Hae
Outi Karita

Lastenkirjalauantai – Molli x 3

Maailma on kamalan suuri. Liian suuri.
Ja minä olen liian pieni, Molli nielaisi.
Entä jos minä katoan, muutun niin pieneksi,
etten löydä täältä enää itseäni?

Molli ja maan ääri

Molli

Katri Kirkkopellon kirjat ovat meillä ihastuttaneet kovasti. Tällä kertaa lastenkirjalauantaihin otin mukaan kolme Molli -kirjaa. Ajattelin ensin, että nämä kirjat saattaisivat olla turhan pitkiä, mutta kun kirja tempaisee mukaansa niin ei pituudesta tarvi huolta kantaa. Nämä kirjat tempaavat tosiaan mukaansa seikkailuihin ja monenmoisiin tunteisiin. Tarinat ovat kiehtovia, kuvitus kaunista ja näiden yhdistelmänä kirjojen, Mollin ja Pikku Sisun maailmaan on helppo eläytyä.

Molli

Katri Kirkkopelto – Molli

Mene pois, hus, häivy…. Mollin piha on täynnä kylttejä, joita Pikku sisu ei osaa lukea. Kuinka käykään kun Sisu hämmentää Mollin eloa koputtamalla ovelle. Molli alkaa miettiä millainen ystävän tulisi olla ja tekee vielä yhden kyltin…. Tästä alkaa Molli kirjat, joissa jatkossa seikkailevat Molli ja Pikku Sisu!

Takakansi

”Molli on pieni olento, jolla on suuri haave. Se haluaisi ystävän. Ystävän kanssa voisisupattaa salaisuuksia, kikattaa kippurassa, hyristä hyvästä mielestä, kuunnella hiljaisuutta tai laittaakaikki hyrskyn myrskyn. Eräänä päivänä Mollin maailmamenee mullin mallin, kun Pikku sisu koputtaa sen ovelle…”

Molli Molli

Katri Kirkkopelto – Molli ja kumma

Tarina ystävyydestä, ystävyyden jakamisesta, mustasukkaisuudesta, pelosta, rohkeudesta, ennakkoluuloista. Sellaisista asioista ja tunteista, joita kohtaamme ihmiisuhteissa, kun vielä opettelemme ja kokeilemme ihmissuhdetaitojamme.

Takakansi

”Mollin puutarhaan on ilmestynyt jotain kummallista. Suuret jalanjäljet – tai oikeastaan valtavat! Kuka kumma on tehnyt ne? Onko se joku vaarallinen? 

Selvittäessään kummallisen olennon salaisuutta Molli ja Pikku Sisu pohtivatpelkoa, rohkeutta ja ennakkoluuloja. Heidän ystävyytensä joutuu koetukselle. Löytyyköhän Mollin puutarhasta tilaa kaikille kolmelle?”

Molli

Katri Kirkkopelto – Molli ja maan ääri

Jälleen niin ihania oivalluksia, niin samaistuttavia pelkoja ja mietteitä. Osuvia ajatuksia ihan jokaiselle! Tarina unelmista, haaveista, seikkailusta, itsensä voittamisesta, uuden kokemisesta, maailman avartumisesta ja koti-ikävästä.

”Mollin maailmaan kuuluu oma tuttu talo ja puutarha sekä kiviaita, joka erottaa puutarhan Suuresta metsästä.

Viime aikoina Molli on kuitenkin usein unohtunut katsomaan aidan takana siintävää metsää. Olo on kumma: varpaissa kutittelee ja häntäkin viuhtoo villisti. Mollilla on matkakuume! Ystävänsä Pikku Sisun kannustamana Molli uskaltautuu ensi kertaa kotipihansa ulkopuolelle. Seikkailuun tarvitaan karvan verran rohkeutta, hännänmitallinen sisukkuutta sekä viisaat jalat, jotka löytävät tien takaisin kotiin.”

 

Ihania nämä Molli -kirjat ja näitä on lisää!

Onko Molli sinulle jo tuttu?
Ison suosituksen voin ainakin antaa!

Molli

Lue myös aiemmat lastenkirjalauntai postaukset

Lastenkirjalauantai- Roskakasa, muttei roskakirja

Lastenkirjalauantai – Nelli Heinimo Kaivurin raivari

Lastenkirjalauantai: Katri Kirkkopelto – Piki

Lastenkirjalauantai: Jani Toivola – Poika ja hame

Kettujuttuja – Lastenkirjahaaste ja lukuvinkki!

Instassa

@outikarita

Lastenkirjahaasteessakin nämä kirjat sopivat moneen kohtaan!

Tarina, jonka olisin halunnut kuulla lapsena
Kirja, jonka kuvituksen voisin ripustaa seinälleni.
Kirja, jonka päähenkilö ei ole ihminen tai eläin.
Kirja, joka tuo lohtua.
Kirja, joka käsittelee ulkopuolisuutta tai yksinäisyyttä.
Kirja, joka naurattaa.

Molli

 

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Kaunis blogi sulla!?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.