Hae
Outi Karita

Anna kehollesi kosketusta

”Anna kehollesi sellaista kosketusta, mistä se iloitsee.
Kehosi on sielusi malja, anna sen täyttyä ilolla.”

-Hidasta elämää, Ilon vuosi 2021-

Ihana ajatus viikon alkuun kalenterista poimittu. Herättää juurikin ajatuksia, että itsekin voi kehoaan ja itseään huomioida. Voisiko itseään halata, silittää, helliä, koskettaa…? Voisiko myös liikkua sen mukaan, mikä tuo hyvää oloa, mikä saa kehon voimaan hyvin ja iloitsemaan? Kuinka usein sitä pysähtyy miettimään millaista kosketusta ja liikettä keho kaipaa? Kosketusta voi saada toiselta ja vaikkapa puolisolle voi kertoa mitä ja millaista kosketusta kaipaa, mutta sitä voi myös itse antaa itselleen!

Tällä viikolla menen Maijan ohjaamaan lempeyden joogaan ja käyn myös hellittävänä ajatuksineni ja kehoineni Maijalla, kehomielentaikaa…. Mitä voisin itse tehdä? Liike usein mulla kumpuaakin kehosta nykyään, musiikki soimaan je hellimään kehoa liikkeellä, johon se kutsuu. Oma hetki suihkussa ja saunassa, pysähtyä tunteeseen. Aamulla herätessä, illalla nukkumaan mennessä huomioida keho ja sen tarpeet, jos päivän hulinassa ei huomaa, mutta myös yritää päivällä pysähtyä itseensä. Kuinka mekaanisesti sitä vaikkapa rasvaa kasvonsa ja pesee itsensä, ihan näin arkisissakin hetkissä voi pysähtyä kosketukseen.

Muistetaan kosketuksella arjessa itsemme ja muistetaan samoin myös ne rakkaimpamme.
Kun muistaa ja huomioi itsensä, niin sitä automaattisesti huomioi enemmän muitakin.
Kosketa!

Lue myös

Toukokuu, ihan kuin olis jo kesä!

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.