Hae
Outi Karita

Sastamala – Päiväretki ja kyläily Herra Hakkaraisen luona

Sastamala on kivan matkan päässä Porista päiväretken tekemiseen. Sinne ajaa noin tunnin verran. Isosti Sastamalaan ei olla tutustuttu, mutta kauniilta kaupungilta se heti näyttää, jollain tapaa todella kutsuvalta ja viehättävältä. Meidän retkemme Sastamalaan on jo toista kesää peräkkäin tullut halusta vierailla Herra Hakkaraisen talossa.

Sastamala

Herra Hakkaraisen talo on aivan ihana satumaailma, joka on rakentunut Mauri Kunnaksen kirjojen pihjalta. Se on ikäänkuin museo, joka aktivoi leikkeihin ja touhuihin. Ihan kaikkeen ei saa koskea, mutta jokainen talon teemahuone kutsuu myös leikkeihin ja vaikkei kaikkeen saa koskea, niin paljon on kosketeltavaakin ja myös roolivaatetta käytettäväksi leikeissä.

Kesällä talon sisäpihalta löytyy myös hurjan hauska autopiha, jossa on huomioitu eri ikäiset ja kokoiset lapset kahdella eri autoradalla. Toisessa käytössä on polkuautot ja toisessa potkupyörät ja kolmipyörät.

Meidän kummatkin lapset nauttivat kyläilystä tuolla ja niin nautittiin me aikuisetkin. Touhua riitti ja kyläiltiin semmoinen reilu 3 tuntia talolla! Paikka ei ole iso, mutta silti sinne mahtuu monenmoista aktiviteettia. Lemppareina oli ehdottomasti autopiha ja sisältä tällä kertaa voiton taisi viedä avaruus- ja ritarihuone. Näissä ainakin kauiten viihdyttiin! Myös unissakävelevä Herra Hakkarainen tavattiin!

Sastamala

Viime kesänä suunnattiin syömään Hesburgerille, mutta tänä vuonna ajattelin katsastaa löytyisikö jotain paikallista vaihtoehtoa ja niin löytyi ihana B15TRO. Mielettömän kaunis sisustus, iloinen palvelu ja todella maittava ruoka. Jälkkärikin olisi houkutellut, mutta tällä erää se jätettiin väliin. Mukaan tarttui kuitenkin maukas take away latte. Lämmin suositus tälle ihanuudelle!

Sastamala

Onko sulle Sastamala tuttu?
Entä oletko käynyt kylässä Herra Hakkaraisen luona?

Kurkkaa myös

Heinäkuussa jakamisen iloa ja ilon hetkiä

Juhannusperinteet, Muumimaailman kautta laivalle….

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.