Arkiruokaresepti pastalla tai kesäkurpitsalla
…tai vaikka kummallakin!
Meillä syödään paljon pastaa, se on hyvää ja nopeaa arkiruokaa, eikä pelkästään arkiruokaa. Teen usein pastakastikkeet tomaattipohjaisina ja joskus syön tomaattista jauhelihakastikettakorvaten pastan kesäkurpitsalla. Se oli tänään ajatuksissa, mutta tiedostin, että nyt ei kyllä kevennetty versio ilman pastaa riitä, joten tänään lauatselta löytyi kesäkurpitsa ja spaghetti.
Ainekset näkyy kuvastakin, mutta listataanpa vielä.
400 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 kesäkurpitsa
1 salottispuli
3 valkosipulinkynttä
Pasta rossa maustetta tai miten haluaakin maustaa
Täysjyväspaghettia
Oliiviöljyä
Höylää juustohöylällä kesäkurpitsa leveiksi suikaleiksi keskustaan asti.
Pilko keskusta pieniksi kuutioksi.
Pilko sipulit.
Kuullota sipulit sekä kesäkurpitsakuutiot (älä suikaleita vielä!)
Lisää jauheliha pannulle ja paista kypsäksi.
Mausta!
Kaada kattilaan tomaattimurska ja jauheliha-kesäkurpitsa-sipuliseos.
Anna pöhistä miedolla lämmöllä kattilassa.
Laita pasta keittymään!
Paista vielä tilkassa öljyä kesäkurpitsasuikaleet.
Kastike on todella hyvää ihan kesäkurpitsankin kanssa, mutta jos kaipaa täyttävämpää niin sitten pastaa mukaan! Jos syö pelkän kesäkurpitsan kanssa niin sitä kannataa varata ihan kunnolla! Annoksen toki viimeistelee vielä parmesan raaste, joka meiltä oli päässyt loppumaan.
Tekovaiheesta ei ole kuvia, mutta instasta löytyy tililtäni tämän ruuan teosta myös videona reels-pätkää
Tsekkaa myös