Hae
Outi Karita

Lapsettomien lauantai

Lapsettomien lauantai muistuttaa siitä, ettei lapsi ole itsestäänselvyys. Muistutus etteivät kaikki lasta toivovat tule lasta saamaan. Simpukan merkitys on monelle tuskallisen tuttu ja tämä päivä myös tuo yhteen niitä kokemuksia. Vertaistuki, jota mm. Simpukka ry tarjoaa on tärkeää. Jokainen meistä tuntee jonkun, luultavasti moniakin, joita tahataon lapsettomuus koskettaa, eikä sitä välttämättä edes tiedä. Kuitenkin tahaton lapsettomuus on yleisempää, mitä moni edes tietää. Yleisempää, mitä minäkään tiesin, vaikka olen mielessäni sen aina ymmärtänyt, että se voi koskettaa ketä tahansa, enkä itse olen pitänyt lasten saamista itsestäänselvyytenä. Kun itse kerroin aikoinani meidän lapsettomuustaipaleesta, niin koin yllättävänä sen, miten moni tuttu ja tuntematon minua lähestyi kertoen myös käyneensä tai käyvänsä omaa lapsettomuuden polkuaan.

Lapsettomien lauantai

Hyvää tarkoittavat kysymykset, sanat ja neuvot….
Mieti vielä ennenkuin sanot!

Sanat voivat satuttaa, ne hyvääkin tarkoittavat. Tärkeää on kuuntelu ja läsnäolo silloin kun sitä kaivataan. Välillä myös tarpeen on ihan vain seura ja saada jotain muuta ajateltavaa! Sanoja ei aina tarvita!

Lapsettomien lauantai

Lapsettomien lauantai

Tahattoman lapsettomuuden polulla ollaan oltu ja sydän on säröjä saanut, pirtsaleita on koottu. Jollain tasolla huomaan tuon historian välillä vaikuttavan sismpääni ja tunteisiini edelleen. Se on kuitenkin elämääni ja aina osa minua. Äitienpäivä voi olla monelle vaikea päivä, joko tuon lapsettomuuden takia, myös monelle äidiksi tulleellekin lapsettomuudesta kärsineelle vaikea päivä edelleen. Itselleni se on onnen, kiitollisuuden ja rakkauden päivä!

Lapsettomien lauantai

Toivon kaikille voimia,
joita tämä päivä koskettaa.
Kaikille, joiden syli on tyhjä
toiveista huolimatta!

Lapsettomien lauantai

Lapsettomien lauantai

Lue lapsettomuustarinastamme

Lapsettomuus ja pala meidän tarinaamme 1/3

Lapsettomuushoidot ja pala meidän tarinaamme 2/3

Lapsettomuus ja raskautuminen – pala meidän tarinaamme 3/3

Lapsettomuus ja parisuhde – pala tarinaamme

Instagram

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.