Hae
Outi Karita

Unelmista elämän suunta! Ajatusta tähän viikkoon….

”Anna unelmiesi elää, 
sillä sinäkin elät, muutut.
Kysy itseltäsi joka aamu:
onko tämä suunta,
jota kohti haluan tänään elää?”

-Unelmakortti-

Nostin jälleen muutaman unelmakortin (Hidasta elämää putiikista ostamani) luen tällä hetkellä Suvi Bowellan Kiltin tytön voimakirja ja siinä on aivan huikeita ajatuksia. Näistä se ajatus sitten lähti tänne virtaamaan…

Yksi mielikuvatehtävä edelleä mainitusta kirjasta neuvoi pysähtymään miettimään itseä arjessa, mitä haluaa tuntea, mitä tehdä, mitä jakaa ja kenelle. Mitä kaikkea näkee kun unelmoi arkensa ja itsensä siinä arjessa. Ulkomuistista tämän kirjoitin, joten mielikuvaharjoituksen ohjeistus ei ehkä mennyt juuri näin ja sisälsi paljon muutakin, kokonaisuudessaan se löytyy kyseisestä kirjasta. Tässä kuitenkin, mitä nyt kirjoitin on hyvää ajatusta pysähtymiseen. Kun tällaista mielikuvittelua tekee, on helpompi elää sitä unelmaa kohti ja jonakin päivänä kenties huomata, että se oma arki vastaa sitä mielikuvaa….

Olenhan itsekin sanonut, että elän tällä hetkellä unelmaani ja elämässäni on enemmän, mitä olisin edes joskus unelmoinut. Aika monella on varmasti se jokin unelma-ajatus itsestä, perheestä, parisuhteesta eikä se aina kohtaa todellisuutta vaikka kuinka haluaisi. Eikä kaiken tarvi ollakaan kokoaikaa kuin unelmaa, ei se ole mahdollista, välillä erehdytään ja kompuroidaan, välillä elämä heittä eteen kiviä. Onnellisuus ei tarkoita välttämättä ongelmienpuutetta eikä unelma täydellisyyttä. Unelmat ja onnellisuus koostuu pienistä hetkistä, jotka kannattelevat myös vaikeuksissa.

Elämässä ja itsessä saattaa olla rajoittavia tekijöitä, asioita joiden haluaisi muuttuvan ja nimenomaan itsessä, uskomuksia, tunnelukkoja ja reagointeja, jotka kumpuavat jostain kaukaa. Oikeastaan sanoisin, että näitä on kaikilla, joillakin syvällä alitajunnassa, mutta näitä on myös mahdollista tiedostaa ja tunnistaa. Joskus on hyvä pysähtyä miettimään, onko tämä minun tunne tai onko tämä se tapa reagoida, jolla haluan reagoida ja miksi reagoin tai toimin tavoilla, joilla en halua.

Pysähtymällä näihin, unelmiin ja toisaalta omiin reagointeihin, tapoihin ja tunteisiin, on mahdollisuus liikkua kokoajan lähemmäksi sitä unelmaa.
Joten tälläkin viikolla unelmoin ja otan myös vastaan sen mitä tulee tarkastellen ja oppien….

Tällaisilla ajatuksilla tämän viikon alussa….
Ihanaa jo alkanutta viikkoa kaikille!
Muistakaa unelmoida!

Ja vielä lopuksi kuva tältä päivältä, ekaa kertaa tänä keväänä hiekkalelut pääsi ulkoilemaan!

Lue myös

Miltä ilo tuntuu kehossasi?

Arkisia hetkiä tiistailta

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.