Hae
Outi Karita

Suurin muutos starttaa hyvillä fiiliksillä!

Tämä on meidän kevään yhteisprojekti!

Startataan MT personal trainingin Suurin muutos valmennus Rikun kanssa yhteisprojektina. Mikään mainos tämä ei ole, mutta ajattelin tästä jotain kertoa. Oon itse ollut Monnan ja Tuukan yhdessä valmennusryhmässä aiemmin ja sitten Tuukka on tehnyt mulle joskus maidottomaan ja gluteenittomaan ruokavalioon ohjeistuksen, kun kaipasin sen toteutukseen apua aikoinani. Aiempien kokemusten perusteella siis tiesin, ettei kyse ole mistään pilkun tarkasta kitudietistä vaan nimenomaan muutoksen hausta oman hyvinvoinnin vuoksi, sallivuudesta ja rentoudesta, muutoksesta jonka on tarkoitus olla ihan sitä arkea jatkossakin. Mietein kovasti onko tää mun juttu. Pyrin syömään ja liikkumaan tällä hetkellä hyvin kehotietoisesti ja itsellä on myös paljon tietoa liikkunnasta ja ruuasta. Jokin tässä kuitenkin mua kutsui ja uskon saavani tästä nyt juuri sitä, mitä tarvitsen, joten päätin myös kuunnella tätä intuitiotani. Lisäksi kun mies oli valmis hyppäämään mukaan niin homma oli selvä, tämä on meidän kevään yhteisprojekti!

Oma ruokavalio on oikein hyvällä mallilla, vähän herkuttelu meinaa välillä karata lapasesta ja kuuluvathan ne herkut elämään myös. Itse vaan täällä kotona helposti sorrun napsimiseen, mutta muutoin syön melko kehotietoisesti ja perusterveellisesti sekä monipuolisesti. Kun valmennuksen ruokavaliopohjaa ja ateriaehdotuksia selailin niin hyvin paljolti samaa miten olen syönytkin. Rikulla enemmänkin tuo ruokavaliopuoli hakee muutosta, siihen säännöllisyyttä, hyviä rasvoja ja kuituja, vinkkejä työpäiviin (kasviksia, hedelmiä yms.). Eväät tuleekin nyt mukaan kuvioihin Rikulla kun lounastamaan ei pääsekään lounasravintoloihin ainakaan muutamaan viikkoon korona takia.

Painonpudotus ei itselläni ole varsinaisena tavoitteena, mutta plussaa jos sitä tapahtuu, sillä kiloja kyllä on niin sanotusti ylimääräisiä. Kiinteytymistä uskon tulevan liikunnan lisääntyessä. Lasten jälkeen mut todella isosti yllätti se, ettei imetys laihduta kaikkia. Tämä yllätti myös mut sillä, että olen aina ollut suht hoikka eikä painon kanssa ole ollut ikinä itselläni mitään työstettävää. Fitnessaikoina kisadietit kyllä koettu, mutta muuten en ole ikinä painoa pudottanut. Minulla siis painoa karissut synnytykseen jälkeen alkuun hieman ja sitten tyssää, kunnes imetyksessä tapahtuu vähenemistä, silloin keho on ollut valmis antamaan tavallaan pois ylimääräistä. Olen sen asian hyväksynyt, että kehoni toimii kyllä, mutta se vaatii oman aikansa.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi edellä ja sen vuoksi tässä ollaan mukana!

Kummallekin meille valmennus voisi tuoda liikunnan rytmin löytymiseen tukea. Tässäkään ei lähdetä mihinkään supertarkkaan viikko-ohjelmaan vaan myös itseä kuunnellen. Kuitenkin motivaattorina toimii erilaiset pohjat, päivän treenit ja haasteet. Omia liikunta mieltymyksiä ja sitä millaista liikuntaa viikko voisi sisältää toi jo sen rytmin löytämistä lähemmäs. Mitään ei pidä tehdä väkisin, mutta kun joku vähän törkkii ja motivoi niin voikin löytää uuden inspiksen ja sen maintsemani liikunnan rytmin! Myös lihaskunnon ja yleiskunnon kohentaminen on kummallakin tavoitteissa, itsellä kun nämä kuitenkin olleet ennen lapsia paremmat mitä tällä hetkellä ja osittain juuri johtunut tämän hetkinen tilanne liikkumiseen tulleista kehon haasteista, joita nyt päihitetty ja päihitetään edelleen hyvällä kehonhuollolla ja liikkumalla edelleen myös ja etenkin kehoa kuunnellen. Kokonaisvaltainen hyvinvointi edellä ja sen vuoksi tässä ollaan mukana!

Fiilikset on tän suhteen kyllä hyvät ja innostuneet!

Itsehän olen aina tykännyt liikkua tosi monipuolisestikin. Raskausajat on olleet mulle äärimmäisen haastavia fyysisesti ja haasteita ollut myös synnytysten jälkeen. Vaikka erkauman ja lantionpohjan suhteen palautuminen ollut kummallakin kertaa nopeaa, niin muita haasteita sitten ollut, joita löysä kudostyyppi tuonut hormonien kera. Nyt keho tuntuu jo valmiimmalta moneen asiaan, kuten pidempiin ja reippaampiin kävelylenkkeihin, tanssiin ja isompaan rasitukseen, joista varsinkin jalat oireilleet nopeasti. Mieli on ollut valmis jo pidemmän aikaa, mutta silti se rytmi on vaan kadoksissa ja huomaa nopeasti viikon taas menneen ja miettii, että jos ensi viikolla sitten…. Ja liikunhan mä viikoittain, kävelen, tanssin, joogaan ja joskus kyykkään ja punnerankin. Kaipaan silti enemmän, joten nyt vaan se liikunnan saaminen osaksi arkea isommin! Vähän sama, kun lukemisen rytmi oli kadoksissa ja nyt se saatu hyvinkin isoon osaan arkea, nyt on vuoro saattaa liikuntaa myös mukaan isommin!

Näillä ajatuksilla huomenna, maanantaina startataan!
Ja fiilikset on tän suhteen kyllä hyvät ja innostuneet!

Lue myös

Maaliskuu, on kevään aika!

10 kaunista kehossani

Haaveissa…

Seuraa instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *