Hae
Outi Karita

Lasten heinäkuun kuulumisia ja juttuja

Iloa, naurua, uhmaa, tahtoa,
tanssia, leikkiä, uintia, aurinkoa,
taitoja uusia, elämää lasten!
On lasten heinäkuun kuulumisten aika!

BELLA 1V 4KK

Tanssityttö, vesipeto, nauravainen, puhuvainen, uuden oppija!

Bella on aivan huimaa vauhtia oppinut uusia taitoja heinäkuun aikana! Sanojen salainen arkku aukesi kunnolla. Aiemmin varovaisesti ja silloin tällöin kuuluneet epämääräiset äiti, kakka ja kukkuu kuuluvat nyt useasti ja selkeästi sekä liuta muita sanoja. Hän kovasti myös toistaa sanoja perässä silloin kun itse kiinnostuu asioiden nimistä. Sanoja tulee, äiti, isi, Luka, kakka, kukkuu, ankka, auto, vaippa, sukka, hattu…. Isi oli kyllä pitkään vain sss, mutta kyllä se isi sanakin sieltä muotoutui. Ymmärrystä on myös paljon ja tahdon ilmaisua ihan ilman sanojakin. Harmit kiukuttaa, mutta muitakin asioita äänettömästikin ilmaistaan, kuten saatetaan tuoda äidille tai isille kengät, kun halutaan ulos. Kovasti pukeminen kiinnostaa ja etenkin housujen parissa on tullut jo taitavaksi pukijaksi. Kirjat alkaneet myös kiinnostaa nyt selvästi enemmän sanojen tulemisen myötä.

Pottailtu meillä on jo jonkin aikaa, mutta siinäkin tuli heinäkuussa hirmuinen harppaus. Usein ollaan kotona ilman vaippaa ja vahinkoja toki tulee lattialle, mutta aika usein myös suunnataan kohti pottaa kun hätä iskee, oli sitten vaippa päällä tai ei. Vaippoja ei kotona olessa paljoa kulukaan ja lattialle tulevien vahinkojenkin määrä on vähentynyt kyllä paljon ja pottaan tulleiden pissan ja kakan määrä lisääntynyt. Harvemmin itseasiassa kakkaa vaipasta löytyy enää.

Kesänpuuhat on ihan lemppareita, uiminen, marjojen syönti suoraan pensaista ja syöttäminen äidille, leikkipuistoissa touhuaminen, pyörän kyydissä istuminen… Sisälle ei oikein maltettaisikaan aina. Paljon on myös Bella rohkaistunut touhuissaan, hän kun on ollut melko varovainen, jonka seurauksena ei paljoa kolhujakaan ole tullut. Nyt kuitenkin jo rohkeammin kiipeillään ja liukumäestä innostutaan, särkänniemessäkin nauraa kikatettiin huvipuistolaitteissa.

Eläimet myös on kovin kiinnostavia, vaikka niitä hieman arastellaan ja monet eläimet sanoo Bellan mukaan, hau-au, mutta varsinkin koirat. Omat pehmolelupuput on nyt olleet hirmu tärkeitä. Vähän myös ihmisiä ja uusia paikkoja arastellaan, sylissä halutaan ensin usein olla tovi ja vaikea on myös luopua päällä olevista vaatteista, jos kovasti jännittää, esim. takista tai hatusta. Ulkona ei niinkään jännitä uudetkaan paikat, koska ulkona olo on vaan niin parasta!

Bella viihtyy leikeissä ja touhuissa monissa,
reissuissa myös seuraa hyvää on.
Fiilistelee, hymyilee ja vähän ujostelee!

LUKA 3V 9KK

Vauhdikas ja herkkä, vekkuli ja villi, eloisa ja tunteikas, kaveri kaikkien!

Villiä menoa tämän pojan kanssa riittää ja sitten taas välillä pitkään viihdytään rauhaisissakin puuhissa. Villistä menosta toisinaan tulee liiankin villiä eikä oikein malteta pysähtyä ja hermoja äidin ja isän vähän koetellaan. Huomiota on toisinaan vaikeakin jakaa ja sitä jakamatontakin huomiota koitetaan myös antaa! Eloisa ja vauhdikas poika on innokas aina reissaamaan ja retkeilemään lähelle ja kauaksi. Luka kyllä fiilistelee täysillä tätä elämää!

Luka kertoo kyllä fiiliksensä ja havaintonsa, hän ihastelee erityisen paljon luontoa! Paljon Luka myös kyselee kaikkea havainnoimaansa niin luonnossa, kaupungissa kuin kirjojen maailmassa. Tuntuu, että hän imee tietoa ihan todella paljon! Kirjat ja ohjelmat kiinnostavat paljon, niiden parissa viihdytään useamman kerrankin päivässä ja jaksetaan kuunnella pitkiäkin tarinoita, lemppareita on olleet Piki ja Molli -kirjat edelleen, mutta myös muitakin kirjoja lueskellaan.

Ulkona viihtyy myös tämä meidän vanhempi lapsi äärettömän hyvin ja myös omassa kotipihassa, jossa tänä kesänä on kyllä mieluisaa ollut marjojen poimiminen, kukkien kastelu ja kaikessa pihapuuhassa auttaminen! Kovasti odotetaan, että koko kesän työn alla ollut hiekkalaatikko valmistuisi, noh, hiljaa hyvä tulee… Kotipihan ja pidempien reissujen lisäksi viihdytään myös lähiluonnossa ja leikkipuistoissa hyvin, touhua riittää aina ulkona! Kaverit on tosi tärkeitä ja monet hyvin rakkaita! Paljon onkin kavereiden kanssa puuhailtu ja treffailtu, tehty myös pieniä retkiä yhdessä.

Liikunta on mieluista ja kaikenlainen temppuilu ja kiipeily! Heinäkuussa tauolla oli perhefutis, mutta puuhaa meillä on silti riittänyt. Uimisesta Lukakin tykkää, mutta helteistä huolimatta hänellä tulee nopeasti vilu. Hän on kuitenkin itse opetellut sukeltamisen taidon ja onkin aikamoinen vesipeto. Syksyn tullen täytyisi kyllä varmasti alkaa käymään säännöllisesti uimahallilla, niin paljon hän on nyt innostunut vedessäkin harjoittelemaan taitojaan!

Riehakas ja kiva kaveri,
hieman vekkuli ja vauhdikas
ja samalla niin herkkä sekä tunteikas.
Sävyjä mahtuu maailmaan
ja yhden pienen pojan elämään!

Sisarukset ja perhe

Ne on ihan parasta!
Sisarukset, he on toisilleen tärkeitä
ja perheen kanssa yhdessä on kiva puuhailla!

Ollaankin tehty paljon myös kesäretkiä perheen kesken ja vietetty myös kotipihassa ja lähistöllä monia ihania hetkiä!
Tää kesä on ollut kyllä aika mahtava!

 

Heinäkuusta vielä tulossa kooste, muuta sitä ennen alla meidän heinäkuun isommista retkistä lasten kanssa postauksia!

Muumaa, Koivuniemen Herran landeseikkailu

Särkänniemi ja Tampereen minireissu

Sastamala – Päiväretki ja kyläily Herra Hakkaraisen luona

Instassa

@outikarita

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? ?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.