Hae
Outi Karita

Paras ehoste

Paras ehoste on ilo kasvoillasi.
Anna sen näkyä!

Hidasta elämää – Ilon vuosi 2021

Tässä mietettä tämän viikon kohdalta kalenterista!

paras ehoste

Viikko alkanut tahmeasti

Mun viikko kyllä alkoi hieman tahmeasti. Oon ollut jotenkin tosi ärsytysherkkä ja se ei ole kauheen hyvä lasten kanssa. Oon kuitenkin tiedostanut sen, että nyt keittää yli helposti ja nopeasti ja täysin turhaan, joten oon pystynyt myös tiedostamisen kautta ainakin vähän himmaamaan ärsytystäni ja mennä puhkumaan välillä itsekseni. Samalla huomkaan kaipaavani läheisyyttä ja hellyyttä kompensoimaan ärsytysherkkyyttäni. En oikein saa kiinni, että mistä tämä kumpuaa, mutta luulen että se on kierrosta johtuvaa, kuukauden kohdasta riippuvaa. Aina välillä tulee tällaisia päiviä ja on tärkeää olla tällöin myös armollinen itselle, sekä kertoa se vaikkapa myös muulle perheelle. Puhkuin tästä kyllä yhdelle ystävällekin ääniviestissä ja parhautta on, kun toinen kuuntelee, ymmärtää ja vertaistukee!

Kun tätä kirjoitan ja mietin tätä viikkoa, niin voi olla, että kyllä muutamat asiat luovat myös stressiä mieleeni, jota en ole vain hoksannut. Kyse ei välttämättä ole mistään ikävistä asioista, mutta asioista joiden taustalla saattaa häilyä negatiivisiakin tai stressaavia tunnelmia. Nyt voisi olla hyvä pysähtyä hetkeen ja hengittää… On kyllä uskomaton voima silläkin, kun alkaa kirjoittamaan näin ajatuksenvirtaa ja huomaa oivaltavansa, että tässä teille niitä näitä kirjoittaessani taisinpa vähän terapoida itseäni samalla, hups ja heh!

paras ehoste

pysähdyn, nautin, iloitsen

Viikko on onneksi vasta alussa ja tänään jo tuntuu helpommalta! Tähän viikkoon on myös monenmoista pientä ohjelmaa jo tiedossa. Puistotreffejä, leikkitreffejä, ystävien näkemistä, juhlia. Monia syitä iloon! Pysähdyn nyt elämään hetkessä, nauttimaan ja iloitsemaan!

Tuosta ilon näkymisestä tulee mieleen myös jälleen, se miten multa on joskus lapsena ja nuorena välillä kysytty, mitä hymyilen?
Silloin menin aina hämilleni, enkö saisi hymyillä…
Nyt osaisin vastata, hymyilen elämää!

On multa myös kyselty, miten jaksan olla aina iloinen?
No en aina olekaan, mutta kun olen, miksen antaisi sen näkyä?

Muista siis, paras ehoste on ilo ja hymy!

paras ehoste

Lue myös

Viikko täynnä kivaa puuhaa ja ihania kohtaamisia

Ei mikään kympin oppilas…

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.