Hae
Outi Karita

Miltä ilo tuntuu kehossasi?

Kalenterini (Ilon vuosi 2021) sitä kysyi tämän viikon alussa.

Miltä ilo tuntuu kehossasi?
Kuvailemalla tuntemusta tunnistat sen paremmin.

Mulla ilo tuntuu sellaisena kuplintana, energisenä kuplintana, joka helposti ryöppyää ulos. Se tuntuu kasvoissa hymynä ja näin näkyy muillekin. Multa on lapsena ja nuorena kyselty, että mitä hymyilen ja se kysymys aina hämmensi mua. Opein, ettei olisi okei hymyillä noin niinkuin yleisilmeenä tai muuten vaan, mutta mähän hymyilen! Onneksi sain myös ihanaa palautetta hymystäni nuorena kun olin prometheus leirillä, siellä palautelapuissa oli paljon juuri mun hymystä. Yksi erityisesti jäi mieleen, ”hymysi valaisee koko huoneen”. Miten yksi lause voi kantaa pitkälle, miten se vieläkin kulkee mun mukana ja tuntuu lämpimältä.

Ottakaa aina voima niistä kannustavista ja positiivista lauseista, joita saatte ja muistakaa itse puheissa, että myös niillä negatiivisilla on voimaa. Miettikää siis mitä ja miten sanotte toisille asioita, kannustaen vai lannistaen.

Ilon ja onnen saa antaa näkyä ja näin aikuisena huomaan, että sehän tarttuu. Iloisena mun tekee mieli tanssia. Ulkona mun tekee mieli hypähdellä ja irrottaen jalat maasta kulkea, oikeasti siis hypähdellen ja jopa pienesti juostenkin vaikken juoksemisesta oikein pidä noin niinkuin muuten. Iloisena suuntaan kasvot aurinkoon paistoi tai ei, aistin paljon vahvemmin, kuulen, haistan ja tunnen luonnon. Ulkoa voi myös hakea tätä tunnetta silloin kun ei oikein nouse ne suupielet luonnostaan. Väkisin ei pidäkään nostaa suupieliään, mutta keskittäen huomiota ja toimintaa asioihin, jotka tuovat iloa ja hyvää oloa…

Miltä ilo sulla tuntuu, miten se sussa näkyy?

Ihanaa viikon alkua!

Lue myös

Liikuntahaaveet

Haaveissa…

10 kaunista kehossani

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.