Hae
Outi Karita

Flunssapäivien kiitollisuuden aiheita

Ei ole helppoa välttämättä olla kipeä kotiäiti, jaksettava on touhuta lasten kanssa ja vaikka hekin olisivat kipeitä, niin heillä silti tuntuu usein sitä energiaa riittävän, kun taas itsellä jaksaminen on kortilla, melua ei oikein siedä ja hermotkin helposti kireämmällä. Ei ole välttämättä siis helppoa, mutta paljon on asenteellakin vaikutusta. Asenteesta huolimatta tämä on raskasta ja kuluttavaa, mutta toisaalta olisi monin verroin enemmän jos asennoituisi päiviin vain negatiivisen kautta. Pitää myös muistaa, että jos tämä on aikuisille rankkaa, niin sitä tämä on myös lapselle ja ainakin meidän vanhemmalle lapselle tylsää… Pitää muistaa myös, että kyllähän ilon hetkiä huonoihinkin päiviin mahtuu ja aina löytyy kiitollisuuden aiheita!

Kiitollisuuden aiheita

Lasten energisyys ja ilo, sitä voi myös ihaillen katsoa.

Oma piha!!! Nyt kun ei lasten kanssa viitsi mennä köhimään leikkipuistoihin, niin on kyllä hyvä, että on oma piha, jossa ulkoilla.

Raitis ja aurinkoinen syysilma! Ulkoilma tekee hyvää kipeänäkin ja nyt on ollut ihana hengittää raikasta syysilma auringon paistaessa.

Lasten päivälepohetki, jolloin saan itsekin rennomman hetken päivään vaikka Riku on töissä. Bella nukkuu joka päivä, Luka ei, mutta pitää kuitenkin pienen huilihetken, jonka jälkeen saa yleensä katsoa telkkua ja mä otettua rennosti.

Puoliso, jonka kanssa arki jaetaan on suuri kiitollisuuden aihe. Illan lepohetken mahdollisuus, kun mies on kotona lasten kanssa, ulkoilee tai touhuaa heidän kanssa ja mä saan ottaa vaikka päiväunet tai muuten rennosti. Ihanaa, kun mies mahdollistaa tämän, koska lepo on tärkeää kipeänä. Normaalistihan saatetaan koko perhe touhuta yhdessä, harrastukset pyörii ja joskus jaetaan aikaa…

Viestit ja tsempit! On ollut ihana saada viestejä, joissa kysellään kuulumisia flunssan keskeltä ja toivotetaan tsemppiä. Lämmittävät mieltä ja lisäävät positiivista energiaa!

Taito hellittää, siitäkin voi olla kiitollinen. Se ei ole aina helppoa, mutta varsinkin kipeänä tärkeää. Ei maailma ja arki siihen kaadu, jos kotiaskareet jäävät odottamaan parempia energioita. On ihan lupa hellittää ja mennä sen mukaan mihin voimat ja jaksaminen riittävät ilman, että sen jälkeen on lisälevon tarpeessa.

Lue myös

Syysflunssa, viikko alkuun levolla

Instassa

@outikarita

Yksi kommentti

  1. Kata kirjoitti:

    Toivottavasti siellä aletaan pikkuhiljaa voida paremmin! Ihanaa, että kiitollisuuden aiheita jaksat etsiä vaikka olisikin kurjia juttuja meneillään ? Tsemppiä loppuviikkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.