Hae
Outi Karita
Kaupallinen yhteistyö

Toukokuun treffeillä Reposaaressa, turistina kotikaupungissa

Kaupallinen yhteistyö: Visit Pori

Yhteistyössä saatu Aikamatka Reposaaren värikkääseen historiaan – kirkkomaakierros

Toukokuun treffeillä oltiin Rikun kanssa Reposaaressa viettämässä keväinen ilta. Reposaari on osa Poria ja kyllähän se tuttu on, mutta silti hieman vieras ja hyvin omanlaisensa paikka Porissa meren äärellä. Reposaari onkin oikeastaan ollut meren ympäröimä saari. Reposaaressa on ihan omanlainen tunnelmansa ja se tunnelma henkii sitä vanhaa ja historia näkyy myös Reposaaren kaduissa, rakennuksissa ja luonnossakin. Reposaari on myös osittain rakentunut, muokkaantunut ja kasvanut laivojen mukana tulleesta painolastimaasta ja sen mukana tulleesta kasvillisuudesta nimittäin Reposaari on ollut mm. suuri satama- ja kauppapaikka jonne laivoja on tullut aina Amerikasta asti.

Turistina omassa kotikaupungissa!
Kiehtova ja kaunis,
tuttu, mutta silti hieman vieras,
meren ympäröimä
Reposaari.
Kaikuja historiasta,
vanhat puutalot,
soratiet ja meri,
elämää nykyhetkessä…

Ensin käytiin syömässä Turo´s holy smoke:ssa burgerit. Hieman jännitti kun jonoa oli, että miten mahdetaan ehtiä. Palvelu oli kuitenkin hyvin nopeaa ja nautittiin todella maukkaat burgeriannokset. Jälkkärilistallakin olisi mutakakku houkutellut, mutta se oli kuulemma loppu ja ainoa jälkiruoka mitä heillä oli, oli jäätelö. Noh, me oltiin kyllä hyvinkin täynnä jo burgereista ja kellokin sitten jo tikitti ja oli aika suunnata seuraavaan paikkaan…

Porin rakkauslähettiläänä kun toimin, niin tarjoutui sitä kautta miehen kanssa päästä Reposaaressa kävelykierroksella tutustumaan Reopsaaren historiaan. Reposaaren kirkon pihalta sitten lähti opastettu Aikamatka Reposaaren värikkääseen historiaan – kirkkomaakierros. Hautausmaalla tämä kierros sitten tapahtuikin vallan ja eri hautakivien myötä sukelsimme erilaisiin tarinoihin ja kohtaloihin, joita Reposaaressa on ollut. Kiehtovia tarinoita, hauskojakin, mutta myös traagisia ja surullisia, menestystarinoita ja Reposaaren historiaa. itse kun vahvasti myös näkee mielikuvina asioita, niin tarinoihin oli helppo eläytyä varsinkin kun oli tarinoiden tapahtumapaikalla Reposaaressa. Pystyi tavallaan näkemään ihmiset ja tapahtumat sekä aistimaan tunnelmia. Hautausmaat ovat mielenkiintoisia, siellä on niinmonta tarinaaätkettynä hyvin eriliasten muistomerkkien ja hautakivien sisään. Ulkomailla olen välillä käynyt ihan vainkatselemassa hautausmaita ja täällä Suomessakin käydessä läheisten haudoilla sitä katselee ohikävellessä väkisinkin erilaisia hautakiviä ja joidenkin kohdalle pysähtyykin… Siinä mielessä juurikin tarinat näin hautapaikkojen kautta kerrottuna on oiva tapa sukeltaa tarinoihin ja historiaan.

Porissa on myös monia muita kävelykierroksia kesän aikana ja kyllä sieltä kiinnostaisi itseäkin vielä muutama, etenkin Kesäyön kummituskävely sekä tutustumiskierros Porin teatteriin, joka on itseasiassa maailman vanhin suomenkielinen teatteri. Niinja muuten Reposaaressa on Suomen vanhin ravintola, Ravintola Reposaari.

Erilaisiin kävely-/tarinakierroksiin Porissa pääset tutustumaan Visit Porin sivuilla

KÄVELYKIERROKSET

Sellaiset oli meidän toukokuun treffit ja heräsipä samalla kiinnostus sekä näihin kävelykierroksiin että myös käymään syömässä useamminkin nyt kun jälleen mahdollista ja tekemään samalla vähän kotiseuturetkeilyä! Muutamia uusiakin paikkoja on, joissa ei ole tullut vielä käytyä jsyömässä.

Ootko sä ollut turista omassa kotikaupungissa tutuestuen oman kaupungin tarinoihin ja historiaan?
Oisko tällaiset kävelykierrokset sun juttusi?

Entä millaisilla treffeillä oot itse viimeksi ollut?
Mehän tosiaan puhutaan nykyään lasten myötä treffeillä käymisestä, kun päästään kaksin viettämään aikaa,
vaikka vanhapari ollaankin!

Lue myös kuluneen vuoden aiemmista treffeistä

Keväinen treffivuorokausi

Maaliskuun muistoja

Helmikuun treffit ystävänpäivätunnelmissa

Tammikuun treffit

Instassa

@outikarita

Kaupallinen yhteistyö: Visit Pori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.