Hae
Outi Karita

Uusi hetki

En taistele vastaan elämää,
joka hetki on uusi,
voin tarttua siihen jumiutumatta edelliseen.
Voin myös valita aloittaa koskatahansa
uuden hetken.

Välillä sitä jumiutuu kaavoihin, liiankin usein, samoin odotuksiin. Kun asiat ei menekään niinkuin yleensä tai niinkuin olisi suunnitellut niin sitä turhautuu, jopa ärsyyntyy joskus. Näin arjesta tulee helposti tahimista. Nimittäin ”newsflash”  elämä lasten kanssa ei noudata kaavaa. Joskus kenties noudattaa, mutta koskatahansa on mahdollisuus siihen, että asiat menevätkin täysin toisin. Mitäpä jos arjessa voisikin tarttua jokaiseen hetkeen, että okei, tää menee tällä kertaa näin. Okei, mä en saakaan nyt sitä omaa hetkeäni, saan sen joskus myöhemmin, ehkä…. Nyt ei haluttukaan tehdä tätä, tehdäänpä jotain muuta jos mahdollista. Välillä pidetään tiukastikin kiinni jostain ajatuksesta ja suunnitelmasta ja vaikka sen voisikin muuttaa niin emme näe sitä mahdollisuutta, jumiudumme ja samalla ajattelemme lapsemme jumiutuvan…

Omat tarpeet, sehän tästä vaikeaa tekee. Kun omat tarpeet eivät täyty tai omat rajat ovat koetuksella niin on vaikeampi sietää näitä tilanteita, on vaikeampi heittäytyä ja pysähtyä hetkeen. Omat tarpeet tarvitsevat myös tulla huomioiduiksi riittävästi. Joskus ne täytyy pistää syrjään odottamaan parempaa hetkeä, mutta on myös tärkeää tarkastella, että voisiko niitä omia tarpeita myös etukäteissuunnitella. On sovittuna tai suunniteltua puolison kanssa, että saa tiettynä iltana hetken itselleen, on sovittu isovanhemmille hoitoon meno tms., jolloin voi tietää, että se hetki on tulossa. Ihan perusperustarpeista lähtien omista tarpeista ja rajoista täytyy itse kantaa vastuuta. Puolisona voi itse myös huomioida toista ja antaa toiselle tilaa joskus ihan pyytämättäkin, kun huomaa, että toinen sitä tarvitsee tai vaikkei sellaista huomaisikaan…

Tartutaan hetkeen, 
heittäydytään elämään,
eletään omaa unelmaa todeksi!

Tällaisissa ajatuksissa mun alkuviikko on pyörähtänyt käyntiin. Tämä lähti omakohtaisista ajatuksista leviten tässä kirjoittaessa myös niiden ulkopuolelle yleiselle tasolle.

Olisi kiva kuulla, että heräsikö tästä ajatuksia?

Pst. Käy instan puolella stooriin heittämässä mulle pääsiäiskyssäreitä

@outikarita

Lue myös

Arkisia hetkiä keskiviikolta

Unelmista elämän suunta! Ajatusta tähän viikkoon….

Miltä ilo tuntuu kehossasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *