Hae
Outi Karita

Muumaa, Koivuniemen Herran landeseikkailu

Muumaa tarjoaa ihanan landeseikkailun Merikarvialla, meiltä puolisen tunnin ajomatkan päässä. Koivuniemen Herran tilukset on aivan uudessa miljöössä tänä vuonna sukupolvenvaihdoksen jälkeen ja näin myös Muumaa saanut uudet puitteet, joiden uskon vielä rakentuvan ja muokkaantuvat tulevina vuosina. Hienoa onkin nähdä omien lasten kanssa, miten paikka ja eläimet elävät ja muuttuvat vuosien varrella nyt, kun pääsee kokemaan alusta asti tässä uudessa paikassa Muumaan. Hurja työn ovat kyllä omistajat tehneet muovattuaan uuden miljöön, jossa avautuu paljon mahdollisuuksia. Muumaa tarjoaa koko perheen landeseikkailun ja on tuolla myös aivan ihana ja idyllinen maalaishotellikin heillä ja leirikeskus.

muumaa

Koivuniemen Herran Muumaa

Äiti, mennään vielä kolmeen paikkaan, jooko, jooko, joooookoooo?

Eli lapset tykkäsivät! Viime vuonna oltiin koko perhe, mutta tänä vuonna mä ja Luka lähdettiin mun ystävän ja hänen tyttärensä kanssa, Lukan hyvän ystävän kanssa Muumaahan, joka on siis landeteemapuisto ja siksi puhun myös landeseikkailusta. Luka rakastaa luontoa ja eläimiä ja hän ei olisi millään malttanut tuolta lähteä. Ainakin neljä tuntia tuolla kulutettiinkin ja kyllä tuolla myös kulumaan saa koko päivän ja kun kaikki tarvittavat palvelutkin löytyvät paikan päältä.

muumaa

 

muumaa

 

Meillä oli eväitä mukana, joten paikan tarjontaa siltä osin ei tullut tällä kertaa testattua, keväällä kyllä jo käytiin heidän lounas-kahvilassa visiitillä ja saatiin samalla kurkata aivan ihanaan maalaishotelliin. Aivan ihana idyllistä oli näissäkin tiloissa ja hyvin tuotu sellainen vanha maalaiselämän tunnelma.

Landeseikkailu

Muumaa-landeteemapuisto on yhdessä tekemisen ja kokemisen iloa ja elämyksiä maatilan pihapiirissä, jossa huokuu aito ja konstailematon maalaismeininki

Mä oikeastaan tykkäsin tosi paljon tästä uudesta paikasta, vaikkakin aluksi sijainti ihan kasintien varrella mietitytti. Pihapiiri kuitenkin päätalon takaa aukesi pitkälle ja olikin oikein tunnelmallinen. Uusi miljöö oli myös hyvin selkeä kiertää ja tilaa oli paljon! Ihania vanhoja rakennuksia löytyi pihapiiristä ja siellä täällä oli erilaisia aktiviteetteja ja eläinten aitauksia. Monesta kohtaa löytyi myös penkkejä ja pöytiä, oli evästysmahdollisuutta ja monenmoista! Monen ikäiset on hyvin huomioitu ja paljon sellaista jäikin vielä kokematta, joka tulevina vuosina varmasti kutsuu elämyksiin. Esimerkiksi kanoottisoudulle ei vielä tohdittu.

muumaa

Eläimet ihastuttivat ja Lukan mielestä oli tosi kivaa syöttää eläimiä. Lammasaitauksessa Lukan ollessa huomasin hänen halaavan lammasta, tykkäsi niin paljon! Vanhan maalaiselämän touhut ja leikit veivät myös mukanaan, heinissä hyppely ja kaurakylvyssä telmiminen olivat tosi mieluisia. Ensimmäistä kertaa elämässään Luka oli myös ponin selässä ja niin innoissaan pienen alkujännityksen karistessa.

muumaa

muumaa

muumaa

Monenmoista leikkipaikkaa oli myös, heinäladossa oli kiva hyppiä heinissä, tykinkuulia ampua, kaurakylvyssä kylepä, polkutraktoreilla ajella ja käytiin myös traktoriajelulla….

muumaa

muumaa

Ehdottomasti plussaa myös siitä, että Muumaa rakentuu toki maalaiselämän ja eläinten ehdoilla, mutta myös niin ihanasti lapset huomioiden ja osallistaen! Paikasta huokuu lempeys ja erityisesti tuli kiinnitettyä huomiota, että paikassa ei ole kieltokylttejä, joita niin usein näkee. Toki oli sääntöjä ja ohjeita, mutta ne onkin ilmaistu sen kautta, mitä SAA tehdä! Muumaassa oli kerrottuna, että aitaukset, joiden sisään saa mennä on merkattu. Lisäksi aidoilla joihin sai kiivetä, oli laitettu kyltti, ”saa kiivetä”. Musta tää oli tosi ihanaa.

 

Itse miellän itseni hyvin vahvasti kaupunkilaiseksi ja haluan asua lähellä kaupunkia. Kaipaan silti myös luontoa lähelle, vaikken ihan maaseudulla itseäni asumassa näekään. Kuitenkin ihana päästä tällaisista tunnelmista ajoittain myös itse nauttimaan, sillä onhan maalla aivan eri tunnelma!

Onko Muumaa sinulle tuttu paikka?
Oletko käynyt vastaavissa maatilapaikoissa?

muumaa

Lue myös

Särkänniemi ja Tampereen minireissu

Sastamala – Päiväretki ja kyläily Herra Hakkaraisen luona

Juhannusperinteet, Muumimaailman kautta laivalle….

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.