Hae
Outi Karita

Rehellistä arkea – pizzaperjantai

Rehellistä arkea on my day – postaussarja, jossa vuoronperään käydääne ri viikonpäivien touhuja läpi.
En siis valitse päivää sen mukaan, mitä se on sisältänyt vaan vuorollaan, päivä kerrallaan, joskus sisältäen kenties jotain spessua ja useimmiten ihan tätä tavallista arkea!

Nyt vuorossa perjantai pienellä pikakelauksella tällä kertaa.

Bellalla oli aamuyöstä bilevaihde päällä hetken aikaa. Siinä neljän maissa yht´äkkiä kova meno päällä, mutta lopulta simahdettiin takaisin. Lukan heräili seiskan maissa ja kun Bella kähki puoli kasin jälkeen rinnalle tuumasin, että nyt on sitten samantien aika nousta vaikka neiti oli hieman väsyksissä aamuyön biletyksistään. Luka katseli lastenohjelmia olkkarissa ja mä ja Bella liityttiin seuraan, Riku oli jo lähtenyt töihin. Bellan aamupottailut on tullut tavaksi heti herättyä, mutta sitten jo pian suuntasin laittamaan kaikille aamupalaa. Luka toivoi weetabixia, joten sitä maidolla ja päärynäsoseella Lukalle. Sitten surautin smoothieta mulle ja lapsille, vähän marjoja ja talk muruja myös sormin syötäväksi Bellalle. Mä soin smoothien lisäksi Elovenan välipalakeksin.

Aamupalan jälkeen aamutoimia ja yökkärit sai vaihtua päivävaatteisiin, Luka valkkasi itselleen paidan, housut olikin edelliseltä päivältä vielä puhtaana. Siinä sitten kun laitoin vielä itseäni ja siivosin aamupalan jälkiä niin lapset leikkivät ja Luka touhotti legoillaan kovasti. Kun oli aika alkaa tekemään lähtöä ystävien luokse kyläilemään oli Lukalla muutaman legoauton laitto kesken, mutta kun annoin hänen tehdä hommansa loppuun niin ulkovaatteiden pukeminen sujuikin nopeampaa kuin ehdein kissaa sanoa! Päästiin siis kivasti lasten kanssa liikkeelle!

Mentiin ystäväperheen luo leikki- ja lounastreffeille! Tuli jälleen kerran ystävän kanssa tilattua pizzaa, nam! Tosin mun pizzan täyteet oli ihan miten sattuu, hyvää silti. Bella nukkui ihan pienen pätkän mennessä, kun autoon nukahti, mutta heräsi aika pian touhuihin ja leikkeihin mukaan. Bella on siirtynyt yksiin päikkäreihin eikä siis enää aamupäivisin enää nuku ja jos on nyt välillä juuri autoiluun nukahtanut niin kovin kauaa ei nuku. Aika kului taas siivillä ja aamupäivän kyläily kesti reippaasti yli puolen päivän.

Oltiin about kahden aikaan kotipihassa ja kummatkin lapset simahtaneina autoon. Siitä sitten kummatkin rattaisiin ja terassille nukkumaan. Bella omiin rattaisiinsa ja Luka matkarattaisiinsa, joissa onkin pitkään nukkunut päiväunensa. Mä sain lattehetken kotona! Luin hetken kirjaa ja rustailin yhtä blogipostausta valmiiksi.

Kolmen maissa kävin nostamassa Lukan rattaat sisälle ja aloin poitsua herätellä. Luka sai netflix hetken ja katseli muistaakseni Töpinää tassuihinohjelmaa, josta on kovasti nyt tykännyt. Mä siivoilin vessan, imuroin kämpän ja pyyhkesin vähän keittiön kaappienovia. Huh, kuulostipa tehokkaalta. Bellakin heräili neljän maissa muistaakseni ja heti heräiltyä potalle ensin pissalle ja sitten tissille maidolle.

Telkkarikin oli jo sammunut ja leikit siirtyneet lastenhuoneeseen. Odoteltiin iskää kotiin ja syötiin päivällistä. Lukalla oli jäänyt lounaalta pizzaa, mutta ei oikein hälle maittanut päivällinen. Bella söi innokkaasti kyllä sapuskaansa, makaroonia, kasviksia, lihapullaa… Mulla ei ollut kovinkaan nälkä eikä oikein tehnyt mitään mielei, mutta pienen määrän kinkkukiusausta söin ja kauraleipää…

Rikun tultua kotiin istahdin koneelle viimeistelemään blogipostauksen ja julkaisin tekstin haaveista. Riku lähti lasten kanssa ulkoilemaan ja mä lähdin kauppaostoksille. Tein maaliskuun ajalle isommat ruokaostokset, joita kyllä täydennetään pitkin kuuta lähinnä kasvisten, hedelmien, maitojen ja leipien osalta. Ollaan nyt toista kuukautta kokeilemassa tällaista systeemiä, että kerran kuussa ostetaan isommin ja laitetaan pakkaseen. Tuntuu aikas toimivalta systeemiltä meille ja vähentänyt ruokahävikkiä ja pienentänyt rahanmenoa, kun sitten pyritään tekemään kuukauden ajan niistä ruuat mitä kaapeista löytyy.

Kotona olinkin vasta lasten iltapala-aikaan ja pääsinkin sitten heti iltatouhuihin lasten kanssa. Puoli ysin jälkeen suuntasin Bellan kanssa makkariin ja Riku jälleen Lukan kanssa touhuamaan Lukan iltatoimet ja unille menot. Bella nukahti ysin maissa ja Luka taisi kukkua lähemmäs kymmentä. Mä luin siinä illalla vielä kirjaa ja söin iltapalaa. Olin tosi väsynyt ja suuntasin itsekin unille about puoli yhdeltätoista ja Rikukin suuntasi jo hieman aiemmin, mun oli vaan pakko lukea hetki. Siinä välissä ehdein kyllä käydä kerran rauhoittelemassa maitohörpyllä Bellan takaisin unille.

Sellainen perjantai tällä kertaa!

Lue myös perjantaina julkaistupostaus

Haaveissa…

ja muut arkipostaukset

Rehellistä arkea – Torstai ja sisäpäivä!

Rehellistä arkea – Keskiviikko kommelluksineen

Rehellistä arkea – Tiistai energiaa täynnä!

Rehellistä arkea – Maanantai, touhua ja sotkua

Instassa

@outikarita

2 kommenttia

 1. Riikka kirjoitti:

  Nämä my day – postaukset on kivoja! Pakko kysyä, että miten ihmeessä pystyt kuukaudeksi kerralla ostamaan ruoat? Teet kauppalistan valmiiksi kuitenkin etukäteen? Me käydään kerran viikossa kaupassa ja silloinkin on kärryt aivan täynnä tavaraa ja meillä on vain yksi lapsi ?
  Ihanaa kevään alkua teille ja jaksamista arkeen! ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Moikka!
   Anteeksi että vastaus jäänyt, voisin tästä tehdä blogipostauksen ja suinkaan ei siis aivan kaikkea tule ostettua, mutta aika iso satsi ja pyritään siihen, että pää raaka-aineet olisi ostettuna ja sitten Viikoittain täydennetään kasvis- ja hedelmä puolta, maitoa, jugurtteja ja leipää.
   Aika homma on kyllä pakkaamisessa kassalla, mutta tää on silti ollut nyt aika toimiva kokeilu moneltakin osalta.
   Kerron jossain kohtaa lisää ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *