Hae
Outi Karita

Meidän perheen pääsiäinen

Meidän perheen pääsiäinen on ollut rauhaisa ja oikeastaan poikkesi arjesta pidempänä viikonloppuna ja miehen ylimääräisinä vapaapäivinä. Toki pääsiäiseen on kuulunut herkuttelua ja pientä pääsiäistouhua, pääsiäispupu ylläreitä yms., pientä ekstraa kyllä.

Perjantai

Perjantaina oltiin ihan täysin oman perheen kesken. Ulkoiltiin aamupäivällä puistossa ja illalla käytiin pyörälenkillä, Bellakin ekaa kertaa pyörän kyydissä. Spessumpana ruokana oli risottoa.

Lauantai

Lauantaina meillä oli sitten ystäväperhe kyläilemässä. Samanikäiset lapset keskenään touhuten, pienimmät tosiaan ihmetellen, isommat sitten vilistäen leikeissään ja me aikuiset saatiin höpötellä. Syötiin myös hyvin, ensin kahviteltiin ja myöhemmin syötiin superhyviä paahtotaskuja.

Mä sitten korkkasin illalla vielä kuoharipullon ja jäin itsekseni illalla juomaan kuohuvaa ja lukemaan kirjaa. Luin niin kauan ettei silmät riveillä enää pysynyt, johonkin yhteen asti. Jäin sohvalle nukkumaan ja kömmein vasta aamukuudelta makkariin nukkumaan. Eka yö Bellalla ilman äitiä ja tissiä, pullosta oli kerran maitoa syönyt, ihmettelin että sain ihan helposti pumpattua vaikka en ole aikoihin maitoa pumpannut. Kahdestakin syystä nyt näin tehtiin, ensinnäkin mun teki mieli kuoharia enemmän kuin yksi lasi ja toisekseen, lempeä kokeilu yöstä ilman mua, jos sitten tekisin oman hotlareissuni keväämmällä yksin. Sen verran hissukseen silti kuoharia siemailin että hyvin olisin sen puolesta voinut mennä viekkuun nukkumaan jajos olisi ihan katatrofaaliseksi yö mennyt niin olisinkin mennyt. Heh, Lukan sitten nappasinkin sohvalle viekkuuni kun hällä oli yöllä suunta meidän makkariin, ajattelin että saa isä ja tytär nyt kaksin nukkua…

BTW, ihan todella hyviä suklaita haettiin meille aikuisille Suklaisesta herkkupuodista, voihan NAM!

Sunnuntai

Sunnuntaina mä ulkoilin lasten kanssa aamupäivästä ja sovittiin puistotreffit yksien ystävien kanssa. Päivällä päästiin valmiiseen pöytään kun käytiin Rikun vanhempien luona syömässä. Illalla sitten saunottin. Näin pähkinänkuoressa sunnuntain menot ja meiningit.

Maanantai

Maanantaina, päivät alkaa olla jo sekaisin. Vietettiin kotipäivää. Ulkona oli alkupäivän aikamoinen myräkkä. Aamulla syötiin vähän herkumpi aamupala. Usein sunnuntaisin katettu vähän paremmin aamiaispöytä, mutta nyt näin maanantiana pääsiäisen päätteksi ja, jotenkin tuntuu,e ttä huomenna se uusi viikkokin vasta alkaa, kun normi arki taas pyörii.

Mä sain vihdoin laitettua kirppisilmoitusta Bellan pienistä vaatteista, huh aika urakka, mutta siellä ne nyt on tarjouskauppamyynnissä Facebookin Pikkutyttöjen kirppis -ryhmässä, että haulla Outi Vehmaskangas löytyy ja tiistai-iltaan asti aikaa tarjota….

Niin, että eipä oikeastaan mitään ihmeempää pääsiäisenä. Joka päivä kävi pääsiäispupu ylläriä lapsille tuomassa, välillä meille aikuisillekin. Hyvää ruokaa ja herkkuja on tullut syötyä sopivasti. Lukain saanut suklaata enemmän kuin koskaan aiemmin edes yhteensä, mutta aina ei edes jaksanut kerralla syödä suklaamunaansa, välillä taas meni heittämällä.

Ihastelin, kun eräs tuttu oli perheineen tässä lähistöllä mökkeilemässä ja mietein, että ensi vuonna voisi suunnitella jotain spessumpaa tekemistä pääsiäiselle. Kivoja nämä kotipääsiäisetkin on olleet, mutta voishan just joku keväinen mökkireissukin olla aika ihana….

Mitäs sun pääsiäiseen on kuulunut?

Lue myös

Pääsiäiskysely

Lastenkirjalauantai – Nelli Heinimo Kaivurin raivari

Instassa meidän menoa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.