Hae
Outi Karita

Vuorokauden treffit itseni kanssa

Itseni ja Ranskalaisen valokuvaajan kanssa, joka kulki miltei koko vuorokauden tiukasti matkassani….

Sain kaksi vuotta sitten hääpäivänä lahjaksi Rikulta hotelliyön yksin ja nyt oli vihdoin aika lunastaa lahja ja suunnata Tampereelle!

Irtiottoarjesta, mutta enennen kaikkea tämä oli aikaa itselleni, itseni kanssa ja itseäni varten! Mulle oma aika itseni kanssa on hirmu tärkeää, vaikka olen hyvin ekstrovertti niin kaipaan kuitenkin sitä omaa rauhaa ja tilaa säännöllisesti. Nyt sain sitä aikaa ja tilaa ruhtinaallisesti vuorokauden ajan!

Lähdin perjantaina puoliltapäivin matkaan junalla ja sain jo matkalla laskeutua rauhassa omanlaiseen tunnelmaan. Mulla kulki tiiviisti tosiaan matkassa mukana kirja, mukana oli myös kirjoitustarpeet, kynä ja vihko, mutta tällä kertaa niihin en juurikaan tarttunut. Kirjaan uppouduin kyllä ja tarina vei mennessään. Vaikka kirjan sivuille upposinkin vahvasti niin olin myös vahvasti läsnä itselleni ja fiilistelin tunnelmaa ja kesäpäivää!

Ensimmäisenä Tampereelle päästyäni suuntasin hotellille, joka oli aivan kävelymatkan päässä. Mulla oli huone Radisson Blu Grand Tammer hotellissa ja heti upgreidasin itseni, kun tarjottiin pienellä lisämaksulla hieman isompaa huonetta kylpyammeella ja puistonäkymällä ylimmässä kerroksessa. Olikin kyllä ihana huone, suuri ikkunalauta ja kaunis maisema. Fiilistelin aika monta kertaa tunnelmaa tuon ikkunan äärellä.

Hotellista lähdin kyllä aika pian ulkoilmaan. Lähdin käppäilemään kohti Tallipihaa, jossa kiertelin putiikeita, ostin suklaata illaksi hotellihuoneelle ja istahdin päiväkahville Ranskalaisen valokuvaajani kanssa. Tallipihan alue on ihana ja rauhallinen ympäristö!

Siitä lähdin sitten käppäilemään ja kiertelemään, muutamassa kaupassa piipahdin ja Ratinan ostoskeskuksessa käväisin ja tein muutaman ostoksen. Lapsille tuliashatut ja itselleni vähän alusvaatetta ja yöpaidan.

Ennen hotellille paluuta ja syömään menoa päätin istahtaa terassille juomaan drinksun Ranskalaisen valokuvaajani kanssa. Tämä taisi olla verkarantaa, jossa istahdin. Kun siitä kävelin hotellille niin fiilistelin kyllä kesäillan tunnelmaa. Puistot täynnä ihmisiä, terasseilla väkeä, tuntui elämältä ja tuntui myös, että olisin ollut jossain pidemmälläkin reissussa.

Hotellilla pieni freesaus ja suunta hotellin ravintolaan Bristo Tammeriin illalliselle. Ruoka ja palvelu oli hyvää vaikkakin pääruokani taisi jossain kohtaa keittiöltä unohtua, mutta tätäkin tultiin pahoittelemaan ennekuin itse asiasta kysäisin, ehdin kyllä jo hieman kaipailemaan ruokaa. Sain kuitenkin viivästyksestä hyvitystäkin pyytämättä edes. Sain myös mahani täyteen ja tosiaan palvelu ja tunnelmakin oli hyvää.

Hotellihuoneella laskin vielä itselleni lämpimän iltakylvyn, tein kasvokuorinnan, laitoin silmänaamion ja niin, tyhjäsin rintojani ja piru vie, kun oli unohtunut rintapumppu kotiin ja meni käsin lypsyksi, ärsyttävää hommaa. Rentouduin, söin suklaata ja join sangriakuohuvaa sekä luin kirjaa, kunnes silmät lumpsuivat….

Aamulla kyllä huomasin heti, että olin ollut illalla liian laiska siinä käsin lypsyssä ja rinnat oli melkoisen pinkeenä, että eikun lypsyhommille heti aamusta, heh. No, mutta sitten aamun kohokohta hotellissa, hotellin aamiainen, ihanaa!

Aamiaisen jälkeen hieman käppäilemään koskipuistoon ja istahdin sinne penkille lueskelemaan hetkeksi. Perjantai-illan elämän fiilistely näkyi valitettavasti aikamoisena roskan määränä ja muutamana nukkuvana juhlijana, mutta keskityin itseeni ja kesäiseen aamupäivään sekä Ranskalaiseen valokuvaajaan.

Pienen kävelyn kautta suuntasin hotelille vielä hakemaan tavarat ja suuntana rautatieasema. Puoliltapäivin lähti juna kotiin ja oli oikein sopiva hetki palata kotiin, ihana palata kottin!

Sain itse päättää mitä teen ja milloin, ei tarvinnut keneltäkään kysyä onko nälkä ja mihin toinen haluaisi mennä vaan ihan oman fiiliksen mukaan vuorokautta elelin. Oikeastaan tiesin, että saan vuorokauden kyllä kulumaan ja varmasti saisin kaksikin näin kulumaan, mutta tämä oli oikein sopivan mittainen aika itselleni tässä kohtaa. Varmasti tällaisen vuorokauden, ehkä joskus pidemmänkin ajan/reissun toteutan uudelleenkin, nimittäin kyllä nautein. Sitä en tiedä koska seuraavan kerran, tuskin nyt kuitenkaan hetkeen. Kesään on kuitenkin monenmoista kivaa suunnitelmaa perheen ja ystävien kanssa ja pienemmät omatkin hetket säännöllisesti siivittävät varmasti kesää.

Ootko sä ottanut itsellesi tällaista aikaa, aikaa olla vain itsesi kanssa reissussa?
Vai onko matkassa aina joku mukana?

Lue myös

Vuorokaudeksi yksin…

Kesäkuu, mä lupaan nauttia susta!

Kesä 2021 suunnitelmissa

Instassa

@outikarita

3 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Mikä oli toi sun ihana pääruoka Tammerissa? En netin listalta löytänyt yhtäkään risottoa, hmm.

  2. pv kirjoitti:

    Olen ottanut joskus viime vuonna keväällä. Olisi ihana kyllä uudestaankin❤️ tekee niin hyvää, vaikka äitinä aina meinaa ajatella toiset etusijalle ? meilläkin on perhe reissuja. Omia reissuja johon yleensä kuuluu ystävät, mutta hyvin harvoin täysin yksin reissuja vaikka nautinkin niistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.