Hae
Outi Karita

Arkisia hetkiä – Torstai oli hyvä ja aurinkoinen

 

 

Aamulla seiskan aikaan lapset heräili ja herätteli mutkin. Luka oli heti rakentamassa peitoista ja tyynystä linnoitusta sänkyymme ja Bellakin hymyili kuin aamuaurinko. Mä koitin saada unihiekat silmistäni pois.

Keittiössä musaa soimaan, biisilistan ekana Lovely day. Aamupalaa tehdessä kevyttä kehonhuoltoa ja jammailua musan tahtiin. Tänä aamuna telkkari pysyi kiinni.

 

Kasilta oltiin aamupalalla, puuroa kaikille. Viestitin ystävän kanssa, jonka luo oltiin menossa. Sovittiin, että tilataan pizzat. Kerroin Lukalle, että tilataan pizzat lounaaksi ja Luka innostui, ”joo, mä syön reunat”.

Kympin aikaan oltiin ystävien luona. Luka halusi ottaa oman nallelaukkunsa mukaan ja siellä kaksi pikkuautoa mukana. Kysyin ottaako aurinkolasit eikä ensin ottanut. Kun avasin ulko-oven ja aurinko paistoi kirkkaana, niin tuumasi sittenkin ottavansa.

Kaveruksilla riitti touhua, leikkiä ja vähän villiäkin menoa. Bella näytti jo isolta tytöltä, tuumattiin, että vaatteet tekee paljon. Ystävän kanssa saatiin paljon höplteltyä. Välillä syötiin pizzaa, muutakin kuin reunat. Kanalankku on kyllä kotipizzan ehdoton suosikkini!

 

Kun piti siivota, mutta oli vähän villi vaihde, niin Luka tuumasi, me renkataan, me… Noh, kokeileppa vaihtaa renkataan sanaan toisen kirjaimen tilalle joku muu vokaali. No niin ne sanat hassusti taipuvat lasten suussa ja renkataan ehkä tuli siitä että on kielletty renkkumasta oven kahvoissa. Villiä menoa siis…

Vähän meinasi ensin harmi tulla, kun kotiin piti lähteä, mutta harmi onnistuttiin väistämään kun sai tulla eri kautta ulos kuin normaalisti. Autossa Luka sanoi, ettei aio nukkua, kun sanoin, että nyt voi nukahtaa, mutta ei ole pakko. Kysyi kuitenkin, kannanko sänkyyn jos nukahtaa ja niin sanoin tekeväni.

Autoon simahtivat kummatkin lapset. Bellan sain siirrettyä kotipihassa rattaisiin nukkumaan ja Lukankin kannoin nukkuvan sisälle sänkyyn, mutta silmät aukesivatkin sängyssä ja vähän poikaa nauratti. Pieni huili otettiin vielä äidin kainalossa sohvalla, enää ei nukuttu, mutta hetken rauha, jonka jälkeen sai katsoa vähän lastenohjelmia. Bella nukkua pössötti. Mä luin kirjaa…

Päivälliseksi oli kanaa ja uunikasviksia, Lukalla myös loppupizza, kun ei ollut kaikkea syönyt. Mä teen usein arkena päivällisen, mutta nyt Riku ehti sitä ennen kotiin ja pyysin hänen paistamaan kanat, hän kun saa niistä aina meheviä ja niin sai nytkin.

Lähdettiin ruuan jälkeen Kirjurinluotoon. Meitä tultiin sinne kuvaamaan Satakunnan Kansan yhteen juttuun. Kuvaaja oli tosi mukava, Luka vähän riehaantui, Bella oli vakavana. Jäätiin vielä leikkimään luodolle. Bella kävellä tepsutti kovalla vauhdilla puistossa eikä ollut enää vakava, Luka valloitti Rikun kanssa merirosvolaivaa ja laski hurjasta liukumäestä. Ulkoilma teki hyvää kaikille!

Kotona mentiin vielä illalla saunaan, mä ja Luka käytiin kaksin, Riku ja Bella meidän jälkeen. Meillä oli Lukan kanssa saunajuomat ja Luka halusi maistaa munkin juomaa. Mua ensin harmitti kun mulla ei ollut saunajuoma, kombuchaan on hirmuisesti tykästynyt saunajuomana. Kauan tuon juoman maistaminen kiinnosti, mutta myös epäilin juomaa, makuun on kuitenkin päästy. Noh, ei ollut nyt kombuchaa, mutta vajaa kivennäisvesipullo oli ja sinne kaadoin appelsiinimehua sekaan. Ah, saunajuoma tarvii aina olla.

Luka kysyi saunassa miksi mun hiukset menee kiemuralle. Niinhän ne menee, nyt lyhyempänä enemmän kuin viikko sitten, kun pituutta oli alaselälle asti…

Kummatkin lapset nukahti illalla nopsaan ja mulla oli aikaa näpytellä tämä teksti ja Rikun kanssa katsottiin tän viikon Diili jaksosta puolet ennen nukkumaan menoa. Alkuyö saatiin nukkua kaksin lähekkäin.

Torstai oli hyvä ja aurinkoinen

 

Lue myös

Arkisia hetkiä keskiviikolta

Arkisia hetkiä tiistailta

Arkisia hetkiä -Maanantai

Instassa jokapäiväisiä hetkiä

@outikarita

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.