Hae
Outi Karita

Maaliskuu, on kevään aika!

Miten voikaan vuodenajat näin vahvasti vaikuttaa. Kevät tulee ryminällä muhun, mun mieleen, mun kehoon. Herään talvihorroksesta, kaamoksen on aika vaihtua valoon ja lämpöön. Herää innostus moneen asiaan vahvemmin ja tuntuu, että nyt mua ei pysäytä mikään eikä mun iloa!

Näe ja kasvata iloa

Kun tunnet orastavaa iloa, pysähdy.
Makustele tunnetta, anna sen kasvaa mielessä ja kehossa.
Ilon aiheiden huomaaminen lisää kykyä iloita
ja pysähtyminen niiden äärelle syventää tunnetta.

-Ilon vuosi kalenteri-

Vähän tää maaliksuu lähti ensin laukalle, energia oikein pulppusi ja olin hivenen ylivirittinytkin. Instassa sitten puhellut, miten maanantaina eräs vanha kipeä muisto ja kokemus nousi pintaan ja kohautti tunteita sekä veti hetkeksi vähän väsyksiinkin se tunnelataus mikä iski. Nyt on tasaantunut ja on sellainen hyvä, tasaisempi energia, joten…

Spring it on! 

Vuosi sitten olin viimeisilläni raskaana ja koronasta alkoi tulla enenevissä määrin uutisointia ja ihmiset hamstrasivat vessapaperia. Lopulta kaikki sitten mullistui. Meidän perheeseen syntyi pieni tytön tylleröinen ja pian sen jälkeen Suomeen julistettiin poikkeustila. Nyt meillä on pian 1-vuotias tytön tylleröinen ja jälleen ollaan suurten rajoitusten ja sulkujen äärellä. Vauvavuosi on todellakin ollut erilainen kuin esikoisen vauvavuosi.

Koronan suhteen omat ajatukset, mietteet ja fiilikset elävät… Pyrin kuitenkin keskittymään siihen mihtä voin tehdä ja mistä voin nauttia, vaikka välillä pahalta ja vaikealta tuntuukin. Toivotaan kevään tuovan helpotusta, nyt maaliskuu on ainakin isoja rajoituksia täynnä. Tsemppiä ja valoa kaikille niihin vaikeampiinkin hetkiin ja fiiliksiin!

Bellan 1-vuotis juhlat juhlitaan toivottavasti huhtikuussa, maaliskuulta ne nyt päätimme ainakin siirtää. Toki oman perheen kesken juhlitaan sitten synttäripäivänä! Juhlien siirtäminen oikeastaan toi pienen helpotuksenkin, kun ensin vähän stressasi jo parissa-kolmessa erässä suunnitellut juhlat. Ihana suunnitella juhlia ja pientä ihanaa juhliavarten jo hankittu, kuten kynttilää ja servettiä, tarjoilua suunniteltu yms. Nyt saan myös hieman lisäaikaa Bellan valokuva-albumin tekoon ja vauvakirjan päivittämiseen. Ne maaliskuun projekteina!

Kirjat, niiden lukeminen ja kuuntelu on vienyt mut ihan täysin mukaansa ja tämä jatkuu nyt maaliskuussa, books, books, books! Ihanaa, miten ne vievät mukanaan, herättävät ajatuksia ja toisaalta vievät joihinkin ihan muihin maailmoihin. Mä näen jotenkin niin visuaalisesti aina kirjat, niiden tapahtumat, paikat ja ihmiset. Maaliskuun äänikirja on jo aloitettukin, mutta lukeminen on ollut nyt parin päivän tauolla. Uusi kirja kuitenkin löytänyt jo sohvan käsinojalle odottamaan vuoroaan!

Rikun kanssa yhteisenä projektina meillä on MT personal trainingin Suurin muutos valmennus. Itse lähden ensisijaisesti hakemaan vähän liikuntamotivaatiota ja inspiraatiota, nyt kun taas alkanut heräämään enemmän innostus liohaskuntotreeniin ja jalatkin alkavat kestää enemmän aerobista rasistusta. Painonputoaminen ja kiinteytyminen on sitten plussaa. Näihin en lyö kauheita odotuksia, sillä imetys on mulla aina pitänyt tiukasti kiloista kiinni ja painossa putoamista on luonnostaan tullut aina imetyksessä tapahtuvan vähentymisen myötä. Lihaskuntotreeniin kiinni pääseminen toki varmasti alkaa muokkaamaan ja kiinteyttämään kehoa. Osittain tähän lähdin myös sen takia, että teemme tämän Rikun kanssa yhdessä!

Kehomielen taika -pienryhmävalmennus jatkuu ja käyn myös Maijalla life coach ja kehonhoitokäynneillä. Toivon myös,että saisin järkättyä maaliskuussa itselleni taas kotiäidin vapaapäivän. Maaliskuussa tähän vain haastetta nyt tuo korona ja se, että tämä olisi ehkä parasta viettää kotona, mutta mihinköhän muun perheen passitan, heh! Eiköhän tässä joku suunnitelma vielä synny!

Kevättä kotiin! Meillä on vielä vähän talvista tunnelmaa somisteissa ja sistuksessa. Nyt on aika kuitenkin kaivaa keväisempää somistetta esiin. Samalla on iskenyt taas järjestelyvimma ja odotan myös, että pääsen pesemään ikkunoita, siis oikeasti, KYLLÄ! Kevät saa kaikennäköistä aikaan kyllä!

Tässäkin hetkessä ilo asuu sisälläsi.
Se on kokoajan mukanasi.

-Ilon vuosi kalenteri-

Instassa höpötin myös insta tv:n puolelle pätkän, joka täydentää tätä blogipostausta, joten pistäppä se myös kuunteluun kanavalla

@outikarita

Lue myös

Helmikuun fiiliksiä ja puuhia

Haaveissa…

10 kaunista kehossani

 

2 kommenttia

  1. Katariina kirjoitti:

    Tämä kevät ja valoisuus tekee kyllä mielelle niin hyvää pitkältä tuntuneen talven jälkeen. <3 Koitetaan jaksaa tämä maaliskuu rajoituksineen, kohta sitten on jo kesä ja toivottavasti tartunnat siitä vähenevät niinkuin viime kesänäkin kävi! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *