Hae
Outi Karita

Täysi-ikäinen parisuhde

Täysi-ikäinen parisuhde ja sen, meidän 18 random kohtaa…
Meidän parisuhde on tänään tai huomenna täysi-ikäinen parisuhde.
En ihan varma ole kellonajasta, mutta tuossa yön aikana kuitenkin tulee täyteen 18 vuotta siitä kun tavattiin!

Nyt en kaivellut kovinkaan vanhoja kuvia tähän, kun ei noita 2000 luvun alun kuvia niin kauheasti koneelta löydy vaikkakuvia olen aina paljon ottanut. Tässä ekana kuvana kuitenkin kuva meistä vähän nuorempana, mutta jo vanhana parina!

Täysi-ikäinen parisuhde

Täysi-ikäinen parisuhde

❤️ 18 vuotta sitten olin ekaa kertaa sinkkuna yökerhossa ja siellä sitten tutustuttiin yökerhon tanssialattialla tai ainakin tanssittiin Rikun kanssa. Silloin Riku pääsi saatille ja siitä alkoi meidän yhteinen taival. Pikkuhiljaa tutustuttiin paremmin.

❤️ Joku ilta Riku kysyi multa, että oonko sen tyttöystävä ja vastasin olevani. Ei tää ollut sellainen teinien ”alaks olee mun kaa” -kysymys vaan tulipahan asia varmistettua kysymys ennemminkin, hih.

❤️ Mä asuin tuolloin yksin. Riku asui tuolloin vanhempiensa luona. 2005 ostettiin yhteinen rakenteilla oleva rivarikolmio. Päästiin heti pienesti rakentamisen makuun, kun saatiin valkata pintamateriaaleja ja keittiökalusteita sekä huonekaluja yhdessä ja seurata asunnon valmistumista.

❤️ Mä oli töissä hoitajana kehitysvammapuolella ja Riku aloitti jossain kohtaa oppisopimuksella lvi puolella. Myöhemmin mä jatkoin myös opintoja ja luin työn ohessa sosionomiksi. Nyt Riku on yksityisyrittäjä lvi puolella ja mä lastentarhanope, mut kotiäitinä nyt tällä hetkellä.

❤️ 2007 mentiin kihloihin ja mun mielestä vihdoin, vaikkakin romanttinen kosinta taisi jäädä…

? Me ollaan tykätty matkustaa yhdessä ja eka reissu oli Inglesiin, oisko ollut 2006 (?). Sen jälkeen ollaan käyty niin rantalomilla kuin kaupunkilomillakin.

? Mä innoistuin jo meen alkuaikoina salitreenaamisesta ja kiinnostuin sitten myös body fitness touhuista ja kisasin 2008, 2010 ja 2014. Näistäkin ajoista selvittiin, heh ja Riku oli hyvänä tukena. Mä aloin myös salilla ohjaamaan sivutyönä ryhmäliikuntatunteja ja sali oli mulle kuin toinen koti tuolloin. Riku sai aikaa tietokonepelaamiseensa siinä hyvin, toista on nykyään meillä kummallakin.

? Riku tykkää hirmuisesti ruuan laitosta ja hän ei oikein mitään ruokaa tee nopeasti, koska kun hän alkaa kokkaamaan niin sitten kokataan! Tykätään kyllä kummatkin hyvästä ruuasta ja meille maistuu niin perus kotiruoka kuin ei niin perus kotiruuat. Tykätään kokeilla uutta ja välillä myös luksusta nauttia fiinimpi ravintolaillallinen.

? 2010 mentiin naimisiin ja pidettiin suht isotkin häät ja olihan ne ihanat juhlat! Häämatkalla oltiin Espanjassa Torremolinoksessa ja sinne piti mennä myös viime vuonna 10 vuotias hääpäivän kunniaksi koko perhe, mutta korona laittoi tämän reissun jäihin.

? 2012 alettiin rakentamaan omakotitaloa, jossa Riku teki paljon, mä lähinnä taustalla häärin. Uuteen kotiin päästiin jouluksi 2013 ja noh, kun muuttaa keskeneräiseen niin vähän asioita saattaa jäädä roikkumaan…. Hups.

? 2014 leikattiin multa löytyi papakokeessa solumuutoksia ja lopulta ihan leikattiin kaksikin kertaa pala pois, koska löytyi kohdunkaula syöpäsoluja. Tuo oli rankkaa aikaa. Tätä ennen oli suunnitelmissa jättää ehkäisy pois ja jätettiin sitten leikkauksen jälkeen.

? 2014 jätettiin tosiaan ehkäisy pois ajatuksella, että lapsi saisi tulla, mutta sellaista tietoista yrittämistä ei heti ollut. Tiedostettiin, että voi mennä tovi jos toinenkin. Vuosi 2016 alkoi kuitenkin olla melko rankka tuon asian tiimoilta ja lopulta hakeuduttiin selvittelemään tilannetta. Syytä lapsettomuudella ei löytynyt, mutta 2017 aloitettiin lapsettomuushoidot ja 2017 lokakuussa syntyikin esikoinen. Tuo raskaus vaati hieman apuja. Toinen lapsi saikin alun ilman apuja ja syntyi maaliskuussa 2020.

