Hae
Outi Karita

Toukokuun 10 kirjaa!

Tess Gerritsen, Paratiisi vai helvetti, Pariisi yhdelle…..

Huh, oikeesti 10 kirjaa toukokuussa yhteensä luettuna/kuunneltuna! Oli tän vuoden kirjaennästys kyllä nyt ja eihän se sinäänsä kaikkea kerro kuinka monta kirjaa on lukenut, voihan sivumäärät olla samat 10 kirjassa kuin myös 3 kirjassa, mutta kyllä niitä sivujaklin ihan kiitettävästi tässä oli. Lukuvauhti ollut nyt vain hirmuinen ja tuo Gerritsen kirjasarja vei niin mennessään! Gerritsenejä luin tosiaan 7 kirjaa, jota aloin kyllä epäilemään, mutta kyllä vain luin. Näiden lisäksi kuuntelin 3 hyvin erilaista äänikirjaa!

Luettuna 7 Tess Gerritseniä

Tosiaan toukokuussa aloitin Gerritsenin niin kutsutun Rizzoli & Isles -kirjasarjan, joista osan olen lukenut vuosia takaperin. Huhtikuussa päätin lukea koko sarjan alusta loppuun ja toukokuun jälkeen oli enää viimeinen kirja lukematta. En nyt jokaista 7 toukokuussa lukemaani kirjaa isommin tässä ruodi vaan enemmänkin kirjoitan yleisesti jotain ja niitä joita takakannet kiinnostaa niin kopsaanpa ne vielä myös oman tiivistelmän alle. Jos ei kiinnosta niin voi skrollata sitten tuonne äänikirjoihin!

Näissä kirjoissa on aina mukana kuolinsyytutkija Maura Isles ja Rikosetsivä Jane Rizzoli. Kaikkia Gerritsenejä yhdistää koukuttavuus, näihin todella koukuttuu. Tarinat ovat hyvin yksityiskohtaisesti kuvattuja ja melko karmiviakin, joten kaikille nämä eivät sovi luettavaksi. Kirjat ovat helppo- ja nopealukuisia ja niin tiivistunnelmaisia, että näiden lukemista on vain pakko jatkaa ja aika nopeasti aina yhden kirjan taittaa. Kirjoissa on jatkumona rikosetsivien ja kuolinsyytutkijan elämä, joten siinä mielessä kirjat kannattaa lukea järjestyksessä. Kirjoissa kuvataan myös hyvin naissukupuolen asemaa kyseisellä työkentällä, mutta myös yksityiselämässä, toisaalta myös perheroolit tuulettuvat aika hyvin kirjasarjan myötä….

Tarkka ja nämä kirjat tietävä huomaa, että tästä puuttuu välistä nyt Hiljainen tyttö. Sen luinkin jo huhtikuussa, sillä aloitin sillä kirjalla, jonka jälkeen innostuin aloittamaan kirjasarjan alusta. Luutarha ei varsinaisesti ole kyseistä kirjasarjaa, mutta kyllä siinäkin Maura Isles on pienesti mukana.

Katoaminen

”Kuolinsyyntutkija Maura Isles kokee järkytyksen, kun hukkuneeksi todettu nainen herää henkiin ruumishuoneella. Sairaalaan päästyään nainen kaappaa aseen ja ottaa panttivankeja. Joukossa on viimeisillään raskaana oleva etsivä Jane Rizzoli.”

Mefistoklubi

 ”Joukko ihmispsyyken asiantuntijoita aikoo todistaa pahuuden olemassaolon PECCAVI. Latinankielinen sana on kirjoitettu murhatun nuoren naisen verellä kuin joulutervehdykseksi kuolinsyyntutkija Maura Islesille ja etsivä Jane Rizzolille. ”Olen tehnyt syntiä.” Rizzoli yhdistää nopeasti uhrin erääseen julkkispsykiatriin – hän kuuluu salaiseen Mefisto-klubiin, joka on päättänyt näyttää toteen, että saatana demoneineen elää keskuudessamme. Mutta sitten Mefisto-klubi alkaa pelätä herättäneensä henkiin jotain, mitä kukaan ei pysty hallitsemaan. Rizzoli ja Isles joutuvat myöntämään, että heidän vastustajansa on vaarallisempi kuin koskaan – ja se on vasta alkanut toteuttaa suunnitelmaansa.”

Luutarha

”Julia Hamill tekee kotinsa puutarhassa karmaisevan löydön: hänen lapionsa kalahtaa naisen pääkalloon. Vauriot viittaavat kuolinsyyntutkija Maura Islesin mukaan selvästi murhaan. 1830-luvun Bostonissa lahjakas mutta varaton Norris Marshall rahoittaa lääketieteenopintojaan kaivamalla hautausmaalta tuoreita ruumiita opettajansa leikkauspöydälle. Tämä kalmankatkuinen liiketoiminta kuitenkin kalpenee verrattuna tapahtumaketjuun, joka käynnistyy yliopistosairaalan liepeillä. Pian Norris huomaa itse joutuneensa murhan pääepäillyksi…”

Voitonmerkki

”Bostonin museon varastossa lojuneesta egyptiläisestä muumiosta halutaan museon uusi vetonaula, kunnes kuolinsyyntutkija Maura Isles tekee karmean löydön. Muumion sisällä on murhatun naisen ruumis.”

Jääkylmä

”Kuka selviää sarjamurhaajan kynsistä autiosta talosta – vai selviääkö kukaan? Kitkainen työpari Maura Isles ja Jane Rizzoli joutuu jälleen vastakkain säälimättömän sarjamurhaajan kanssa. Myrsky on saartanut viisi toisilleen tuntematonta ihmistä autioon taloon – ilman pakotietä.”

Eloonjäänyt

”Jane Rizzoli ja Maura Isles yrittävät selvittää orpolasten salaisuuden ja pysäyttää murhaajan. Perhe murhataan raa’asti ja vain yksi lapsista jää henkiin. Lasta tuntuu vainoavan kammottava kirous: myös hänet hoiviinsa ottanut perhe murhataan ja lapsi jää toistamiseen orvoksi.”

Salametsästäjä

”Maura Isles ja Jane Rizzoli saavat vastaansa sarjamurhaajan, joka metsästää myös Afrikan savanneilla. Seitsemän turistia on matkustanut Botswanaan kokeakseen todellisen safariseikkailun. Loma muuttuu pian epätoivoiseksi kuolemanleiriksi. Joka ilta auringonlaskun jälkeen yksi heistä katoaa; jäljelle jää vain luunsiruja ja vaatteenriekaleita. Hyökkääkö pimeydestä jokin vaarallinen villieläin, vai vaaniiko peto heidän keskuudessaan? Viisi vuotta myöhemmin Bostonissa Jane Rizzoli ja Maura Isles tutkivat metsästäjän ja eläintentäyttäjän omituista murhaa. Sitten löytyy toinen ruumis.”

Äänikirjoina Jojo Moyes x 2 ja Samuel Jyrinki

Jojo Moyes Pariisi yhdelle ja muita kertomuksia

Kyseessä on novellikokoelma. Heti ensimmäinen tarina, Pariisi yhdelle tempaisi mukaansa ja naurahtelinkin jossain kohtaa yksinäni ääneen kirjan tarinaa. Nyt tulee kuitenkin pieni mutta…. Kirja olisi varmasti ollut parempi leuttuna. Äänikirjana kuunneltaessa ei ollut ihan selvää, koska tarina aina vaihtuu uuteen. Osa tarinoista oli hyvinkin lyhyitä ja varmasti mielekkäämpiä luettuina. Kuitenkin joukossa oli todellisia helmiä, kuten tuo ensimmäinen tarina, joka olikin vähän pidempi.

Takakansi

”11 romanttista tarinaa, jotka lämmittävät sydäntä ja mieltä

Jojo Moyesin kertomuskokoelman nimitarinassa Pariisi yhdelle Nelliä odottaa romanttinen viikonloppu Pariisissa. Vain minuutteja ennen junan lähtöä Lontoosta hänelle selviää, ettei hänen poikaystävänsä olekaan tulossa mukaan. Tästä pitäisi seurata katastrofi, sillä kuten hänen ystävänsä hyvin tietävät, arka Nell on kaikkea muuta kuin vahva itsenäinen nainen, joka pärjää omillaan ja ottaa maailman haltuun. Mutta Pariisissa ja sen ihmisissä on sitä jotain, ”je ne sais quoi”… Saako kaupungin taika Nellin unohtamaan kelvottoman poikaystävänsä ja löytämään ehkä sen sijaan itsensä?

Jojo Moyes maalaa inspiroivassa ja nostattavassa tarinakokoelmassaan oivaltavia kuvia ihmissuhteista ja naisista niiden rakoilemispisteissä. Toiset löytävät kadonneen kipinän, toiset itsensä ja voimansa.”

 

Jojo Moyes Kuinka painovoimaa uhmataan

Tämä tarina vei todella mukanaan tässä tapauksessa kuuntelijan. Henkilöt ja paikat pystyi mielessään näkemään ja tunnelmatkin aistimaan. Tämä tarina oli hyvin monisyinen, kuten elämäkin! Ehdottomasti voin suositellatätä kirjaa vaikkapa kesälukemiseksi! Jojo moyesin kirjoilla on myös mielekäs lukija äänikirjoissa ja hänen kirjojaan onkin mukava myös kuunnella!

Takakansi

”Lontoon salaisessa kolkassa Henri Lachapelle opettaa lapsenlastaan Sarahia ja tämän hevosta uhmaamaan painovoimaa, aivan niin kuin hän itse teki Ranskassa viisikymmentä vuotta aiemmin. Mutta kun Henri joutuu yllättäen sairaalaan, 14-vuotias Sarah joutuu yhtäkkiä selviytymään maailmassa omin voimin.

Huostaanotettujen lasten tapauksia hoitavan asianajaja Natasha Macaulayn elämä näyttää menneen aivan pieleen: hän joutuu jakamaan asunnon karismaattisen mutta mahdottoman ex-aviomiehensä kanssa, ja töissä hänen koko harkintakykynsä on asetettu kyseenalaiseksi. Kun Natashan ja Sarahin polut risteävät, Natasha näkee mahdollisuuden panna asiat takaisin raiteilleen. Mutta hän ei tiedä, että Sarahilla on iso salaisuus, joka tulee muuttamaan heidän kaikkien elämän peruuttamattomasti.”

Samuel Jyrinki Paratiisi vai helvetti

Samuelin rehellinen ja avoin tarina puhuttelee ja koskettaa!

Samuel Jyrinki, somessa nimimerkillä @herkkämies avaa elämäänsä ja taustaansa avoimesti. Tällaiset tositarinat kiinnostavat aina ja kun kyseessä on vielä henkilö, jota mielellään seuraa somessa. Mun mielestä tämä tarina olisi jokaisen hyvä lukea tai kuunnella! Kirja tuo niin tärkeitä aiheita esiin ja meitä ihan kaikkia koskevia, oikeutta olla oma itsensä juuri sellaisena kuin on! Myös vanhempana nämä asiat herättävät paljon ajatuksia! Kirjan lisäksi suosittelen pistämään samuelin seurantaan somessa! Ihana Herkkämies, isä, aviomies, Samuel!

Takakansi

”Poikkeuksellisen avoin omaelämänkerrallinen teos avaa kurkistusikkunan kahteen vähemmistöön ja auttaa ymmärtämään niiden sisäistä maailmaa.

Häpeä ja syyllisyys omasta miehuudesta ja seksuaalisuudesta kietovat lonkeronsa Samuel Jyringin elämän jokaiselle osa-alueelle. Hän yrittää olla oikeanlainen mies ja hyvä uskovainen, ja täyttää miehuuden vaatimukset ja uskonyhteisön ihanteet. Salaisuus, jota hänen vaimonsakaan ei tiedä, ei kuitenkaan jätä häntä rauhaan, vaan ajaa lopulta romahdukseen. Peloista huolimatta on pakko paljastaa todellinen minuus. Teos haastaa pohtimaan omia asenteita ja käyttäytymistä suhteessa ympärillä oleviin ihmisiin. Et voi tietää, millainen ihminen vieressäsi istuu.”

Tällaisia kirjoja toukokuulta!

Oliko jokin kirjoista tuttu?
Meneekö jokin luku- tai kuuntelulistalle?

Lue myös tämän vuoden aikaisemmat kirjakoosteet

Huhtikuun kirjat – Pannaan menemään sekä 5 x Tess Gerritsen

5 kirjaa maaliskuulta – jännitystä, kiehtovuutta, kasvatusta, voimaa

Helmikuun 3 kirjaa vei mennessään, luettuna ja kuunneltuna

Toimiva perhe – Kirjaesittely

Tammikuun kirjat – Tritonus ja Samu Haber

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.