Hae
Outi Karita

Helmikuun fiiliksiä ja puuhia

Helmikuu

Oi helmikuu, aloitti jo herättelyn kohti kevättä. Aurinko helli loistollaan ja vaikka pakkanen paukkui alkuun kovana niin aurinko lämmitti ja kirkasti mieltä! Sitten tuli sateet ja pilvet, joiden jälkeen taas aurinko, lisääntyvä valo ja lämpö. Lumi alkaa väistyä, pimeys hellittää… Nämä voisi kuvata myös mielenliikkeitä, kohti kevättä on liikuttu ja samalla kun valo ja lämpö lisääntyy, niin tunnen sen kehossani ja mielessänikin. Alan ikäänkuin herätä talvihorroksesta luonnon kanssa. Kevät tervetuloa!

Helmikuu lisäsi iloa ja naurua, niiden kautta on jopa purettu ja vapautettu monia asioita mielestä. Olen hyvin itkuherkkö ja noita mielen asioita käsitellessä on monet kyyneleet vierineet, nyt enenevissä määrin naurun kautta, olen kait nauruherkkäkin! Tammikuussa tuli jonkinlainen läpimurto menneisyyden arpien käsittelyssä ja helmikuu oli sen osalta kevyempi. Olen edelleen käynyt kehomielen taika -pienryhmävalmennuksessa sekä yksilökäynneillä hoitamassa fyysistä kehoa ja mieltä Maijalla. Sain aloitettua Tunne lukkosi -kirjan ja tehtyä pienen kartoituksen omista tunnelukoista. Niihin tutustuessa tulee vielä kulumaan tovi jos toinenkin, mutta ne kutsuu myös avaamaan itseään.

ILON VUOSI HELMIKUU

Annatko itsellesi luvan iloita?
Vaikka joskus pinnassa on tummia tunteita (surua, stressiä, ärsytystä),
voi samalla antaa tilaa myös ilolle.
Tunteet eivät ole jokotai, vaan ne voivat olla yhtä aikaa.
Kutsu iloa silloinkin, kun ei siltä tunnu. A
nna itsellesi lupa iloon.
Sano ilolle:
Tässä olen, anna tulla vaan!

Näin sanoi ilon vuosi kalenterini helmikuun alussa. Nyt kuun vaihtuessa kun tätä tarkestelen niin huomaan, että vaikken ole palannut noihin lauseisiin, niin ovat ne tainneet kulkea mukana, iskostuneet alitajuntaani. Sillä helmikuu on juuri tällaista tuonut lisää elämään!

Helmikuun puuhat

Alkukuusta riitti tosiaan lunta ja lumipuuhia ulkona. Auringonpaiste kimalteli hangella ja nautittiin kauniista talvesta! Luka sai myös ensisukset ja muutamat kerrat niillä käyty hiihtelemässä ja se alkoikin heti sujua hienosti. Ensi talvena haluan itsekin päästä hiihtämään! Pulkkailtu ollaan myös ja laskiaisena käytiin oikein isossakin mäessä tuossa Ruosniemen laskettelukeskuksella melko lähellä meidän kotia. Bella alkoi siirtyä yksiin päikkäreihin ja samalla ulkoiluajat hän alkoi valvoa ja on päässyt nyt myös mukaan ulkoilupuuhiin, josta on kovasti nauttinut!

Mä vietin kotiäidin vapaapäivää yhden ystävän kanssa ja viipotettiin kotikaupungissamme semmoinen 8 tuntinen kaksin. Kierreltiin kauppoja ja käytiin syömässä. Teki todella hyvää! Pienempiä irtiottoja ja omaa aikaa kyllä vietän viikoittain, mutta tällainen isompi irtiottokin oli nyt paikallaan. Mulle oma aika on myös kovin tärkeää ja pienemmin sitä otan välillä ihan kotosallakin linnoittautuen omiin lukemis- ja kirjoituspuuhiini, välillä tykkään lähteä kahvilaan tms. ja sitten on nuo mun valmennus/hoitokäynnit Maijalla ja tuo pienryhmävalmennus, jossa käyn.

Nyt olen todella paljon lukenut ja nyt sitä ei voi pysäyttää. Olen niin koukussa kirjojen maailmaan ja nautin todella noista mun lukuhetkistä. Helmikuussa tuli luettua yksi melkoisen pitkä kirja ja kuunneltua 2 äänikirjaa, niin ja vielä neljäskin kirja. Toimiva perhe kirja tuli myös vihdoin saatettua loppuun. Sen lukeminen olikin pidempi prosessi ja kirjasta löytyy täältä blogista oma postauksensa. Lisäksi aloitettuna Tunne lukkosi -kirja, jota ei ihan samallatavalla ahmita, vaan luetaan pienissä erissä välillä vähän antaen aikaa itselle käsitellä ja jäsennellä mieleen nousevia asioita. Helmikuun kirjoista tulossa oma blogipostauksensa!

Telkkua onkin sitten vähän vähemmän tullut katsottua. Yksi sarja (The Alienist) saatettiin kyllä päätökseen ja yhden ihanan elokuvan katsoin, nimittäin TheSecret: Dare to dream, elokuva vetovoimanlaista. Ah, se oli ihana leffa, voin todellakin suositella. Ajattelinpa tässä alkuvuoden aikana katsotuista sarjoista ja leffoistakin koota juttua tänne blogiin….

Rikun kanssa käytiin helmikuun treffeillä, jotka Riku järjesti. Yhtenä perjantai-iltana käyrtiin syömässä ja vähän istuskelemassa. Oliniin piristävää vähän laittautua ja viettää kaksin aikaa. Tämä onmyös mulle hirmu tärkeää. Iltaisin meidän kahdenkeskinen aika jää lyhyeksi ja aina viikonloppuinakaan ei osata sitä käyttää hyväksemme jos lapset onsamaan aikaan päiväunille, niinkuin nyt on alkaneet olemaan. Treffailu on meille jotain spessua arkeen, vaikkei se olisikaan mitään kovin ihmeellistä.

Olihan tässä kuussa muuten myös Bellan ja rikun nimipäivät sekä ystävänpäivä. Kaikki saaneet jonkin pienen huomion ja Rikun ja Bellan yhteisnimpparikahvit. Meidän treffit oli ystävänpäivän tienoilla myös!

Mä oon huomannut innostuvani ihan uudella energialla monistakin asioista, kuten sisustus ja kodin järkkäily, liikunta, ruuanlaitto ja leipominen. Niin ja lukeminen ja kirjoittaminen on todella vauhdissa. Oon myös nähnyt enemmän ystäviä ja sosiaalisuus on taas lisääntynyt. Näitä asioita on kaivannutkin ja huomaa, että kun oma nergia lisääntyy niin nämäkin asiat vaan lisääntyvät elämässä!

Kuukausi sitten kirjoitin:
”Tammikuu oli paikoitellen henkisesti hieman raskasta, mutta myös tosiaan sitten vapauttavaa, kun niitä mielen päällä olevia asioita tuli käsiteltyä. Helmikuusta tiedän jo tulevan tältä osin helpompi, tunnen sen jo nyt!”

Tämän piti paikkansa!
Nyt on maaliskuun ensimmäinen päivä
ja valo senkuin lisääntyy,
ilo kasvaa ja energia kohisee!

Bring it ot on!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *