Hae
Outi Karita

Lastenkirjalauantai – Nelli Heinimo Kaivurin raivari

Kaivurin raivari
Kirjoittanut Nelli Heinimo
Kuvittanut Reetta Niemensivu & Aapo Ravantti

Kaivurin raivari
Runoja koneista ja kulkuneuvoista

Kukaan muu ei älyä,
miksei työkone kestä hälyä.

kaivurin raivari

Aivan ihana kirja täynnä tunteita ja hyviä oivalluksia. Mukana monenmoiset kulkuneuvot ja koska kirja on hyvinkin uusi, vuodelta 2020 niin mukana on myös sähköauto. Erilaisia tunteita käsitellään monissa runoissa todella hienosti ja myös monenlaisia muita aiheita.

Avaruusalus vie pohdinnat lapset kanssa Linnunradalle,
ilmalaiva tuo mukaan historiansiipien havinaa,
jolla ja sukellusevene vievät merten syvyyksiin,
veturin kanssa haaveillaan, kaivurin kanssa raivotaan…

kaivurin raivari

Runot ihastuttavat ja tempaavat mukaansa, ”äiti luetaan vielä yksi” on monesti kuultu ja kuvitus ei yhtään hidasta intoa, sillä siinä on myös onnistuttu hienosti. Kirjan sivuilla on myös paljon katseltavaa! Meillä suosikki runot kirjasta taitavat olla juurikin kirjan nimikkoruono Kaivurin raivari sekä Roska-auto ja avoauto, sillä roska-autot ovat meillä ihan hitti kaivurin ja muiden työkoneiden ohella! Kummassakin näistä on myös hienot oivallukset ja tunteet mukana pelissä.

kaivurin raivari

kaivurin raivari
Takakansi

”Karsikilla kaivuruilla on ongelma: työmaan meteli hermostuttaa ja vie siltä keskittymiskyvyn! Formula-autoa taas jännittää kisa-aamuna niin, että bensatankki on sekaisin. Entä mikä mietityttää Miniä moottoritiellä?

Runot yhdistävät lapsille tutut ja kiperät tunteet oivaltavasti työmaaakoneiden ja karismaattisten kulkuneuvojen maailmaan. Mukana seikkailevat kaikki lasten ikisuosikit, ja luvassa on pärinää, kolinaa ja kirskettä koneiden uumenista!

Nelli Heinimon runot riemastuttavat niin leikki-ikäistä kuin tämän vanhempaakin ja sanoittavat tunteiden kirjoa tavalla, joka herättää pohdittavaa myös kouluikäisille. Kirjan eläväisen kuvituksen ovat tehneet kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Reetta Niemensivu sekä kuvataiteilija Aapo Ravantti.”

Voin todella suositella tätä kirjaa ja tämä olisi kyllä aivan ihana omaksikin, meillä tämä nyt kirjastosta lainassa.

Sopii myös lastenkirjahaasteen kohtiin

Kirja, jonka päähenkilö ei ole ihminen tai eläin
Kirja, joka on osittain tai kokonaan riimitelty

Oliko kirja sinulle tuttu?

kaivurin raivari

Lue myös aiemmat lastenkirjapostaukset

Lastenkirjalauantai: Katri Kirkkopelto – Piki

Lastenkirjalauantai: Jani Toivola – Poika ja hame

Kettujuttuja – Lastenkirjahaaste ja lukuvinkki!

Instassa

@outikarita

Tsekkaa lastenkirjahaaste intsassa, kuvissa ohjeet!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *