Hae
Outi Karita

Meidän lasten harrastukset

Bella vastaa aina ”lähdetäänkö tanssimaan” kysymykseen ”njoo”, kuten myös ulos, kylpyyn ja uimaan menosta ja sitten mennään! Luka innostuu tällä hetkellä aikalailla kaikesta mitä ehdotetaan, mutta eräs harrastus häntä tänä syksynä hieman jännitti ja mietitytti.

lasten harrastukset

Lasten harrastukset ja harrastaminen jakaa paljon mielipiteitä ja ajatuksia. Mun mielestä nämä ovat todella perhe- ja lapsikohtaisia. Tällä hetkellä tykkään siitä, että lapsilla on harrastuksensa. Itse kun olen vielä hoitovapaalla ja lapsetkin kotona, niin harrastukset tuovat monipuolisuutta virikkeisiin ja aktiviteetteihin, ei tarvi olla niin paljon itse järjestämässä. Vanhempikin pystyy toki monia virikkeitä tarjoamaan ja tämä onkin tärkeä pointti. Lasten kanssa voi itsekin touhuta monenmoista ilman harrastusmaksuja ja mä koenkin, että ollaan myös aktiivinen perhe sillä saralla, retkeillään luonnossa ja touhutaan monenmoista niin kotona kuin kodin ulkopuolella.

Lasten harrastuksissa on tärkeää lapsilähtöisyys. On kiva kokeilla monenmoista ja aika näyttää tuleeko jostakin harrastuksesta pidempi aikainen harrastus. Itse pyritään hieman lapsen luonteen ja mielenkiintojen kautta miettimään harrastuksia sekä tottakai lapsen kanssa jutellen. Lukan kanssa on enemmän puuhattukin, Bella taas kun on korona-ajan lapsi niin se on vaikuttanut paljon mahdollisuuksiin, kun kovinkaan paljoa ei ole ollut mahdollista lapsen kanssa osallistua. Lukan kanssa on käyty Bailamamassa ihan pienenä, on käyty värikylvyssä ja muskarissa ja paljon perhekerhoiltu.

 

Lukan harrastukset

Kerho

Luka on käynyt avoimen päiväkodin kerhossa 2 vuotiaasta alkaen ja tuo kerho on kaksi kertaa viikossa 3 tuntia aina kerrallansa. Tällainen kerhoilu on aivan ihana mahdollisuus kotona oleville ja ilmaista sekä laadukasta toimintaa, jota Porin kaupungin varhaiskasvatus tarjoaa. Tätä nyt ei ehkä harrastukseksi lueta, mutta kuitenkin kerhoilu on isossa osassa arkea, josta hyödytään koko perhe!

Perhefutis

Perhefutiksessa Tovella aloitettiin Lukan kanssa viime syksynä, mutta se jäi aika nopeasti tauolle koronarajoitusten vuoksi. Kesäkauden alettua päästiin taas aloittamaan ja vielä hetken harjoitukset jatkuvat ulkosalla. Jatkamme myös kyllä syys-/talvikaudella tätä myös, koska tästä on selvästi innostuttu! Paljon kuljetus sujuu jo hienosti ja monia taitoja on harjoiteltu! Perhefutiksessa käydään vanhemman kanssa ja ollaan hieman vaihdeltu kumpi Lukan kanssa menee. Tuolla saa hyvin liikuntaa itsekin, kun monesti myös on sellaisia touhuja, missä vanhempi kyykkää lapsi sylissä tms.

lasten harrastukset

 

Voimistelukoulu

Luka on kova temppuilemaan ja kiipeilemään ja haluaa treenailla juurikin kaikkea tällaiseen liittyvää ja kehittelee kotona ja puistoissa jos jonkinmoista temppuilurataa. Voimistelukoulun kuperkeikkaryhmässä Porin Tarmolla käytiin ensin hieman jännittäen kokeilemassa ja tämähän ei jäänyt kokeiluksi vaan innokkaasti jatketaan. Luka on aiemmin käynyt Tarmon temppuklubilla, jossa aina oli minä tai Riku mukana. Nyt jännitystä loi sekä Lukalle että minulle se, että kuperkeikkakoulussa ollaankin ilman vanhempaa. Lukaa mietitytti tämä kovasti ja sanoi, että haluaa äidin tai isin mukaan. Kuitenkin yhteistuumin päätettiin kerran ainakin kokeilla ja kerroin, että olen sen kokoajan siinä urheilutalon kahviossa istumassa jos tulee jotain. Reippaanahan hän jonossa seisoi ja iloisesti tunnin jälkeen vilkutti minulle. Tuon tunnin aikana ei kertaakaan kuikuillut minua. Minua puolestaan jännitti se, että pysyykö Luka oman ryhmän mukana, koska tila on iso ja samassa tilassa muitakin ryhmiä, luotin kyllä siihen, että hän viihtyy ilman minua tai isäänsä tuolla. Kaikki sujui hyvin ja harrastus saa jatkua. Nyt olen kahtena kertana istunut siellä kahviossa lukemassa kirjaa, mutta ehkä ensi kerralla lähden käymään lenkillä.

Bellan harrastukset

Tanssimuskari

Bella rakastaa musiikkia ja alkaa usein tanssimaan musiikkia kuullessaan. Paljon ollaankin kotona tanssittu. Kun kuulin tanssimuskarista niin ajattelin heti, että tuota lähdetään Bellan kanssa kokeilemaan ainakin yksi kausi ja niin ollaan ihastuttu. Hän on innoissaan tanssiin lähdössä ja haluaa tyllit päälle ja tanssitossut jalkaan! Puolisen tuntia hurahtaa nopeasti ja on paljolti sellaista liikkeeseen, kehoon, rytmeihin ja soittimiin tutustumista. Tanssimuskarissa käydään siis Porin tanssiopistolla, jossa meillä on ollut aivan ihana opettaja, jolla paljon kokemusta ja ammattitaitoa sekä tanssista että musiikista!

lasten harrastukset

Koko perheen touhut!

Me tosiaan tykätään kokeilla monenmoista. Kotona askarrellaan, maalataan, rakennellaan, pelataan, kootaan palapelejä, luetaan kirjoja yms. Käydään paljon ulkoilemassa, lähipuistoissa ja luonnossa. Välillä tehdään isompia retkiä ja sitten taas Kirjurinluoto Porissa tarjoaa mahdollisuuksia moniin touhuihin. Kesällä uitiin paljon niin luonnonvesissä kuin kotipihassakin, nyt sitten päätetiin, että käydään aktiivisesti myös uimahallilla, koska lapset rakastavat vettä! Luka opetteli itse sukeltamaan varmaan jo keväällä ja nyt kovasti itsenäisesti treenailee uimista, ei kauheasti halua apua siinä. Katselin myös uimakouluja, mutta ei oikein hänen ikäiselle löytynyt nyt sopivaa, katsotaan kenties vuoden päästä uusiksi. Viime talvena ensimmäistä kertaa kokeiltiin jokusia kertoja luistelua ja hiihtoa, toivotaan että ensi talvikin näihin juttuihin olisi suotuisa, kivoja puuhia perheen kesken!

lasten harrastukset

Luka on aina kovasti menossa ja hänessä riittää virtaakin siinä määrin, että on hyvä olla aktiviteettaja purkamaan sitä energiaa. Intoa kun löytyy monenmoiseen uudenkokeilemiseen ja oppimiseen, niin onhan se ihanaa!

Bella on tällä hetkellä rauhallisempi ja varovaisempi, hän myös jännittää ja arkailee alkuun uusia juttuja, mutta tanssi ja musiikki tuntuvat vievät mukanaan arkuuttakin.

lasten harrastukset

Millaisia harrastuksia teillä on lapsille tai lapsien kanssa?

Lue myös

Lasten elokuun kuulumisia

Elokuun parhaita paloja!

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *