Hae
Outi Karita

Lastenkirjalauantai- Roskakasa, muttei roskakirja

Roskakasa tärkeällä asialla!

Lastenkirjalauantai muutaman viikon tauon jälkeen on taas täällä ja monenmonta kirjaa olisikin mielessä, joista voisi esittelyn tehdä. Tänään kirjaksi valikoitui kirjastosta lainassa ollut ja paljon meillä luettu Emilia Erfvingin Roskakasa. Tätä on luettumeillä jo monta kertaa ja kirja on herättänyt monta ajatusta,kysymystä ja keskustelua kolme ja puoli vuotiaan kanssa ja herätteleepä tämä kirja myös aikuista, sillä eivätpä kaikki aikuisetkaan aina piittaa roskien oikeasta sijainnista! Kirja toimii myös hyvänä apuna lapsen kanssa keskusteltaessa, kun mietitään roskia ja luontoa, kierrätyksen ja roskaamisen merkitystä…

roskakasa

Takakansi

”Metsässä on kasa.
Kasaan on ilmestynyt ihmeellisiä asioita.
Ne eivät näytä eläimiltä eivätkä kasveilta.
Eivät sieniltä eivätkä kiviltä.”

roskakasa

Meidän roskakasa

Meillä vanhempi lapsi on hyvin pienestä asti oppinut ymmärtämään ESIMERKIN kautta, ettei roskat kuulu maahan eivätkä luontoon ja niin tulee nuorempikin ymmärtämään. Usein ollaan ulkoillessa roskia kerätty ja monesti kulkeekin rattaissa mukana pussikin niitä varten. Tämä kirja raotti ymmärrystä vielä lisää ja poika eläytyi kyllä vahvasti eläinten harmiin ja ahdinkoon, hän kun eläytyy kirjoissa hyvin vahvasti tarinaan. Tämän jälkeen on taas roskia bongailtu luonnossa ja huomasi, että niihin tuli taas pojankin kiinnitettyä enemmän huomiota.

roskakasa

Joskus roska voi olla myös aarre ja roskista voidaan saada aikaan kauneutta ja kierrättäessä syntyy monia hyötyjä ja uusiokäyttömahdollisuuksia! Meillä opetellaan myös kotona kierätystä ja luulenpa, että lapsemme tulevat vielä lisää näissä asioissa opettamaan meitä vanhempia tulevaisuudessa, kierrätyksen ja ekologisuuden suhteen ja se on hienoa, vähän jopa odotan sitä! Samalla pyrin itse ohjaamaan hyvään suntaan, antamaan ajattelemisen aiheita, kuten tämä kirja, kertomaan asioista ja yhdessä opetellen myös toimimaan oikein.

Miten jostain niin ikävästä ja vaarallisesta
voi syntyä jotain niin kaunista ja kiinnostavaa?

roskakasa

Oliko sinulle Roskakasa ennestään tuttu?
Herättikö ajatuksia?

Tämä voisi sopia myös Lastenkirjahaasteen kohtiin

Kirja, jonka aiheena on ilmastonmuutos, kierrätys ja/tai ekologisuus.

Lue myös aiemmat lastenkirjalauntai postaukset

Lastenkirjalauantai – Nelli Heinimo Kaivurin raivari

Lastenkirjalauantai: Katri Kirkkopelto – Piki

Lastenkirjalauantai: Jani Toivola – Poika ja hame

Kettujuttuja – Lastenkirjahaaste ja lukuvinkki!

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.