Hae
Outi Karita

Lasten kuulumisia ja lemppareita kesäkuulta

Lasten kuukausikuulumisten aika.
Millaisia kuulumisia kesäkuulta ja mitkä olleet lemppareita.
Ykkösenä kummankin kohdalla varmasti ulkoilu ja uiminen!

Bella 1v 3kk

Vesipeto, ilopilleri, tahtotaapero

Ulkona oleminen on aivan parasta, sisälle ei millään malttaisi ja harmikin siitä tulee. Harmi vahvasti ilmaistaan ja vähän hanttiinkin pistetään, kun kivat hommat loppuu tai ei jotain saa.

Ulkona parasta on luontoa tutkia, keinua ja hiekkalaatikolla touhuta. Kovasti kiivetään liukumäen yläpäähän ja vihdoin on uskallettu yksinkin laskea, se vähän on jännittänyt. Toiset ihmiset saattaa myös hieman aluksi jännittää ja äidistä tai isistä turvaa haetaan ja turvan suojista toisille lirkutellaan ennekuin lähemmin tuttavuutta tehdä uskalletaan.

Kylvystä ja saunasta on aina tykätty, nyt luonnonvesiin myöskin pulahdettu, kylmä ei tähän mimmiin kovin helposti iske. Aikamoinen vesipeto onkin Bellasta kuoriutunut ja onneksi kotipihassakin pulikointiin mahdollisuus on suotu.

Kulmahampaita koko kesäkuu tehty on ja nyt jo kolmas kulmahammaskin pilkistää. Mansikat ja itsetehdyt smoothiejäätelöt on kesäkuun herkkuna maittaneet. Bella osaa myös tarpeitaan ilman sanoja hyvin ilmaista. Joskus joku sana hieman vahingossa putkahtaa, muttei varsinaisesti käyttöön vielä jää. Hän potalle saattaa suunnata, syöttötuolia osoitella ja housut itselleen hakea. Housut on selvästi tärkeät ja niitä jopa itse jo pukee, vähän apua vaan tarvii. Bella myös osaa kysyttäessä monet ruumiinosat näyttää ja tietää senkin, että nenä sanoo tööt. isoveljen hiuksiin kovasti hän tarttuu ja nyt kovasti harjoitellaan että silittää vain saa, tukistaa ei lain.

Musiikki ja tanssi edelleen on pop! Myös kaikkien työnnettävien lelujen kanssa on kiva kulkea ja muutama uusikin hankittiin kirpparilta kun bongattiin. Myös oma nelipyöräinen potkupyörä ja potkutteluautot suuren suosion saavat. Isoveljen potkulauta, se myöskin kiinnostaa! Ulkona on myös kiva saippuakuplia tekevää ruohonleikkuria työnnellä!

Kokoajan uutta opitaan ja leikit muuttaa muotoaan. Oma persoona mahtava esiin tulee lisää ja lisää!
Reissumimmi mahtava on myöskin tämä taapero!

Luka 3v 8kk

Sosiaalinen, herkkis, vauhdikas

Kerho kesätauolle jäi, mutta perhefutis alkaa sai! Ulkona paljon viihdytään ja taitaa kesäkuun helteet myös kovin väsyttää. Päiväunet melkein joka päivä nyt on maittaneet! Ehkä helteet myös on tehneet sen, että itkuharmeja helposti nyt myös tulee ja silloin usein on käynytkin niin, että jano, nälkä tai väsy iskenyt on kovaa ja se huomataan vähän liian myöhään.

Ulkona paljon potkupyörällä kuljetaan ja myös iskän kanssa sähkölaudalla välillä huristetaan. Luonnon tutkiminen kivaa on ja metsissä paljon viihtyisi, kaikki kivet ja kannot kääntäisi ja kiipesi kiville korkeimmille, ei päätä huimaa helposti. Joskus jännitys kuitenkin iskee, mutta paljon kiipeilytaidot taas on kasvaneet luonnossa ja puistoissa kun kiipeilee ja useammin taitaa äidin päätä huimata.

Kavereiden kanssa on kiva touhuta ja leikkipuistossa usein mukaan toisten leikkeihin nopsaan säntää tai hakee muita mukaansa. Kavereita olisikin kiva halata, vaan kaikki kun ei tahdo niin silloin jos läpyn edes saisi. Tästä paljon puhutaankin,  ettei kaikki halua koskea vaikka kavereita oltaiskin ja sitä pitää kunnioittaa.

Joulua kovasti kaivattiin, kun saippuakuplavälineitä lisää oltaisi toivottu, vaan ei siihen joulua tarvittu ja nyt saippuakuplat pihalla lentää saa! Musiikki on myös Lukan mieleen, Robin ja Hevisaurus kenties lemppareita on ja TiTi Nallen siivöuslaulua siivotessa pyydetään. Laulee myös Luka omia laulujaan ja alettiinkin sanoituksia ylös kirjaamaan!

Jädeä on aikapaljon meidän kesään kuulunut ja kesäkuun herkkuina mansikat myös maistelut! Apuri hän on myös kova kokkailuissa ja muissakin kodin puuhissa kaikissa, kotipihassa iskän ja äidin kanssa pihatouhuissa!

Uiminen myös Lukan mieleen kovasti kyllä on ja itse opetellut on myös sukelluksen taidon hienon. Vaan kylmä tulee hälle tosi nopsaan ja nyt kotipihan allas pyritään tarpeeksi lämpimäksi saamaan, ettei kylmäharmi liian nopsaa iskisi niin kovaa. Vähän myös mietitty, että uimakoulu voisi olla jo tämän pojan juttu!

Retkiä ja hetkiä on monenmoisia takana jo kesäisiä tosi monta! Kaikkea kaunista ihaillaan ja kukkia kovasti poimitaan! Tietoa hän janoaa ja paljon kyselee, uutta kokoajan oppii ja taidot karttuu kovaa!

Sisarukset mahtavat

On heistä paljon iloa toisiilleen, vaikka välillä vähän sörkitäänkin toisen leikkiä ja häiritään puuhia toisen. He halaavat ja lohduttavat toinen tosiaan, myös yhdessäkin leikitään ja toinen muistetaan! On heidän kanssa helppoa ja ihanaa myös retkiä monia tehdä ja erilaisa hetkiä paljon yhdessä kokea. Vaan kummallekin tasaiseen myös omaa huomiota annetaan, se tärkeää on kummallekin!

Paljon on kesäkuussa tosiaaan ulkoiltu ja eri puistoja ja uimarantoja läpi käyty. On myös juhlissa vierailtu ja Muumimaailmassa sekä laivalla käyty. Muumimaailma- ja laivareissua on tähän postaukseen mukaan tuonut, sillä niistä on jo oma postauksensa, jonkka linkkaan alle! Linkkaan myös toukokuun kuulumispostauksen lasten osalta, joka oli hieman laajempi, nyt keskityttiin enemmänkin juuri kesäkuuhun! Kesäkuusta oman koosteen teen myös vielä itseni ja koko perheen osalta!

Lue siis myös!

Juhannusperinteet, Muumimaailman kautta laivalle….

Lastenlauantai – lasten kuulumisia toukokuulta

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.