? Nykyään me käydään säännöllisesti treffeillä kaksin ja se on ihanaa. Treffeillä tehdään milloin mitäkin! Riku tykkää edelleen tietokonepeleistä, mutta aikaa niille on vähemmän. Mä tykkään edelleen liikunnasta, mutta en niinkään enää perussalitreenistä. Oon harrastusten osalta palannut oikeastaan reilusti taaksepäin vuosissa. Rakastan liikkua, eniten tanssien, myös treenataan ja nykyään toiminnallinen treeni on se juttu. Muuten harrastuksissa noussut tosi vahvasti lukeminen takaisin. Kirjoitan myös paljon ja teen matkaa itseni kanssa vahvemmaksi minäksi monessa suhteessa. Yhdessä ja erikseen me tykätään leffoista ja sarjoista, iltaisin lasten mentyä nukkumaan usein katsellaankin jotain yhdessä. Aikoinaan ollaan myös löyty paljon leffassa ja teatterissa. Nyt tietty lasten ja etenkin koronan myötä nämä vähentyneet.

 

? Yrittäjän vaimona ei ole aina helppoa, mut ei kait yrittäjänäkään. Riku on kuitenkin pärjännyt hyvin ja tykännyt yrittäjyydestä. Siinä on hyvät ja huonot puolensa ja mä välillä muistutan ja pidän huolta niistä vapaidenkin pitämisestä. Mä olen ollut kotiäitinä esikoisen syntymästä alkaen ja nautin siitä tällä hetkellä vielä tovin ennenkuin omiin töihin palaaminen kutsuu kenties ensi vuonna. Yhteisestä päätöksestä ollaan valittu, että mä oon ollut hoitovapaalla. Olen kiitollinen siitä, että tämä on ollut mahdollista ja että Rikulla on hyvin riittänyt töitä, jotka tätä ovat mahdollistaneet.

? Meillä on yhteinen talous eikä osata ajatella, että toinen eläisi toisen siivellä. Tällä hetkellä toisen panostus on enemmän se talouden turvaaminen työllä kun toisen panostu on kotona. Yhdessä näemmä tämän kotona olon arvokkaana panostuksena myös eikä yhteistä taloutta nähdä vain rahallisena asiana. Tällä hetkellä mä luonnollisesti teen enemmän kotona, mutta aina ollaan kummatkin huolehdittu kodista. Vähän ollaan huithapeleita järjestyksen suhteen, Riku vähän enempi kuin mä, heh.

? Mä olen temperamentiltani nopea, Riku kenties vähän hitaampi. Ollaan kummatkin sosiaalisia, mutta tarvitaan myös omaa rauhaa ja rentoilua omilla tavoillamme. Riku on meidän perheen Roope setä, mä olen sit yrittänyt petrata talous- ja raha-asioissa.

? Mä olen myös herkkä ja toisaalta Rikun on ollut pakkokin opetella enemmän tunnejuttuja ja asioista puhumista mun kanssa. Riitelijöinä ollaan mököttäjiä kumpikin varmaan, mut mulle on tärkeää että riidatkin käydään aina läpi, kun Riku taas on useammin menossa jo eteenpäin. Mä olen enemmän tunteella eläjä, kun Riku yrittää pitää niitä munkin jalkoja välillä maassa. Mä olen yltiöromantikko ja välillä tuo mies kyllä osaa yllättää totaalisesti ja viedä jalat alta. Tasapainotetaan ja myös haastetaan tosiamme just sopivasti! Arjessa huomiointi, pienet teot ja sanat on tärkeimpiä parisuhteen juttuja.

? Vanhemmuudessa meillä ei juurikaan ristiriitoja ole tullut, ei ainakaan mitään kovin isoja. Kummallekin on ollut tärkeää touhuta perheenä ja lasten kanssa. Lempeys ja lastentahtisuus näkyvät meidän perheessä kuin myös jokaisen omat persoonat!

Täysi-ikäinen parisuhde

Sellainen meidän täysi-ikäinen parisuhde muun muassa on.
Sen kunniaksi käytiin myös torstaina syömässä vähän fiinimmin ja kummatkin lapset oli yökyläilemässä.

Treffeistä voin kertoa toisessa postauksessa vielä.
Heräsikö kysymyksiä?

Lue myös

Teräshääpäivä – 11-vuotis hääpäivän viettoa

10 vuotta naimisissa, onhan se juhlan paikka!

Lapsettomuus ja parisuhde – pala tarinaamme

Instassa

@outikarita

Yksi kommentti

  1. Kata kirjoitti:

    Olipa ihana postaus! ? Onnea 18-vuotisen parisuhteen johdosta ja ihanaa jatkoa teille! ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *