Hae
Outi Karita

Äitien vapaapäivä vol. 2

Äitienvapaapäivää olin eilen, lauantaina viettämässä ystäväni kanssa Raumalla. Me vietettiin alkuvuodestakin tällainen kahdenkeskinen vapaapäivä niin sanotusti ja silloinkin tarkoitus oli suunnata Raumalle, mutta jouduttiin suunnitelmia muuttamaan. Tällä kertaa suunnitelmat piti ja päästiin sitten Raumalle päivää viettämään!

Aamupäivästä lähdettiin Raumalle ja Rauman vanhaankaupunkiin nimenomaan. Vanha rauma on mielettömän kaunis puutalokaupunginosa Ramalla, jonka asemakaava perityy jo keskiajalta. Vanha Rauma on myös valittu Unescon maailmanperintöluetteloon. Ihanant mukulakivikadut, vanhat puutalot, kauniit pihat. Välillä varsinkin niistä ihanista sisäpihoista tulee ihan sellainen keski-euroopan tunnelma.

Meillä oli ihan tarkoituskierrellä rauhassa pieni putiikkeja, mutta kävikin niin, ettei monessakaan ehditty käymään ja se kyllä hieman harmittikin. Liikkeet kun menivät jo kahdelta kiinni. Normaalistikaan ei viikonloppuisin ole kuin kolmeen auki monetkaan vanhan Rauman liikkeistä, mutta tunti enemmän olisi ollut oikein sopiva ja kun huomattiin tämä koronan takia aikaistettu sulkemisaika, niin kello olikin jo kaksi. Muutama liike jäi nakuttamaan, mutta onneksi Raumalle pääsee uudestaankin ja ajomatkaa ei ole kuitenkaan mahdottomasti.

Aamupäivällä käytiin kahvilla ja myöhemmin päivällä tiemme vei pizzalle. Paikat valikoitui ihan fiiliksen mukaan. Usein Vanhalla Raumalla käydessä on tullut käytyä Cafe salissa, mutta nyt haluttiin jonnekin muualle ja jonnekin missä ei olla käyty. Aivan ihana kahvila/konditoria Prassen sitten kutsuikin meitä tunnelmallaan ja oli niin hyvät kahvit, että iltapäivällä haettiin vielä take away cappuchinot. Syömässä käytiin tosiaan Osteria da Filippossa ja pizzaan päädyttiin kummatkin.

Päivä oli ihanan aurinkoinen ja Vanha Rauma tosiaan hyvin kaunis, joten paljon ihan käveltiin sinne tänne, höpistiin niitänäitä ja ihailtiin ympäristöä. Käytiin sivupoluilla ja todettii, että joskus pitääkin vähän lähteä sivupoluille, niin voi löytää jotain uutta ja upeaa. Tämähän viisaus ja oivallus pätee ihan elämässä monessakin suhteessa. Ihana oli yhdessä fiilistellä, kun kummatkin nautittiin katsella ja aistia ympäristöä ja sen tunnelmaa.

Juuri sopivaa ja ihanaa akkujen latailua ystävän kanssa!

Illaksi sitten suunnattiin kotiin ja mulla olikin kotona vastassa lasten iltapalahetki ja sitten pian jo lapset kävikin unille…

Lue myös

Kotiäidin vapaapäivä

Kesä 2021 suunnitelmissa

Lastenlauantai – lasten kuulumisia toukokuulta

Instassa mm. uusi sunnuntailive tallennettuna

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.