Hae
Outi Karita

Harrastukset ennen lapsia

Harrastukset ennen lapsia on olleet murroksessa mulla!
Mä olen harrastanut monenmoista jo lapsuudessa ja nuoruudessa.

harrastukset ennen lapsia

Lapsuuden liikunnalliset harrastukset

Tanssein balettia, (klassista, jazzia, modernia) yhteensä 7 vuotta aloittaen satubaletista ja tykkäsin kovasti tanssia, vaikka sellainen intohimo kehittyä ja mennä eteenpäin puuttui, kunhan tanssein ja kävin tunneilla. Kilpatanssiakin tuli kokeiltua, mutta siihen jotenkin kyllästyin vaikka ihailin aina isompia tanssijoita kilpatanssipuvuissaan. Telinevoimistelua harrastin myös jonkin aikaa ja muistan kyllä kovasti tykänneeni sitä, mutta sitä en muista miksi tämä harrastus jäi pois. Baletin jäätyä pois aloin käydä Porin naisvoimistelijoiden tunneilla, aerobicissa ja joillain mixdance tunneilla yms., sillä tykkäsin liikkua ja tykkäsin tanssia!

Monta vuotta kävin myös ala-asteikäisenä kesäisin uimakoulua suorittaen kaikki uimataitomerkit ja tykkäsin käydä muutenkin uimassa, tekniikat ovat vain ajansaatossa uimisen vähennettyä kärsineet. Uimista en isommin harrastanut, mutta uimakoulujen lisäksi tykkäsin kyllä vapaa-ajallakin käydä uimassa. Samoin lapsena ja nuorena on tullut oltua aika paljon luistimilla ja suksilla vapaa-ajalla. Rullaluistelusta myös innostuin ja tykkään vieläkin, vaikka en ole pitkään aikaan rullaluistellut, siinä se vauhti vie mukanaan! Nyt lasten myötä innostus herätellä luisteleminen ja hiihtäminenkin on nousseet talviurheiluna.

harrastukset ennen lapsia

Teatteri, kirjat, lukeminen….

Teatteriharrastus tuli kuvioihin ala-asteella ja se vei kyllä mennessään ja yhteensä 10 eri näytelmässä nuorena näyttelin ja useamman kesän kulutin myös kesäteatterissa. Tämä rakas harrastus jäi pois opiskeluiden ja etenkin vuorotyön myötä. Oli vaikea löytää enää aikaakaan, koska teatteri sitä todella tarvitsee! Haikeus nousee usein, kun olen näytelmiä katsomassa, etenkin siinä loppukumarrusten aikana…

Aina olen tykännyt lukea, kirjoittaa ja valokuvata. Noh, valokuvausta en ole koskaan jostain syystä vienyt pidemmälle ja vaikka vieläkin tykkään kuvata ja hommasin hyvän järkkärinkin joskus, niin viime vuodet olen kuvaillut luottaen puhelimen kameraan. Puhelinta valitessa tärkeää onkin kameran laatu! Lukeminen ja kirjoittaminen on aina kulkeneet mukana, joskus enemmän ja joskus vähemmän, tällä hetkellä enemmän! Pidän näitä kaikkia harrastuksinani, asioina joista nautin!

Kuntosalista toinen koti

Aikuisiällä löysin itseni sitten kuntosalilta, ensin enemmän ryhmäliikuntatunneilta ja sitten enenevissä määrin kuntosalin puolelta, jossa innostuin kehityksen seuraamisesta ja nousujohteisuudesta sekä kehon muokkaantuminen kiehtoi. Innostuin jopa body fitneksessä kisailemaan. Pitkään sali olikin toinen kotini, treenasin paljon ja aloin ohjaamaan myös itse ryhmäliikuntatunteja. Treenitunteja oli tuolloin paljon viikossa! Jossain kohtaa kokeilin toiminnallisiakin treenejä crossfit circuit tunneilla ja innostuin niistä myös.

harrastukset ennen lapsia

harrastukset murroksessa

Harrastettu on siis monenmoista ja heti ensimmäisen raskauden ja esikoisen myötä harrastukseni ovat olleet suuressa murroksessa ja olen ollut jopa hieman hukassa niiden suhteen. Tällä hetkellä en enää koe olevani hukassa. Raskausaika ja myös sen jälkeinen aika ovat tuoneet kummallakin kertaa omia haasteita liikkumiseen ja välillä oli henkisestikin todella raskasta näiden harrastusten murros, mutta toisaalta tämän kautta olen myös etääntynyt ja löytänyt uudelleen liikunnan. En menekään totutun tai tavan mukaan….

Jatkuu ensi postauksessa!

Millaisia sun harrastukset ennen lapsia on olleet, lapsuudessa ja nuoruudessa?
Onko ne muuttuneet lasten myötä?

harrastukset ennen lapsia

Lue myös

Meidän lasten harrastukset

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *