Hae
Outi Karita

Marraskuun alussa…

Marraskuun alussa tuntuu, että onpas syksy mennyt vauhdilla eteenpäin, ruskan värit kadonnut, mutta ilman raikkaus säilynyt. Marraskuu usein pistää käpertymään viltteihin sohvannurkkaan, mutta nyt mun tekeekin mieli kirmata ulos, tehdä kävelylenkkejä, käydä metsikössä ja lähikallioilla, tankata raikasta syysilmaa! Okei, kyllä mä siihen sohvannurkkaankin mielelläni käperryn ja varsinkin illan tullen kun ulkona pimenee, sitten iskee se kotoilufiilis! Kuitenkin jälleen uuden kuukauden alkaessa tuntuu uudenlainen energia virtaavan!

Lokakuu oli täynnä touhuaja juhlia, marraskuu sen suhteen rauhallisempi, mutta… Tässä marraskuussa alkaa myös muutamat uudet tuulet. Päätinpä lähteä kokeilemaan Me&i myyjän työtä ja se homma pitäisi käynnistellä kunnolla vielä tässä marraskuussa. Vielä olen sen suhteen ihan alussa, mutta kun kaikki kuviot vielä selkenee ja pääsen ensimmäistä kertaa vaaterekin kanssa jonnekin, niin tiedän kyllä, siitä se sitten lähtee!

Tässä marraskuussa on mulla myös ystäväni kanssa vähän yönyli reissua tiedossa, kun lähdetään Kiintymysvanhemmuusyhdistyksen toimaripäiville Helsinkiin. Oi, mä odotan sitä! On muutamia synttärikemujakin ystävien ja lähipiirin kanssa ja pikkuhiljaa joulutunnelmiin virittäytymistä, nimittäin kun marraskuu loppuu, niin alkaa JOULU!!!! Okei, eletään nyt tämä marraskuu ensin!

Välillä tuntuu, että olen oman kehoni kanssa hyvin hukassa ja välillä taas tuntuu, että oikein hyvässä paikassa. Tässä ollaan jonkin sortin murroksessa asian käsittelyn suhteen, oman muuttuneen ja alati muuttuvan kehon kanssa. Niin kauan aikoinaan iskostettu hyvin vahvasti ns. oikeita tapoja liikkua ja syödä, mitkä kuitenkaan eivät tunnu enää omilta. Löydän nautintoa ja iloa aivan muusta, omaa kehoani kuunnellen, mutta vanhoista ajatusmalleista irtautuminen ei käy sormia napsauttamalla.

Kehon ilo

Tähän ajatusvirtaan onkin hyvä päättää tämä postaus ja jakaa loppuun niin hyvin tähän sopiva miete kalenteristani, marraskuun miete Hidasta elämää, Ilon vuosi 2021 kalenteristani.

Keho iloitsee joskus ei asioista kuin mieli.
Mistä asioista kehosi alkaa kihistä ilosta?
Mitä sellaista nautintoa voit tarjota kehollesi,
että sen jokainen solu hykertelee?
Muista tämän kuun aikana ilahduttaa kehoasi.

Itse huomaan ainakin hymyn nousevan kasvoilleni ja välillä oikein naurunkin tulevan, kun keho kokee jotain ilahduttavaa. se on ensin juuri sellaista kuplivaa ja hykertelevää tunnetta, joka pikkuhiljaa valtaa koko kehon ja joka solun, näkyy mahdollisesti juurikin hymynä, kepeytenä liikkeessä ja saattaa jopa purkautua nauruna. Huomaan saavani sitä kun liikun kehoani kuunnellen, etenkin tanssista ja kun pääsen yksinäni luontoon kävelemään, saatankin pian hypähdellä metsäpoluilla ja kallioilla iloisena. Näiden kuvien ilmeetkin kertoo sen fiiliksen tuolta metsäpoluilta ja kallioilta, aitoja fiilisilmeitä hetkestä ja itseasiassa tältä päivältä, marraskuun ekalta. Vedessä liikkuminen tuo ihanan raukean olon ja tuo hymyn huulille. Unohtamatta tärkeitä asioista kehon iloon, läheisyys ja kosketus…

Näillä ajatuksilla nyt startataan marraskuu!
Oikein hyvää marraskuun alkua myös sulle!
Millaisilla ajatuksilla, suunnitelmilla tms. sun marraskuu starttaa?

Lue myös

Luka 4-v ja juhlat takana

Mystinen lokakuu

Aktiivisempi arki, aktiivisempi mieli, aktiivisempi minä!

Miltä tuntuu elämä 38-vuotiaana

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *