Hae
Outi Karita

Särkänniemi ja Tampereen minireissu

SÄRKÄNNIEMI,
paljon odotettuna!

Tähän kesään kuului meillä kokoperheen Tampereen reissu ja pääkohteena Särkänniemi.

särkänniemi

Ehdottomasti halusin, että jäädään yöksi Tampereelle niin ei pitkän särkkispäivän päätteeksi tarvinnut lähteä köröttelemään enää autolla kotiin ja oli sitten toisena päivänä vielä aikaa rentoilla ja touhuta Tampereella lomatunnelmissa muutoin. Päädyttiin muutenkin junamatkustamiseen, koska liput Tampereelle oli edulliset kun osti hyvissä ajoin, tosin ilman peruutusturvaa riskillä, mutta tappiota ei olisi paljoa tullut kyllä jos ei olisi matkaan päästykään. Junaliput tuli kuitenkin edukkaammaksi mitä oman auton kanssa olisi tullut bensat ja parkkimaksut. Tampereella kun ei kuitenkaan  omaa autoa tarvittu mihinkään ja kuljettiin joka paikkaan jalan. Rattaat oli toki mukana ja otettiin myös rattaisiin kiinnitettävä istuma/seisomalauta Lukaa varten ja tää oli oikein hyvä kombo!

Särkänniemeen sain etukäteen ostettua kaksi avoimen päivän ranneketta edulliseen hintaan oman ammattiyhdistyksen kautta ja sitten yksi ranneke jäi ostettavaksi täydellä hintaa ja olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että pienemmille voisi ranneke olla halvempi, kuten joskus ollut alle 120 cm ranneke, voisi olla edes alle 100cm rannekkeita. Alle 3-vuotialta ei maksa mitään, mutta meidän pian 4-v jäi vielä alle 100 cm:n ja se rajaa aika paljon pois.

särkänniemi

No mutta jorinat sikseen ja matkaan…

Matkaan lähdettiin perjantai aamuna ja jo junamatka oli pienisuuriseikkailu. Menomatkalla olikin junassa leikkivaunu ja sieltä tottakai paikat. Aamupalaeväät syötiin junassa, joka lähti jo 8.15 matkaan.

Tampereella oltiin ennen kymppiä ja vietiin osa tavaroista hotellille säilöön, huonetta ei luonnollisesti vielä tähän aikaan saatu.Sitten jatkettiin kohti Särkänniemeä. Hotelli oli sopivasti matkan varrella ja vähän senkin mukaan hotelli valikoitui. Tää on myös sama hotelli, jossa olin itsekseni kesäkuussa, Radisson Blu Grand Hotel Tammer.

Särkänniemi & koiramäki

Särkänniemeen oli jonoa, mut suht nopsasti päästiin sisälle ja 11 maissa oltiin Koiramäessä, jonne ensin suunnattiin. Koiramäessäkin riitti katseltavaa, tutkittavaa ja tekemistä. Teatteriesitystäkin käytiin katsomassa ja hevoskärryajelulla. Parasta Lukan mielestä oli kuitenkin kaarnaveneiden uittaminen! Lounas syötiin välillä koskigrillillä, makkaraperunoita ja Bellalla vähän omia eväitä. Bella nukahtikin lounaan jälkeen rattaisiin. Vähän vielä pyörittiin Koiramäessä, jonka takia ei viitsittykään lähteä lounasvaihtoehtoja muualta katsastamaan.

särkänniemi

särkänniemi

Huvipuiston puolelle varmaan joskus yhden jälkeen suunnattiin. Vaikka Luka jäi alle 100 sentin ja isää ja poikaa vähän harmitti, kun ei tukkijokeen päässyt, niin onneksi laitteita mineillekin löytyi ja Bellakin päiväuniensa jälkeen huvitteli kikatellen. Mä ja Riku käytiin kummatkin yksissä laitteissa, mutta jonoa oli noihin isompien vauhdikkaisiin laitteisiin niin, ettei enempään viitsitty jonotella. Jos ensi vuonna suunnataan, niin sitten ehkä pyydetään seuraa mukaan, niin että olisi mahdollisita kaikkien vähän päästä huvittelemaan paremmin, myös aikuisten, koska tykätään kummatkin Rikun kanssa!

Särkänniemi & Huvipuisto

särkänniemi

särkänniemi

Kun oltiin minien laitteet kierrelty, syöty jädeä ja vohvelia, hurjasteltu aikuisetkin niin suunnattiin vielä illan päätteksi Näsineulaan ja akvaarioon. Akvaariossa alkoi kuitenkin reissu-uupumus jo painaa ja nälkäkin kurnimaan. Niimpä joskus puol seiskan aikoihin se taisi olla, kun lähdettiins uuntamaan takaisin hotellille.

särkänniemi

Hotellilla kamat huoneeseen, pieni freesaus ja illalliselle, joka sai toimia samalla lasten iltapalana. Aivan ihana hotelli ja aivan ihanat ruuat päättivät päivän, jossa parasta Lukan mukaan oli
HUVEILU!

Tampere

Nukuttiin aamulla pitkään, yli kasiin! Luka ihmetteli aamulla ikkunasta rakennuksia ja mietti, että näki ritarin linnan, jossa asuu ritari ja prinssi. Otettiin aamukylvyt ja suunnattiin aamupalalle.

Aamupalan jälkeen kerättiin tavarat jälleen kasaan, luovutettiin huone, mutta jätettiin tavaroista taas osa säilytykseen hotellille. Lähdettiin hotellin viereiseen Pikku Kakkosen leikkipuistoon ensiksi touhuttamaan, syötiin pientä evästä koskipuistossa ja Bella nukahti päiväunille.

Käytiin syömässä yhdistetty lounas/päivällinen, jonka jälkeen suunnattiin käymään Tallipihassa jädellä sekä muutenkin tallipihaa kiertelemässä. Ihana paikka ja yhdeltä nuorelta lapselta ostettiin ilmapallokukka Lukalle.

Sitten olikin aika puoli neljän maissa suunnata hakemaan hotellilta tavarat ja suunnata kohti junaa. Vartin yli neljä alkoi kotimatka ja Porissa oltiin hieman ennen kuutta. Vähän jännitti, että miten kotimatka mahtaa sujua, kun junassa ei ole leikkivaunua. Luka oli kuitenkin kahden päivän päiväunien skippaamisesta väsynyt ja sai katsella tablettia kotimatkan, kun oikein huilaaminen ei hyvin onnistunut junassa. Bella touhotti penkillä kivasti ja tutki milloin mitäkin. Välipalaa myös syötiin matkalla ja onneksi junassaoli hyvin tilaa niins aatiin sellainen 4 hengen pöydällinen penkkipaikka vallattua, josta meillä olikin kahteen paikkaliput.

 

Kaiken kaikkiaan oikein kiva ja onnistunut reissu!

 

Ootko sä käynyt tänä kesänä Särkänniemessä tai oletko menossa?
Kiva kuulla muidenkin kokemuksia ja lemppareita!

Instassa

@outikarita

Lue myös

Vuorokauden treffit itseni kanssa (Tampere)

Sastamala – Päiväretki ja kyläily Herra Hakkaraisen luona

Juhannusperinteet, Muumimaailman kautta laivalle….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.