Hae
Outi Karita

Syysflunssa, viikko alkuun levolla

Syysflunssa iski tänne oikeastaan jo viikonloppuna. Lauantai-illalla hieman sellaisia tuntemuksia jo ja sunnuntaina herätessäni tiesin flunssan iskeneen ja tänään maanantaina olikin maanantai tunnelmat poikkeuksellisesti kenkut.

Syysflunssa

Syysflunssa iski

Meillä ei oikeastaan kauhean paljoa sairastetaan, toisin kun joskus imin itseeni kaikki flunssapöpöt. Ollutkin ajatus kirjoittaa vuosista jolloin sarasti eniten, mutta ei mennä siihen nyt. Aina kuitenkin voi tulla vastustuskykyyn säröä ja joku pahainen pöpö päästä läpi, kuten nyt tämä syysflunssa, joksi tätä olotilaani nyt kutsun. Bellalla ollut myös hieman yskää, mutta ei ole muuten vaikuttanut kipeältä, mitä öisin nyt vähän enempi kähkinyt. Ei mullakaan mitään isompaa ole, mutta sen verran kuitenkin, että energioita syönyt. Kuumetta ei ole, vain sellaisia perus flunssan oireita ja yleistä väsymystä niistä johtuen.

Flunssan hoito

Emmi jokin aika sitten kirjoitti postausta omaan blogiinsa, jossa kertoi 10 luonnonmukaista keinoa torjua flunssaa. Kävin nuo jälleen tsekkaamassa läpi nyt kun oman vastustuskyvyn läpi pääsi tämä flunssa.

10 luonnonmukaista vinkkiä flunssaa torjumaan

Itse olen levännyt nyt mahdollisimman paljon! Ihana mieheni on mahdollistanut tätä todella paljon, mutta toki hänen työssäoloaikana mä olen lasten kanssa ja lapset tarvii muutakin kuin huilailevan äidin. Aika iisisti silti saanut heidänkin kanssa otettua ja ulkoiltua kivasti kotipihassa. Siitä tullaankin raittiiseen ilmaan, joka tekee flunssaisenakin hyvää, hengitellä raikasta ulkoilmaa… Sunnuntaina lueskelin terassilla auringonpaisteessa vilttien alla kirjaa, kun Riku touhusi lasten kanssa pihassa ja maanantaina aamupäivästä sain aika isiisti hengattua kotipihassa lasten kanssa.

Syysflunssa

Vitskuja olen takannut ja etenkin ceetä ja sinkkiä. Muuten onkin käytössä myös jo muitakin vitamiineja sekä mm. probiootit. Nesteytyksestä olen pyrkinyt pitämään huolta ja juonut runsaasti! Echinatipat on olleet mun yksi flunssa lääke aina ja tänään myös mies toi kotiin tullessa mun pyynnöstä pakuria niin sain keitellä pakuriteetäkin.

Syysflunssa

Olen myös finrexiniä hörppinyt ja buranaa ottanut helpottamaan oloa. Otrivin nenäsuihketta olen myös paristi suihkuttanut kun vähän meinannut mennä tukkoon. Mietinnässä myös, että pitäisikö nenä kannu jostain kaivaa esiin, että saisi röörejä huuhdeltua. Valkosipulisukka on ollut makkarissa meidän pikkuneidin yskän vuoksi, mutta sitä myös itse öisin saanut hengitellä ja tehokkaasti se auttaa hengitysteiden tukkoisuuteen.

Syysflunssa

 

Noh, perus syysflunssa tämä on ja toivottavasti pian ohi!

Mitkä sun flunssan torjumis- ja hoitokeinot on?
Ootko vielä selvinnyt ilman syysflunssaa?

Lue myös mun postaukset harrastuksista

Harrastukset ennen lapsia

Harrastukset raskausaikana

Mun harrastukset nykyään

Meidän lasten harrastukset

Instassa päivittäin

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.