossa ja useampaan kertaan käytiin myös Puuhavillassa eli kauppakeskuksen pienessä ilmaisessa sisäleikkipaikassa. lukalla oli kerhosta myös syysloma, mutta silloin ei mitään ihmeempää syyslomamenoa ollut. Kuitenkin lokakuussa tehtiin minä ja Luka yksien ystävien kanssa retki Herra Hakkaraisen talolle Sastamalaan.

Juhlia riitti myös lokakuussa! Mulla oli itsellä synttärit, mutta niin oli Lukallakin ja Lukalla oli myös nimpparit ja sitten muutamat muutkin synttärijuhlat oli lokakuussa. Juhlista isoimman huomion veivät kyllä Lukan juhlat, jotka olivatkin aivan ihanat!

Bella 1v 8kk

Anna, tätä, njoo, vauva, pissa, izii, äitti…
Sanoja viuhuu ja tahtoa riittää,
jos ei heti vastata tai reagoida,
niin ääni nousee korkeuksiin!

Peppi ja heppa laukussa mukana kulkee,
vauvaa kovasti hoidetaan,
tanssitaan ja kiikataan.

Varovainen, mutta määrätietoinen,
hieman kainosteleva keikistelijä.
Hymyn väläyttää, kädellä heilauttaa
ja halatakin saattaa!

Bellan lempparitouhuja on ehdottomasti olleet vauvanuken ja leikkirattaiden kanssa häärääminen. Pieni Peppi Pitkätossu ja Pepin heppa kulkevat usein menoissa mukana käsilaukussa. Nuppipalapelejä on hirmuisesti koottu ja kirjoista enemmän kiinnostuttu, niitä selataan ja osoitellaan kuvia, etsitään kuvista asioita tai pyydetään meitä vanhempia niitä nimeämään. Musiikki ja tanssi ovat hyvin mieluisa ja tanssimuskari onkin ollut kyllä oikein hyvä valinta pieneksi harrastukseksi!

Luka 4-v

Neljä vuotiaaksi kasvoi poika tää,
lempivärinä punainen,
Super Mario teemana synttäreiden!

Kimallukset, sateenkaaret,
dinosaurukset hurjat ja autot vauhdikkaat,
lempijuttuja hällä!

Kiipeillään ja temppuillaan,
vauhtia riittää ja päätä hurjaa,
halit ja pusut tärkeä muistaa!

Luka tykkää hirmuisesti rakennella rakentelupalikoilla, junaratoja yms. Kovasti myös palapelit on kiinnostaneet ja hän sai uuden, jopa 160 palaisen palapelin, jota mielellään kokoaa, näihin hän jaksaa keskittyä vaikka kuinka kauan. Lauta-/pöytäpelit ovat myös tosi mieluista puuhaa ja nyt vähän uusia pelejäkin saatu, kuten Super Marion tasapainopeli ja muumikimble, jotka olleet ihan hittejä! Super Mario siis myös on ollut kiinnostuksen kohde ja synttärilahjaksi saikin vähän siihen liittyviä leluja, kuten Super Mario linnan ja kauko-ohjattavan Super Mario auton!

 

Me

Vaikka välillä ollaan lyöty päitä yhteen ja liian vähäiselle nyt on jäänyt kahdenkeskinen aika, niin siellä me ollaan, me! Perhe-elämän tiimellyksessä toistemme tukena ja turvana. Rikun suhtautuminen mun mahdolliseen Me&i myyjän työhön antoi sen viimeisen kannustimen lähteä hommaan ja vaikka yrittäjän puolisona onkin välillä vaikeaa niin oon mä myös tosi ylpeä tuosta mun miehestä omalla urapolullaan! Työ on kuitenkin työ ja lomat lomia, arki on se joka merkkaa ja hyvä tiimi me ollaan, kun vaan muistetaan välillä hengähtää, pitää itsestämme ja toisistamme huolta. Nyt onkin aika muistaa ne kahdenkeskiset hetket ja yrittää saada aikaiseksi oikein treffit!

Lue myös lokakuulta

Mystinen lokakuu

Luka 4-v ja juhlat takana

Super Mario juhlat 4-vuotiaalle

Miltä tuntuu elämä 38-vuotiaana

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *