Hae
Outi Karita

Lasten elokuun kuulumisia

Viilentyi ilmat,
lisääntyi sisäpuuhat.
Touhua monenmoista,
retkiä ja hetkiä, täynnä oli elokuu.

Ilmojen viilennyttyä on sisäpuuhatkin lisääntyneet. Tottakai ulkona paljon ollaan myös vietetty aikaa, mutta toisin kun kesähelteillä haluaa nauttia ulkohetkistä mahdollisimman paljon, niin nyt onkin helpompi jäädä myös välillä sisälle.

Askartelut, maalailut, värittelyt, piirtely yms. on olleet kesällä hieman vähemmällä, mutta nyt elokuussa taas lisääntyneet! Lukahan tykkää hirmuisesti tällaisista puuhista ja voi viihtyä pitkiäkin aikoja näiden puuhien parissa, hyvää vastapainoakin riehakkaalle menolle. Ostettiin myös uudet tussit, jotka lähtee saippualla ja vedellä vaatteista ja muualtakin pois. Bellakin on tykännyt kovasti maalailupuuhista ja hänen ensimmäiset vesivärityöt on myös tehty!

Palapelejä Luka kokoaisi taas vaikka kuinka ja hyvin sujuu 60 palaisetkin palapelit häneltä. Myös muutkin pelit kiinnostavat ja uutena meille kotiutui Choco peli! Tabletillakin tykkää pelata, pääasiassa Pikku Kakkosen sovelluksen pelejä pelailee tabletilla. Bella tykkää katsoa joskus ruudulta lastenlauluja, useimmiten musiikki vie kuitenkin pois ruudun ääreltä ja alkaa tanssittaa, mutta potalla joskus viihdykkeenä ja hampaiden pesun apuna nämä ovat oivia keinoja. Monenlainen musiikki uppoaakin kumpaankin lapsen, mutta tän hetken ehdoton suosikki kenties on Hevisauruksen RÄYH, Bellakin tanssinpyörteissään huutaa välillä RÄYH!

Ulkona siis myös viihdytään hyvin ja nythän on taas ihanaa, kun on saatu lätäköissä loiskia! Leikkipuistoissa on kiva touhuta, Luka on kova kiipeilemään ja Bella kiertää yleensä puistojen kaikki mahdolliset jutut. Luonnossa kummatkin viihtyvät todella hyvin ja pysähtyvät tutkimaan ja katselemaan ympäristöä! Poksauttelukukat (eli ne ei toivotut jättipalsamit) kiehtovat kovasti, kun niitä nuppuja on kiva lasten mielestä poksutella.

Käytiin myös Lukan kanssa liikennepuistossa kokeilemassa ja kivaa se oli. Varmasti paremmin sujuu jo vuoden päästä, mutta hienosti nytkin sujui. Tarvitsi vain paljon vielä aikuista avuksi, ensin siihen että oppi miten polkuautolla pääsee eteenpäin ja sitten hieman pitämään huolta, että pysytään oikealla kaistalla ja noudatetaan liikennesääntöjä. Ihana puisto ja löytyy Porissa Kirjurinluodolta.

Kirjurinluodolla on muutenkin ollut kiva käydä niin eläimiä katsomassa kuin myös leikkimässä ja käytiinpä myös tivolissa elokuussa!

 

Kirjoja luetaan Lukan kanssa päivittäin, välillä useampikin. Elokuun uusina tuttavuuksina Lukalle oli Mimmi lehmä kirjat, joista kovasti on tykännyt. Bellakin tykkää kuvakirjoja välillä katsella ja erityisen kivoja sellaiset, joissa on tunnustelupintoja sivuilla.

Elokuun reissuihin meillä kuului Ähtäri ja lapsethan tykkäsi ihan himuisesti, kun saivat luonnossa hääriä ja näkivät paljon eläimiä!

Bella 1v 5kk

Iloinen ja aurinkoinen luonne,
nauru aina herkässä.
Kurkkii ”kukkuu” ja ihastuttaa,
vaikka vähän myös vierastaa.

Bellalle tuli hirmu tärkeäksi leluksi aiemmin kesällä ostettu poksuttelusateenkaari, ilmeisesti tämän hetken hittilelu, sellainen missä poksautellaan kuplia sormilla edestakaisin. Tämän lisäksi hän hirmuisesti tuntuu tykkäävän nukeista ja lelurattaista sekä potkutteluautoista, ulkonakin on nyt muutamia kertoja menty 4 pyöräisellä potkupyörällä. Jännittäessä hän usein turvautuu johonkin leluun tai vaatteeseen, jota pitää tiukasti käsissään vaikkapa jossain vieraammasssa paikassa, jossa jännittää. Neuvolassa hän oli oikein reippaana mukana, mutta myös vahvasti näytti ja kertoi, kun halusi jo lähteä sieltä pois. Bellalla onkin hirmuisen vahva tahto ja hän ilmaisee sen kyllä! Sanoja alkoi heinäkuussa tulla ja kokoajan sanavarasto kasvaa.

 

Pottailutouhut sujuvat meiltä hienosti, välillä tulee vahinkoja lattialle, kun ollaan kotona paljon ilman vaippaa, mutta paljon jo käy myös itse potalla. Jos hänellä on vaippa ja kakkahätä iskee, niin hän tulee sen kertomaan, ilman vaippaa hän suuntaa suoraan potalle asioille. Nauru on herkässä ja veikeät ilmeet hallussa, hän tykkää himuisesti sellaisista pienistä kujeiluleikeistä ja piilosilla olosta tai piilosta kurkkimisesta.

Luka 3v 10kk

Iloinen, menevä, naurava suu,
tohina on päällä, eikös juu.
Tietoa imetään ja tarinoita kerrotaan.
Mielikuvitus laukkaa tämän pojan kyydissä!

Lukalle hänen kaikki lelut on tärkeitä ja rakkaita ja hän viihtyy monien eri lelujen ja leikkien parissa tällä hetkellä, kenties eniten sisällä on ollut junarataleikit mieleen viime aikoina. Luka on hirmu aktiivinen ja kaipaa myös aika paljonkin fyysistä tekemistä, vaikka viihtyy noissa rauhallisemmissakin askartelupuuhissa yms. Ystävät ja kuten Luka sanoisi, ihmiset on hänelle hirmu tärkeitä ja hän tykkää kovasti ihmisistä, kuten hän on asian ilmaissut! Luka kyselee paljon ja imee tietoa, jonka kertoo eteenpäin. Hän on esimerkiksi hirmu kiinnostunut ihan biologiasta ja anatomiasta, lapsen tasoisesti tottakai. Hän kertoo myös ihanasti tunteistaan. Vaikeammat tunteet purkautuvat hieman levottomasti, mutta tällä hetkellä, mutta yhdessä näitä tunnetaitoja harjoitellaan.

Luka on tykännyt, kun hänellä on oma harrastus, perhefutis jossa käy mun tai iskän kanssa. Nyt myös päästiin aloittamaan voimistelukoulu ja ensimmäistä kertaa isompien ryhmässä mitä aiemmin. Tässä ryhmässä oltiin  ilman vanhempia ja ainakin kokeilukerta sujui niin hienosti, että jatketaan nyt syksylläkin tätä. Hänellä on ollut hieman omia juttuja muutenkin elokuussa, kuten mun kanssa Raision päiväreissu sekä ensimmäinen teatterikäynti, kun käytiin katsomassa Rakastajat teatterilla Noita Nytenenän elämäntaparemontti.

 

Mahtava touhukaksikko!

Heidän kanssa on kyllä mukava touhuta ja tehdä retkiä niin yhdessä kuin erikseenkin. Kummallekin on tärkeää saada tottakai huomiota ja välillä kyllä siitä kilpailevatkin luonnollisesti. Tykkäävät hirmuisesti kyllä toisistaan ja paljon myös yhdessä touhuavat!

Instassa

@outikarita

Lue myös

Lomalla Ähtärissä

Lasten heinäkuun kuulumisia ja juttuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.