Hae
Outi Karita

Mun harrastukset nykyään

Mun harrastukset on raskauksien ja lasten myötä olleet murroksessa pitkään ja olen huomannut ikäänkuin palaavani juurilleni harrastuksissani. Löytänyt takaisin monen lapsuudesta ja nuoruudesta rakkaan jutun pariin!

Mun harrastuksista raskausaikana ja ennen lapsia voi lukea kahdesta edellisestä postauksesta!

Mun harrastukset

Miten kävi saliurheilulle?

Vieraannuin hieman kuntosalista ja kenties siitä yleisestä ilmapiiristä. Kävin tuossa jossain kohtaa Lukan ja Bellan välissä hieman treenailemassa, mutta huomaan, että nykyään hyvin erityylinen treenailu kiinnostaa, juurikin toiminnallisempi eikä oikeastaan enää tulosten kirjaaminen, seuraaminen ja nousujohteisuus ole se juttu. Tarpeeksi monta treenipäiväkirjaa aikoinaan on tullut täytettyä. Itsensä haastaminen ja omien luulojensa ylittäminen on kuitenkin hienoa, mutta liikunta lähtee enemmän tällä hetkellä siitä omasta fiiliksestä!

Jotenkin noussut myös pieni angsti kuntosalia kohtaan, ehkä osana omaa irtautumisprosessia, mutta se on jännä, miten se on noussut sellaiseen asemaan, että koetaan, että kaikkien kuuluisi käydä salilla ja että se on sitä kaikkien tarvitsemaa tehokasta liikuntaa. Kuntosalissa ei oikeasti ole mitään vikaa ja siinä on paljon hyvää ja  siitä saa tykätä, mutta oikeasti kaikki liikunta on liikuntaa ja liikuntaa tulisi tehdä oman hyvän olon ja omien mieltymysten mukaan! Voihan olla, että joskus tulevaisuudessa mä taas haluan sinne perus kuntosalillekin, mutta silloin mä meen sinne, koska se kutsuu mua, en tavan tai kuulumisen takia.

Suunnittelin palaavani toiminnallisen treenin pariin oikein jonnekin salille tänä syksynä, mutta sen aika ei ollutkaan sitten kuitenkaan vielä, joku blokki tässä vielä on, enkä myöskään halua maksaa maltaita siitä että kerran-kaksi viikossa kävisin treenillä. Kotona ja puistoissa on kiva treenailla, mutta välillä kaipaisin enemmän mahdollisuuksia, joita juurikin jokin toiminnnallinen sali voisi tarjota. Kotona ja puistoillessa voi kuitenkin vetäistä lyhyenkin treenihetken, just sillon kun fiilis iskee. Paljon on punnerreltu pöytiä ja penkkejä vasten extempore, kyykkäilty missä milloinkin, hyödynnetty kiipeilytelineitä yms. Ehkä tässä jonain päivänä löydän vielä tieni jonnekin salille myös paiskomaan wallballeja ja köysiä, koska tällaista actionia mä treeniin kaipaisin!

mun harrastukset – Mitä keho haluaa

Tanssia, tanssia ja vielä kerran tanssia! Oon aina tykännyt tanssia ja aina se on elämässä mukana ollut. Nyt olen oikein isosti jälleen syttynyt tanssimisesta ja tällä hetkellä ilman mitään strukturoitua ohjausta tai koreografiota, musat soimaan ja mihin keho vie ja sitten taas välillä lasten kanssa bileet pystyyn! Tanssilla ja liikkeellä voi saada niin paljon aikaan, avattua kehoa, saada hikipintaan, lihakset töihin, käsiteltyä tunteita ja ajatuksia, purettua niitä, rentouduttua…

Mun harrastukset

Joogan ja itsetutkiskelun maailma on myös ihanaa. Maijan valmennusryhmät, joissa olen käynyt ovat sisältäneet tätä kaikkea, liikettä, kehoa, mieltä, kirjoitusta, pysähtymistä…. Lasten myötä on noussut tarve kohdata omia lukkojaan ja historiaan, käsitellä niitä ja vapautua… On tullut tehtyä aika mieletöntä matkaa ja matka sen kun jatkuu! Tämä kaikki on myös opettanut enemmän ja enemmän kuuntelemaan ja luottamaan kehoonsa ja myös nauttimaan siitä!

Mun harrastukset

Ulkoilma houkuttelee, on ihana käydä fiilistelemässä kävellen tai pyöräillen ulkona. Luonto kutsuu todella paljon ja se varsinkin Ähtärin reissulla elokuussa konkretisoitui isosti ja pyrin nyt enemmän menemään kunnolla luonnon ääreen, koska sen tuoma fiilis on todella hyvää! Katsotaan josko talvella myös taas perinteiset talviurheilulajit tulisi enemmän elämään mukaan, luistelusta ja hiihdosta nautein paljon jo lapsena, mutta matkan varrella ne ovat jääneet. Viime talvena jo puhuin, että ensi talvena mulla olis sukset. Katsotaan päätyvätkö hankintaan…

Mun harrastukset

Ulkoliikunnan lisäksi nyt mua on houkuttanut hirmuisesti uiminen, joka jo lapsena oli mulle mieluista. Aina raskausaikana olen löytänyt itseni uimahallista, koska silloin vesiliikunta on ollut niitä harvoja liikuntamuotoja, jotka on mulle sopineet. En tiedä miksi se on jäänyt vain noihin raskausaikoihin. Nyt syksyn alettua aloitin ihan ilman raskautta tämän vesiliikunnan ja aivan onnessani uin heti ekalla kerralla tonnin!

Mun harrastukset

Ajatuksena liikunnassa on nyt se, etten tee mitään koska pitäisi, kuuluisi tai koska olen niin laittanut viikko sitten kalenteriin vaan kuuntelen ihan oikeasti itseäni! Liikun hyvästä olosta ja sen vuoksi, sisäisestä halusta! Ja jäinpä itselleni kiinni ajatuksesta, jonka päätin heti rikkoa erään lenkkihetken jälkeen teki mieli suklaata ja automaattisesti tuli ajatus, että enhän mä nyt voi, kävin just lenkillä, mut miks ei? Mähän kävin lenkillä, koska halusin, samasta syystä mä voin syödä suklaapatukan. Liikkua ei pidä senkään takia, että voisi syödä. Liikkua ja syödä pitää omasta halusta!

Muut mun harrastukset

Lukeminen ja kirjoittaminen! Ne olleet hyvin vahvasti läsnä tässä vuodessa. Kulkeneet läpi elämän mun mukana, joskus enemmän ja joskus vähemmän, tänä vuonna selvästi enemmän! Telkkarin katselu onkin jäänyt nyt paljon vähemmälle kasvaneen lukemisinnon myötä. Kirjat vaan vievät niin mukanaan ja niiden kautta pääsee niin erilaisiin maailmoihin ja elämiin mukaan, ne avartavat maailmankatsomusta ja opettavat myös paljon uutta. Nyt kun olen lukenut Lucinda Rileyn 7 sisarta kirjasarjaa, niin olen niiden kautta matkustanut moniin eri maihin ja kulttuureihin sekä niiden historiaan! Musta olis ihana muuten joku lukupiiri! Se oli jossain kohtaa hieman suunnitteillakin, mutta vielä ei ole edennyt….

Mun harrastukset – Mikä vielä houkuttaisi

Mä haluaisin opiskella mahdollisesti jotain kieliä, ainakin jotain yhtä kieltä, saksaa, espanjaa, italiaa. Nämä jotenkin kutsuisivat ja on aina olleet mielessä. Tämä olisi ihan puhtaasti harrastusmielessä!

Opiskellakin haluaisin jossain kohtaa lisää, mutta se olisi myös oman työn eteenpäin viemistä. Muutamakin eri asia kiinnostaisi tällä saralla, mutta vielä en tiedä, mikä olisi se suunta tai seuraava opinnonaihe. Yhtenä on pitkään kiinnostanut erityispedagogiikka, mutta muitakin ajatuksia on syntynyt.

Mun harrastukset

Harrastus vai tulevaisuuden sivutyö, en tiedä, mutta hirmuisesti life coach koulutukset kutsuisi minua…. Mä uskon, että mulla olisi paljon annettavaa tällä saralla ja, että tää vois olla hyvinkin vahvasti mun juttu, mutta yrittäjyys ei oo tai sit se on vaan joku uskomus mulla…

Naisten hyvinvointikeskus Olennaisen tarjontaa aina välillä tsekkailen ja hetki sitten loppui juuri yksi valmennusryhmä, jossa olin mukana. Lokakuussa ajattelin ainakin naistenpiireihin osallistua ja hakea voimaantumista niistä!

Onko sun harrastukset muovautuneet ja muuttuneet elämän aikana?

Mitkä on sun harrastukset tällä hetkellä?

Lue myös aikaisemmat harrastuspostaukset

Harrastukset raskausaikana

Harrastukset ennen lapsia

Meidän lasten harrastukset

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.